Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins la Paris. Guvernul francez impune noi reguli pentru a stopa răspândirea de coronavirus. Noile reguli vor fi impuse pentru Paris și regiunea pariziană.
Această decizie a fost luată în urma creșterii cazurilor de COVID-19, înregistrat la sfârșit de săptămână. Anunțul a fost făcut de de biroul premierului Jean Castex.
Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins la Paris
Potrivit noilor reglementari sunt impuse măsuri de restricţie suplimentare pentru locurile publice. Acestea vor fi detaliate în decursul zilei de astăzi (n.r. luni, 5 octombrie).
Nivelul maxim de alertă sanitară va dura 15 zile şi va începe de marţi, 6 octombrie. Cei care doresc să călătorească în următoarea perioadă în regiunile pariziene vor fi afectaţi de noile măsuri.
Carantină totală şi la Madrid
Autorităţile spaniole au decis, vineri seară, de urgenţă, să plaseze Madridul în carantină totală! Sunt luate noi măsuri şi în capitala Franţei, care de luni va intra în izolare.
În capitala franceză şi în suburbiile acesteia s-au depăşit „cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.
„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, până să revizuiască situația țării sale.
Locuitorii capitalei spaniole şi din alte 9 oraşe învecinate nu mai pot părăsi localităţile, potrivit măsurii adopte de Ministerul spaniol al Sănătăţii, care a intrat aseară în vigoare.
Mască a devenit obligatorie şi la Roma, iar autorităţile se văd nevoite să ia noi măsuri şi în capitala Franţei.
Cancelarul Angela Merkel a anunţat o nouă strategie de combatere a răspândirii virusului, cea mai ieftină şi eficientă, spunea ea: şi anume aerisirea spaţiilor interioare.
Pierderi uriaşe pentru turismul mondial, din cauza pandemiei de coronavirus
Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins la Paris, iar turismul din Europa si Asia are mult de suferit.
Pierderi uriaşe pentru turismul mondial semnalate de către specialiştii în industria turistică. Numărul de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020 a scăzut cu 65%. În cifre, asta s-ar traduce la pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.
Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunţat o reducere cu 65% a numărului de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020, ceea ce înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.
Industria turistică mondială a înregistrat anul acesta pierderi uriaşe din cauza pandemiei de coronavirus. Ca şi comparaţie au fost luate veniturile din turism din anul 2009, atunci când industria turistică a fost la fel de puternic afectată. Ei bine, veniturile de anul acesta sunt de aproximativ cinci ori mai mici faţă de veniturile din timpul crizei financiare.
„Veniturile pierdute în primele şase luni din acest an sunt de aproximativ cinci ori mai mari faţă de veniturile globale din turism înregistrate în timpul crizei financiare din 2009”, a estimat instituţia, cu sediul la Madrid.
Sosirile internaţionale au scăzut cu 440 milioane în perioada ianuarie – iunie 2020, sau 65%, cel mai sever declin fiind înregistrat în Asia, prima regiune care a simţit impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19).
În primul semestru din 2020, sosirile turiştilor au scăzut cu 72% în Asia, cu 66% în Europa, cu 57% în Africa şi Orientul Mijlociu şi cu 55% în America de Nord şi de Sud.