Prima pagină » Titlurile zilei » Noapte de foc la Iași! Acest individ a spart unul dintre cele mai cunoscute cazinouri din oraș! A intrat de două ori în miez de noapte și a încercat să plece cu seiful (EXCLUSIV)

Noapte de foc la Iași! Acest individ a spart unul dintre cele mai cunoscute cazinouri din oraș! A intrat de două ori în miez de noapte și a încercat să plece cu seiful (EXCLUSIV)

29 oct. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Un tânăr din Iași a dat din nou de belea după ce a vrut să fure un seif dintr-o sală de jocuri. Tânărul pe nume Alexandru Dolcan nu este la prima ispravă de acest gen. În urmă cu aproape 3 ani a furat o sumă importantă de bani dintr-o sală de jocuri, iar mai apoi i-a pierdut la o altă sală

Un tânăr din Iași a dat din nou de greu, asta după ce în urmă cu câteva zile a încercat să spargă seiful dintr-o sală de jocuri de noroc. Alexandru Dolcan, un cunoscut de-al polițiștilor, a încercat să dea o lovitură de zile mari. Duminică noaptea, bărbatul a intrat într-o sală de jocuri de pe Șoseaua Națională și a încercat să plece cu seiful.

Asta se întâmpla în jurul orei 3:00. Nu a reușit, însă nu s-a dat bătut. După câteva ore, aproape de ora 6, a mai făcut o încercare. Nici de această dată nu a avut succes. Angajații sălii au anunțat dimineață Poliția, iar în câteva zile polițiștii au reușit să-l identifice și să-l prindă pe Alexandru Dolcan. Ieri, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat în fața judecătorilor cu propuneri legale. Modul său de operare ar fi similar cu cel folosit în luna noiembrie a anului 2018.

Alexandru Dolcan a ales să spargă o sală de jocuri și în 2018, tot într-o duminică

Atunci, Dolcan a mers tot într-o noapte de duminică la o sală de jocuri de noroc și a plecat de acolo cu buzunarele pline. Tânărul a intrat atunci într-una din sălile de jocuri din Podu Roș și a furat dintr-un seif suma de 17.637 de lei. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au făcut mai multe verificări. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași (SIC) l-au ridicat pe bărbat și l-au dus la audieri.

Alexandru Dolcan este bănuit de comiterea acestei fapte. Surse din cadrul anchetei au precizat că ieșeanul a forțat ușa sălii de jocuri „Fortuna”, a găsit cheia de la seif, care era pusă într-o cutie lângă casa de marcat și a descuiat fără prea multe probleme încuietoarea, apoi a plecat cu toți banii. Cel mai probabil, bărbatul cunoștea destul de bine sala de jocuri, având în vedere că era client fidel.

A „investit” banii în alte săli de jocuri

Din câte se pare, bărbatul a luat o parte din bani și i-a jucat la alte săli de jocuri din Iași. Polițiștii au reușit să recupereze o parte din bani.

„Pentru identificarea bărbatului s-au folosit mijloace specifice, inclusiv camerele de supraveghere din interiorul sălii. Bărbatul a pătruns în interior forțând ușa de acces. O parte din bani a fost recuperată. El este cercetat pentru furt calificat”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Din câte se pare, tânărul a vrut să dea o lovitură mai mare. După ce a comis furtul, nu a mai frecventat acea sală de jocuri, însă și-a încercat norocul la alte săli. A pierdut sume importante jucând la „păcănele”, însă avea de unde. Astăzi, cel mai probabil, bărbatul va ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să-și petreacă următorii ani din viață în spatele gratiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *