Prima pagină » Eveniment-Social » Noaptea Muzeelor 2023. Ieșenii au format cozi care s-au întins pe sute de metri, pentru a profita de intrarea liberă – GALERIE FOTO

Noaptea Muzeelor 2023. Ieșenii au format cozi care s-au întins pe sute de metri, pentru a profita de intrarea liberă – GALERIE FOTO

15 mai 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Noaptea Muzeelor 2023 a avut loc în data de 13 mai, în 311 muzee din România și Republica Moldova. Ieșenii au profitat de intrarea liberă și au ieșit din casă pentru a vizita cele mai interesante și impresionante muzee din Iași

Noaptea Muzeelor este un eveniment cultural anual ce are loc în întreaga lume și oferă oportunitatea de a vizita muzee într-un mod inedit și captivant. Această inițiativă își propune să promoveze cultura, istoria și arta, aducându-le mai aproape de publicul larg.

Palatul Culturii din Iași a fost atracția principală a ieșenilor la Noaptea Muzeelor

 o poză cu oamenii care așteptau în fața Palatului Braunstein

Totodată, zeci de oameni așteptau în fața Palatului Braunstein, formând o coadă care ajungea aproape sub Pasajul Piața Unirii

O coadă de sute de persoane s-a format în fața Palatului Culturii din Iași. Timpul de așteptare a fost estimat la minimum 30 de minute, maximum o oră. În seara de 13 mai, ieșenii au putut vizita, în cadrul Palatului, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Muzeul de Artă găzduiește o colecție impresionantă de artă românească și internațională. Aici puteți admira lucrări semnate de artiști consacrați, precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu sau Constantin Brâncuși.

Muzeul de Istorie a Moldovei expune o vastă colecție de artefacte istorice, arheologice și etnografice, care ilustrează evoluția regiunii Moldovei de-a lungul timpului. Vizitatorii pot explora galeriile muzeului și pot înțelege mai bine istoria și cultura acestei zone.

Muzeul Etnografic adăpostește o colecție impresionantă de artefacte etnografice, inclusiv costume populare, obiecte casnice tradiționale, instrumente muzicale și alte elemente relevante pentru viața cotidiană și spiritualitatea locuitorilor din zonă.

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” oferă vizitatorilor oportunitatea de a explora piese de referinţă pentru evoluţia înregistrării şi redării sunetului, a istoriei tehnicii fotografice şi cinematografice, a evoluţiei comunicaţiilor, a dezvoltării mijloacelor tehnicii de calcul.

Muzeele au fost asaltate de vizitatori

o poză cu oamenii care așteptau să viziteze Palatul Culturii

Noaptea Muzeelor reprezintă o oportunitate unică pentru ieșeni de a explora și de a descoperi bogăția culturală a orașului într-un cadru special și inedit

Totodată, zeci de oameni au așteptat în fața Palatului Braunstein, formând o coadă care a ajuns aproape sub Pasajul Piața Unirii. Atracția principală este cupola Palatului Braunstein, unde vizitatorii au șansa de a privi Iașul în deplinătatea frumuseții sale și de a afla informații prețioase despre trecutul acestei clădiri de referință pentru oraș.

Muzeul Mitropolitan Iași a fost deschis și este organizat în demisolul Catedralei Mitropolitane, fiind un spațiu în întregime subteran, ceea ce îi conferă un element de unicitate în peisajul muzeal. Accesul se face pe la baza scărilor de la esplanada Catedralei Mitropolitane.

Noaptea Muzeelor reprezintă o oportunitate unică pentru ieșeni de a explora și de a descoperi bogăția culturală a orașului într-un cadru special și inedit. Vizitatorii sunt invitați să se bucure de atmosfera vibrantă și de evenimentele captivante organizate în cadrul acestui eveniment cultural deosebit. Acest eveniment cultural aduce beneficii atât publicului, care are acces la experiențe culturale deosebite, cât și muzeelor, care își pot promova colecțiile și pot atrage noi vizitatori. Acest eveniment a fost iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și este patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor, iar pe plan naţional este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *