Prima pagină » National » Ninsori la munte în primele zile de toamnă. Cum se anunță vremea în următoarea perioadă în România
Ninsori la munte în primele zile de toamnă. Cum se anunță vremea în următoarea perioadă în România

Ninsori la munte în primele zile de toamnă. Cum se anunță vremea în următoarea perioadă în România

02 sept. 2021, 11:15,
în National

În zona vârfului Coștila din Bucegi, aflată 2.500 de metrii au căzut primii fulgi de zăpadă din acest an. Turiștii au fost extaziați de priveliște filmând momentul.

În timp ce la București, începutul lui septembrie 2021 au fost înregistrate temperaturi de 27 grade Celsius, la munte, pe vârful Bucegi termometrele au arătat 0 grade Celsius.

Prima ninsoare în acest an. Ce spun meteorologii despre acest fenomen

Deși anul acesta zăpada a venit încă din prima zi a toamnei, Meteorologii spun că fenomenul este perfect normal.

Conform acestora, pentru perioada aceasta a anului ninsorile nu sunt un eveniment atât de rar și neobișnuit dacă acestea au loc în zona de munte

Tot pe muntele în cauză a fost emisă o avertizare de cod galben de vânturi puternice valabilă până la ora 10:00.

Prognoza meteo în această toamnă

Pentru septembrie 2021, prognoza meteo arată că vom avea parte de un început de toamnă capricios. din punct de vedere al vremii. Astfel că, primele două săptămâni ale acestei luni se vor înregistra temperaturi ridicate alternate cu cele scăzute, în anumite locuri acestea din urmă fiind mai mici decât normalul lunii septembrie.

În ceea ce privește precipitațiile, vremea va fi una abundentă în ploi în majoritatea regiunilor din țară în prima jumătate a lunii, conform prognozei meteo realizate de Administrația Națională Meteo.

După primele două săptămâni de septembrie, prognoza cu privire la temperaturi va fi în jurul mediilor multianuale specifice, iar în sudul regiunii chiar mai ridicate decât cele normale, astfel că vor fi maxime de 21…26 de grade şi minime de 11…14 grade.

Prognoza meteo în zona Moldovei

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru luna septembrie.

În Moldova pentru perioada 1 – 5 septembrie. De asemenea și în jurul datei de 7 septembrie vremea va fi răcoroasă, astfel că, în medie, valorile diurne vor fi de 17…20 de grade, iar cele nocturne de 8…12 grade.

La Iași, în această perioadă, vremea va fi instabilă, iar fluctuațiile de temperatură vor fi destul de mari.

Prima săptămână din septembrie, toamna va aduce mai multe vreme instabilă în tot județul Iași. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au arătat că, în cursul săptămânii, ieșenii vor avea parte de o vreme mohorâtă, cu precipitații și cu valori care nu vor depăși 25 de grade Celsius în termometre.

Ninsoare la Iași la început de primăvară 2021

Conform DRDP Iași, la începutul lunii aprilie a nins în mai multe zone din Moldova. Acestea au fost mai mult ninsori uşoare în special în jumătatea nordică a Moldovei. Cu toate astea au intervenit mai multe utilaje de deszăpezire pentru a debloca drumurile și a facilita circulația autoturismelor.

Pentru data de 07.04.2021, începând cu ora 6, din cauza condițiile meteorologice, pe drumurile naționale din județul Iași, au acționat 3 autoutilaje dotate cu rsp și lamă, care au răspândit 5 t antiderapant. Pe anumite sectoare de zăpadă frământată au fost depus strat de 1-2 cm.

„Ninge moderat în special pe zona de munte, ninsori ușoare în restul județelor din jumătatea nordică a Moldovei. Carosabilul este umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-2 cm, spre acostament, în zona de munte a județelor Suceava și Neamț.” se arată în comunicarea celor de la DRDP Iași de la data aceea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *