Prima pagină » Titlurile zilei » Noapte de foc la Iași! Zeci de pachete de cannabis au plecat din Iași către cluburile de fițe! Cine a comandat totul? – FOTO, VIDEO

Noapte de foc la Iași! Zeci de pachete de cannabis au plecat din Iași către cluburile de fițe! Cine a comandat totul? – FOTO, VIDEO

03 feb. 2020, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Captură importantă de droguri în Vama Sculeni. Doi moldoveni, soț și soție, și copilul lor de doar 9 luni au fost ridicați de polițiști după ce aveau în mașină aproximativ 10 kilograme de canabis. Din câte se pare, cei doi soți făceau parte dintr-o rețea, iar drogurile au fost luate chiar din Iași și urmau să ajungă în cluburi din Chișinău.

Noapte grea pentru ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și pentru procurorii DIICOT. În noaptea de sâmbătă spre duminică, trei persoane au fost ridicate de polițiști fiind bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de droguri. Cert este că aproximativ 10 kilograme de canabis au fost confiscate din Vama Sculeni. Sâmbătă noaptea, Ion și Snejana Neniță și bebelușul lor de 9 luni au ajuns în vamă. Polițiștii de frontieră au primit informații conform cărora în mașina celor doi s-ar găsi stupefiante. Când au început să verifice autoturismul în care se aflau, oamenii legii au fost „certați” de femeie.

„Existau informații conform cărora în mașina celor doi s-ar afla droguri. În momentul în care polițiștii au făcut verificări, femeia a început să aibă un comportament ciudat și le-a reproșat polițiștilor că bebelușul ei este deranjat”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Anchetatorii spun că bebelușul ar fi fost într-un fel „rețeta succesului”. Cei doi soți, traficanți, au crezut că, având bebelușul în mașină, par o familie normală și scapă de controlul amănunțit.

„Cei doi au încercat să scape de control cu ajutorul bebelușului”, a mai precizat aceeași sursă.

Aproape 50 de pachete cu droguri, în rezervor

Informațiile pe care le-au primit polițiștii de frontieră s-au adeverit. În rezervorul autoturismului celor doi soți au fost găsite zeci de pachete în care era canabis.

„În autoturismul marca VW Passat au fost găsite aproximativ 10 kilograme de canabis, în zeci de pachete sigilate”, au mai precizat surse din cadrul anchetei.

Drogurile au fost încărcate la Iași și urmau să ajungă la Chișinău. Cei doi soți nu au fost singuri. Polițiștii au pus mâna și pe doi bărbați. Aceștia au fost prinși în Vama Albița. Nu aveau droguri asupra lor, însă aveau bani. Surse din cadrul anchetei au precizat că cei doi s-au despărțit de cei doi soți, încercând să iasă din țară prin altă vamă tocmai pentru a elimina orice suspiciune. Nu au scăpat însă, fiind, la rândul lor, ridicați de polițiști. Reporterii BZI au aflat că drogurile ar fi urmat să ajungă la Chișinău și să fie distribuite în două cluburi mai exclusiviste. Pe „piața neagră”, cele 10 kilograme de canabis valorează aproximativ 50.000 de euro, o sumă uriașă pentru traficanți.

Ce spun anchetatorii

Astfel, anchetatorii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Ion Neniță, Corin Tâltu și Grigore Lerner pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și tentativă la scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

„Pe 1 februarie 2020, după ce a primit de la inculpații T.C. și L.G. o cantitate de aproximativ 10 kg de canabis, ambalată în 47 de pungi vidate cu greutatea de 200 de grame fiecare, inculpatul N.I. a disimulat în rezervorul autoturismului personal și a transportat, cu intenția de a scoate fără drept drogurile din țară, prin Punctul de Frontieră Sculeni. Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului N.I. în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pe sensul de ieșire din România. Cu această ocazie, în rezervorul autoturismului au fost descoperite 47 de pungi vidate conținând cantitatea de 9,5 kilograme de canabis.

De asemenea, s-a procedat la prinderea în flagrant, pe raza municipiului Iași, a inculpaților T.C. și L.G., care se deplasau către Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Cu ocazia percheziției efectuate asupra autoturismului acestora, a fost descoperit un aparat de vidat, precum și un cântar de precizie, pe care, în urma analizelor de laborator, s-a pus în evidență că prezintă urme de Tetrahidrocannabinol (THC), compus psihotrop biosintetizat de plantă canabis”, au menționat oamenii legii.

Marea pierdere sunt drogurile, nu banii sau oamenii!

Mafia din Republica Moldova care se ocupă de traficul de droguri „suferă” cel mai mult după stupefiante, nu după bani sau după traficanți.

„Pentru Republica Moldova, 50.000 de euro, cât era valoarea celor 11 kilograme de canabis, este extrem de mult. O parte din droguri ar fi urmat să ajungă în două cluburi din Chișinău”, a precizat aceeași sursă.

Trei dintre cei patru adulți implicați în toată această poveste au fost reținuți pentru 24 de ore. Astfel, ieri-seară, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpaților Ion Neniță, Corin Tiltu și Grigore Lerner.

De asemenea, mașina folosită a fost indisponibilizată, iar drogurile au fost confiscate. Acum, polițiștilor le rămâne să descopere de unde au fost ele procurate și cine face parte din rețea. Din toată această poveste cel mai mult de pierdut are bebelușul celor doi traficanți, care riscă să rămână fără mamă și fără tată când are cea mai mare nevoie de părinți. Totuși, bebelușul a fost lăsat lângă mamă, care nu a fost propusă spre arestare. Pentru această captură, procurorii DIICOT au făcut echipă cu ofițerii de la BCCO și au beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *