Muzeele și obiectivele turistice din Iași își deschid gratuit porțile astăzi, 18 mai 2024, într-o nouă ediție a „Nopții Muzeelor”. Manifestarea de anul acesta va marca aniversarea a 20 de ani de organizare a evenimentului.
Ieșenii au format cozi imense pentru a putea intra în muzeele cu acces gratuit.
UPDATE 1: Zeci de persoane stau la rând, pentru a vedea Coroana Reginei Maria, care este păzită foarte bine de către jandarmi.
UPDATE 2: Sunt persoane de toate vârstele: pensionari, adulți, dar și foarte mulți copii.
UPDATE 3: Titian este păzit de jandarm și poliția locală.
Iată ce obiective turistice din Iași pot fi vizitate gratuit de „Noaptea Muzeelor”
De „Noaptea Muzeelor”, instituțiile de cultură, precum muzee, case memoriale, galerii de artă și teatre, vor fi deschise pentru public pe parcursul unei nopți. Unele dintre acestea pregătesc momente speciale pentru vizitatori.
Evenimentul are loc la nivel european. În țara noastră, acesta este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).
La cea de-a XX-a ediție a evenimentului, la nivelul județului Iași, participă 23 de instituții culturale, respectiv Ateneul Național din Iași, Centrul de Artă Contemporană Baia Turcească, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” Filiala Iași, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” Iași. Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu”, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” Iași. Galeriile de Artă „Dan Hatmanu”, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” Iași. Palatul Braunstein, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Casa Muzeelor, Colecția istoria teatrului românesc, Muzeul „George Topârceanu”, Muzeul „Ion Creangă” – Bojdeuca, Muzeul „Mihai Codreanu”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei-Mitropolitul”, Muzeul Copilăriei în Comunism, Muzeul Poeziei, Muzeul Transportului Public Iași, Muzeul Universității Iași, Muzeul „Nicolae Gane”, Muzeul „Vasile Pogor” Iași, Muzeul Pogromului din Iași și Muzeul Teatrului Evreiesc.
Programul complet al evenimentelor este publicat pe www.noapteamuzeelor.org. Actualizările vor continua zilnic, până în ziua evenimentului, oferind publicului informații detaliate despre toate activitățile.
Muzeul Pogromului din Iași și Muzeul Teatrului Evreiesc. Actiuni jidaneasti!
„În țara noastră, acesta este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor”. Retea de muzee. Parca ar fi o retea de magazine. Trebuie neaparat cineva din alta parte sa ne organizeze? Trebuie sa-si bage coada strainii in cultura noastra? Nu vi se pare ca se dau ordine ce sa facem la noi in tara?
Pai dar aseara l-am vazut pe jidanul sau jidanofilul Alexandru Muraru la plimbare fara nicio jena pe Stefan cel Mare. Ba da’ chiar asa sa nu ai un pic de jena sa apari in public dupa ce spurci toata natia romana si toti martirii ei? Ar trebui sa-ti crape obrazul de rusine. Probabil ca venea de la muzeul pogromului si se ducea la muzeul teatrului evreiesc.
El este cel care ne-a acuzat pe noi iesenii ca le-am fi facut nu stiu ce jidanilor, ca asa a zis bunica-su. Ma intreb de ce natie era bunica-su. El care ar trebui sa fie la puscarie pt. facturile decontate de mai multe ori la Parlament.
Pe Baia Turceasca vad ca a pus stapanire jidanul Schrotter, ieri la Noaptea Muzeelor trebuia sa scanezi nu stiu ce cod QR la intrare cu telefonul, de cum intrai dadeai de niste texte cu „criza ecologica” si tot felul de mizerii care-si ziceau arta.
Jidanul Schrotter a facut ca mizeria lui de RCW pt. care incaseaza sume mari de la bugetul local sa ajunga si in Noaptea Muzeelor. Daca iei la puricat RCW gasesti mai multi din natia lui implicati in indoctrinarea tinerilor din Iasi cu evenimentul asta.
HazarDance cica. O fi vorba de hazard sau hazar?