Prima pagină » Titlurile zilei » Niște câini comunitari au fost otrăviți cu glicol la Vișan! Gestul a stârnit mânia iubitorilor de animale! – GALERIE FOTO / VIDEO

Niște câini comunitari au fost otrăviți cu glicol la Vișan! Gestul a stârnit mânia iubitorilor de animale! – GALERIE FOTO / VIDEO

11 feb. 2023, 02:00,
Andreea IRUC, în Titlurile zilei

După ce o țară întreagă s-a revoltat atunci când o femeie din București a murit sfâșiată de niște câini comunitari, iar alta a fost găsită sfâșiată de câini, la Vișan, la finele anului trecut, acum, o iubitoare de animale s-a plâns de faptul că niște câini comunitari au fost otrăviți

Anca Brezuleanu, o locuitoare din satul Vișan, comuna Bârnova, avea grijă de acei căței comunitari. Aceasta i-a găsit otrăviți cu glicol, substanță folosită, de obicei, ca materie primă la fabricarea fibrelor de poliester și în industria textilă, dar care se găsește, într-un mic procent, în antigel, un lichid incolor, inodor, cu gust dulce și cu o toxicitate ridicată.

Niște câini comunitari au fost otrăviți cu glicol

Luni, 6 februarie 2023, Anca Brezuleanu, o locuitoare din satul Vișan, a prezentat cruzimea cu care au fost uciși niște câini comunitari.

Femeia susține că acei câini ar fi fost abandonați de niște oameni iresponsabili, iar Oana Rugină, o altă iubitoare de câini, i-a sterilizat și a avut grijă de ei. În plus, Anca Brezuleanu susține că acei câini nu erau agresivi cu oamenii.

„Nu am cuvinte să exprim durerea celor care îi iubeau, hrăneau și care i-au sterilizat. Alba, cea dusă la cabinetul veterinar, era un munte de bunătate, oferea numai afecțiune și iubire. Alba s-a stins în chinuri cumplite, căci avea momente când era mai bine și ne dădea speranțe. În drum spre cabinetul veterinar, de unde așteptam un diagnostic că s-ar fi vindecat, situația ei s-a înrăutățit. Respira foarte greu și suferea cumplit“, susține Anca Brezuleanu.

Pe lângă dezamăgirea provocată de faptul că a găsit cățeii otrăviți, femeia s-a arătat foarte revoltată și de faptul că nu se fac mai multe campanii de sterilizare a animalelor, astfel încât străzile Iașului să nu mai fie pline de câini abandonați, care se chinuie.

„Nesterilizarea și abandonul duc la multă durere“, menționează Anca Brezuleanu.

Începând cu luna februarie a anului 2023, în mai multe localități din Iași s-au luat măsuri pentru capturarea animalelor fără stăpân, acestea fiind sterilizate și duse în padocurile cele mai apropiate.

Ecografia a demonstrat otrăvirea patrupedului

Alba la cabinetul veterinar

După multe și îndelungate tratamente la cabinetul veterinarului, agonizând în urma ingerării glicolului, a murit

Cei 5 câini de care ieșeanca avea grijă au fost otrăviți cu glicol de niște indivizi. Trei dintre cei 5 câini sunt de negăsit, unul este mort, iar altul, după multe și îndelungate tratamente la cabinetul veterinarului, agonizând în urma ingerării glicolului, a murit.

Ecografia făcută câinelui dus la cabinetul veterinar a arătat leziuni grave la nivelul rinichilor.

„Ecografia a confirmat leziuni grave ale rinichilor datorate glicolului, deci era clar că trebuia eutanasiată cât de repede ca să nu mai sufere. Mulțumesc din inimă tuturor care au făcut maximum pentru Alba“, menționează iubitoarea de animale.

O astfel de cruzime asupra animalelor fără stăpân s-a întâmplat și în urmă cu 2 săptămâni, în comuna Țibănești, când un câine vagabond ce dădea târcoale casei a fost găsit împușcat de veterinarul ce mai avea grijă de el. Persoana care a folosit o armă pentru a împușca acest câine riscă, potrivit art. 25 din Legea nr. 205 din 26 mai 2004, cu modificările din 2022, privind protecția animalelor, o pedeapsă cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau amendă.

Comentarii
  • Zoofila e nervoasa??? sa treca la cai……

  • Poate îi strânge cel de sus și pe ceilalți trei câini! Odihneasca-se-n pace!

  • Fiecare persoana care are animale de companie trebuie sa le tina strict in interiorul curții , respectiv proprietății. Daca sunt lăsate libere, pe strada, cu siguranță că pun in pericol viața celorlalți.
    În ultima jumătate de an, ambii mei copii au fost mușcați de câinii lăsați liberi în zona Visan -Birnova., in drum spre școală.
    Nu sunt de acord cu aceasta modalitate de a -i îndepărta, prin otrăvire, dar cu siguranță că respectivii ciini au devenit agresivi și puneau in pericol viata celor care circulau prin zona.

    Andreea A.

  • Iubitorii de animale ar trebui sa își țină animalele strict in interiorul proprietății.
    Doi dintre copiii mei au fost mușcați in aceeași zonă, in drum spre școală.
    Otrăvirea nu este o soluție, autoritățile locale ar trebui sa ia masuri in vederea identificării și cazării acestor animale care stau pe strada, și care pun in pericol viata oamenilor.

  • O țară de barbari primitivi needucați cu gena psihopata

  • Cum avea grija de ei daca erau pe strada? De ce nu i-a luat in curtea ei? Cum poti sti ce este in mintea unui caine? Daca nu a fost agresiv pana azi, nu inseamna ca maine nu poate fi. Cainii nu au ce cauta pe strada.

  • tineti-va animalele in curti, cainii reprezinta un pericol major pentru cetateni. asa ca ori vi-i luati acasa si-i tineti inchisi in curte, ori ciocul mic

  • Oameni de nimic

    Imi este greata de astfel de oameni. Iti dai seama de caracterul unui om dupa cum se poarta cu animalele. Oameni marsavi si josnici. Asa e in Romania, vai de capul ei de tara, ca si oamenii care traiesc in ea: analfabeti, rai din cale-afara, slugarnici si oligofreni 🤮. Rautatea si prostia merg mana in mana.

  • jeguri de oameni

  • episod din era glaciara

    Pestera familiei Og. Domnul Og se atine in dosul intrarii cu un ciomag urias. La capatul ciomagului este legat un bolovan colturos.
    D-na Og : Ce faci acolo?
    D-l Og : Astept ursul.
    D-na Og : Care urs?
    D-l Og : Ala care urca pe povarnis spre noi.
    D-na Og : Si ce faci cu ciomagul? Vrei sa-l omori? Barbarule! Ce ti-a facut el tie?
    D-l Og : Pana acu, nimic. Da’ vine incoace si are de gand sa ne manance.
    D-na Og : De unde stii tu?
    D-l Og : Pai asta face ursu’. Te mananca, ca pe Ug.
    D-na Og : Ala era alt urs. Si sunt sigura ca ursu’ nu a vrut. L-a provocat Ug. Ca si ala era un incuiat ca si tine. In loc sa stea de vorba cu ursu’, a luat-o la fuga.
    In timpul asta ursul ajunge la pestera. Baga capul sa vada ce-i cu zarva asta. D-l Ug ii arde una cu ciomagul cu bolovan si-l lasa lat.
    D-na Og : Criminalule!!! L-ai omorat!!! Saracu’ urs. Buhuhuuuu… D-na Og izbucneste in lacrimi. Ca asa esti tu! Violent si fara sentimente! Saracu urs. Buhuhuuu … Poate voia si el sa socializeze, ca ai vazut si tu ca era singur. Da’ tu in loc sa-i menajezi sentimentele, i-ai dat cu ciomagul. Insensibilule!!! Ca tu niciodata nu asculti. Ti-am zis sa pictezi pestera, asa ca la madam Gog, care are pictata o caprioara draguta in fundul pesterii. Si tu … ai mazgalit un fel de gaina… Buhuhuuu..
    Dupa un timp, doamna Og se mai linisteste. Si, printre suspine, zice: Stii, cred ca mi-ar sta bine cu o blana de urs. Nu crezi?

  • Ar fi bine de pus otrava si pe la scări unde babaciunile le da mâncare.
    Numai javre tot orașul.
    Parca am fi la tara aici ….

  • Un cetățean care prețuiește viața oamenilor

    E trist ce s-a întâmplat însă, pentru iubitorii de animale, as vrea sa le transmit ca câinii fără stăpân trebuie sa fie eutanasiați dacă nu sunt adoptați. Pe strazi aceste animale pot crea traume copiilor. PS: pt cei care tot îndeamnă la sterilizare și microcipare, câinii nu devin mai puțin agresivi după…

  • Cei certati cu legea se mananca acum intre ei, dog eat dog, cum se zice in engleza.
    Am fost intr-o zi sa ma plimb cu bicicleta pe acolo, am fost latrat peste tot de caini in strada.
    Acum s-au intalnit nesimtitii care isi lasa cainii sa umble pe strada sa atace lumea cu cei care omoara caini.
    Tineti-va cainii in curte si atunci o sa fie toata lumea multumita in afara de nesimtiti.

  • Ar trebui pe voi sa va tina in cusca, neandertali descreierati si lipsiti de empatie si bun simt. V-as lega si v-as tine asa. Pe voi si copiii vostri, care nu au ce cauta pe strazi. Tineti-i in casa, ca ma deranjeaza pe mine.

  • he, he, he, era glaciara, ai?

  • Caini cu stapani

    Cainii astia mari care au stapan si umbla fara lesa si fara botnita au intaietate. NIMENI nu cracneste. Ditamai rahatul care nu e strans si agresivi. La aia nu comenteaza nimeni. Omorati numai ce e mai slab decat voi. Vai de capul vostru de psihopati.

  • Om interesat

    Moarte tuturor câinilor lăsate de isbeliste!

  • E o moda sa ii lase libere in afara curtii ca sa nu stranga nici macar rahatul din propria curte…
    Cainii lasati liber pe domeniul public nu trebuie sa existe. Punct.

  • Nu sunt de acord cu otrăvirea câinilor de pe străzi, dar nici cu ei pe străzi să atace oamenii(femei, copii, persoane în vârstă, persoane singure, etc).
    Uitați-vă la acești falși apărători de câini cât de agresivi sunt,(insultă, amenință, blestemă, etc), nu am să înțeleg de ce se opun și nu vor să înțeleagă că acești câini de pe străzi sunt un pericol pentru categoriile de oameni vulnerabili care ciculă pe străzi și plătesc impozite ca să fie în siguranță.
    Acești oameni abia așteaptă o discuție de acest gen că să își arate agresivitatea,
    dacă nu ești de acord cu ei ești împotriva lor. Câinii fără stăpâni trebuie luați de pe străzi, eutanasiați, să se termine odată cu povestea asta, cine are condiție să
    adopte un câine e liber să o facă, dar să respecte regulile. Nu se poate să o ținem așa la infinit.

  • Animale…. de oameni, niste scursuri josnice. Ajungeti si voi la ziua judecatii

  • Câți dintre „iubitorii de animale” sunt vegetarieni???

  • Iubitori de javre

    Pentru iubitori de javre ….
    De ce toate parcurile sunt pline de căcat de caine …. ?
    Daca tot ii iubiți de ce nu luati o pungă cu voi ? Va este greață ?
    De ce suntem obligați să vedem asta ????

  • Acuzati pe nedrept

    le-a dat antigel ca e frig sa nu le inghete apa in instalatie…nu au fost rau intentionati

  • Fără cuvinte! O nație de prosti și isterici!

  • Ce înseamnă STERILIZAREA în capul unora? Că le scot colții câinilor și nu mai mușcă?
    Capete seci!

  • Ma fut in cainii vostri, handicapatele naibii. La cat mai multi. Tineti-va cainii in curte, cu lesa si stergeti cacatul dupa ei cand vi-i plimbati prin parc. Buna ideea cu antigelul. O sa mai gasiti prin parcuri cativa mililitri.

  • Se pune o cușcă în fața porții…..si gata interzis….pe aici nu se trece

  • Cooooreeect!!!!!

    Toate javrele trebuiesc a fi exterminate…. zero javre!!!!!!!!!!

  • Imi pare rau pentru caini dar intre om si caine eu aleg omul, nu conteaza ca acei caini erau blanzi cu cei care ii hraneau, cainii nu ar trebui sa fie pe spatiul public, prea multe tragedii am avut in ultimii ani

  • Glicol la babele imputite, zoofilele cretine care impinzesc Iasul!!!

  • Foarte corect, este de neînțeles ce este în capul acestor oameni care se prefac mari iubitori de animale, este adevărat nu suntem singuri pe acest pământ, dar deocamdată omul primează.

  • Poate citesc articolul și autoritățile locale, eventual Poliția locală și fac citeva verificări, in str. Stejarului,….dacă găsesc căței fara stăpân , pe domeniul public, să-i adune că sa nu muște pe cineva. Se aduna in grupuri de 4- 5 și devin agresivi la oameni și mașini.

  • eu zic ca au terminat cu protectia cainilor si pisicilor; sa treaca la protectia sobolanilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *