Prima pagină » Actualitate » Niște copii din Constanța au dat foc la un bar de pe faleză: „Incendiul avea deja 5 metri” – VIDEO
Niște copii din Constanța au dat foc la un bar de pe faleză: „Incendiul avea deja 5 metri” - VIDEO

Niște copii din Constanța au dat foc la un bar de pe faleză: „Incendiul avea deja 5 metri” – VIDEO

05 oct. 2021, 10:15,
Roxana Butuc, în Actualitate

Pe o plajă din Constanța, ieri, 4 octombrie, niște copii au dat foc la un bar după ce s-au jucat pe lângă aceasta cu brichetă. Un martor de la fața locului a sunat imediat la pompieri, însă când aceștia au ajuns, barul era deja făcut scrum.

La fața locului au intervenit mai multe autospeciale și aproape 23 de pompieri pentru a salva afacerea omului dar și pentru a opri ca focul să se extindă.

Un bar din Constanța a ars din temelii

Luni, 4 octombrie 2021, mai mulți militari din cadrul ISU Dobrogea au fost chemați să intervină să stingă un bar care a luat foc pe plaja 3 papuci din Constanța. Acesta a luat foc după ce câțiva copii s-au jucat cu o brichetă pe lângă construcție. Barul din lemn nu funcționa ci era transformat într-un depozit, acesta arzând din temelii.

Martorii au sunat imediat la pompieri, unde s-au deplasat nu mai puțin de 5 autospeciale de stingere, 1 echipaj SMURD B și un total de 23 de pompieri. Însă până au ajuns la locul incendiului, barul s-a făcut scrum, arzând inclusiv lucrurile din interior.

”Mă plimbam pe faleză, și văd că iese un pic de fum. Când am ajuns aici, văd doi copii mici, aveau 4-5 ani, cu o brichetă lungă. Până au urcat sus incendiul avea deja 5 metri. Am sunat la pompieri dar până au ajuns a fost gata. Copiii au dispărut”, a declarat un martor conform Replicaonline.ro.

Incendiu la Spitalul din Constanța

Vineri, 1 octombrie, a izbucnit un incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde mai mulți pacienți de internați la Terapie Intensivă au murit.  Momentan se desfășoară o anchetă pentru a se stabili cauzele de la care a pornit incendiul.

„Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem încredere în autorități și în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta.

Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație”, a spus ministrul Sănătății.

Mai multe nereguli găsite la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. A fost deschis dosar penal

Situația spitalului unde mai multe nereguli au fost găsite, va fi analizată după raportul realizat pentru Spitalul din Piatra Neamț, unde de asemenea a luat foc și au murit mai mulți oameni. În raport se arată faptul că 28% dintre spitale nu au rezervor de apă pentru incendii.

De asemenea 71% din saloanele de terapie intensivă nu au sistem de ventilație mecanică prin exhaustare; 60% din saloanele de terapie intensivă nu au sisteme de tratarea aerului cu 3 trepte de filtre HEPA; 71% din secțile de ATI controlate nu se asigură distanțele între paturi (de 2, 5 m); doar 40% din secțile ATI respectă asigurarea normativului de medici pe timpul efectuării unei garzi; la 56% dintre paturi nu sunt amplasate cel puțin 12 prize pe ambele părți ale patului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *