Prima pagină » Cancan ultimă oră » Nimeni nu se aștepta la asta. Ce studii are Cătălin Botezatu

Nimeni nu se aștepta la asta. Ce studii are Cătălin Botezatu

17 iul. 2020, 22:00,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din România, iar numele lui cântărește greu în lumea fashion-ului internațional. Chiar și așa, nu mulți sunt cei care cunoscut ce studii are, de fapt, designer-ul. Încă de la vârsta de 15 ani, Cătălin Botezatu s-a arătat atras de modă, direcție în care părinții săi l-au îndrumat și l-au susținut. La 22 de ani, designer-ul a fost model pentru casa de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu și ulterior, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun manechin al anului în Europa”.

În 1986, când avea doar 20 de ani, Cătălin Botezatu a început cursurile Institutului European de Modă, în Milano. Designer-ul a fost ales de Gianni Versace să lucreze câteva luni în atelierele sale de modă, fiind și momentul în care și-a făcut un nume în industria fashion.

„Viața mea de dincolo de reflectoare nu există, pentru că din 24 de ore, 20 de ore le muncesc. Am înțeles că nu poți să ai și una și cealaltă, adică și o viață personală, asta înseamnă și fericire, și succes. Am ales succesul, am ales cariera, sunt un carierist și atunci m-am sacrificat. Și nu de alta, dar pentru mine noțiunea de fericire rămâne o noțiune de dicționar.

Este efemeră, este trecătoare, este un lucru de moment, de stare, pe care o regăsești din când în când, te regăsești în ea din când în când. Aș fi ipocrit să spun că am fost fericit de-a lungul anilor așa linear, nu. Am avut doar momente. Chiar dacă pare că pot avea pe orice și pe oricine, nu e chiar așa. Trecând anii, devii mai selectiv, devii mai profund și atunci pretențiile cresc” a mărturisit Cătălin Botezatu.

Vestea primită de Cătălin Botezatu din partea medicilor, la câteva luni de la ultima intervenție chirurgicală. Ce se întâmplă cu designerul

Vestea primită de Cătălin Botezatu din partea medicilor e una pe care cunoscutul designer o aștepta cu sufletul la gură. Juratul de la “Bravo, ai Stil” s-a întors în cadrul emisiunii destul de repede, după ce a suferit o intervenție chirurgicală grea.

Vestea primită de Cătălin Botezatu din partea medicilor, la câteva luni de la ultima intervenție chirurgicală

Cătălin Botezatu a traversat clipe mai puțin plăcute când a fost nevoit să meargă să se opereze în Turcia. Este cunoscut că celebrul creator de modă a suferit o intervenție la nivel de colon după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ultima operație a fost una trăită de către acesta cu câteva luni în urmă și de atunci a încercat să respecte toate sfaturile medicale primite. Totodată, designerul mai are și cinci stenturi montate pe inimă, suferind și de probleme cardiace în trecut.

Colegul de emisiune al Ramonei Bădulescu s-a arătat foarte optimist în șansele sale de recuperare imediat ce a fost externat și a revenit în România. Și în ultimele luni a profitat de faptul că programul său s-a eliberat cu mult, de aceea s-a odihnit și a ținut cont de indicațiile de izolare la domiciliu. Deși nu a primit vreo restricție propriu-zisă, Cătălin Botezatu a dezvăluit că nu poate face sport și nici nu poate depune un efort fizic prea mare.

“Nu, nu am restricţii, nici măcar din punct de vedere alimentar. Mănânc fără să fac excese, dar nu am restricţii. Trăiesc o viaţă normală, mai puţin cea legată de sport. Nu pot depune efort fizic, prin urmare nu pot face sport.”, a dezvăluit Cătălin Botezatu, potrivit celor de la click.ro.

Ce se întâmplă cu designerul?

Încă de la debutul pandemiei cu noul virus pe teritoriul țării noastre, cunoscutul creator de modă a respectat toate restricțiile impuse de către autorități. Nu s-a expus în public mai mult decât a fost necesar și nici nu a mai participat la evenimente mondene, ca-n alte vremuri. Cătălin Botezatu a mai mărturit că se simte foarte bine și că pare să își fi revenit complet după ce s-a luptat cu cancerul. Chiar dacă a profitat de momentele libere și pus la punct chiar o colecție vestimentară întreagă și acesta este conștient că revenirea profesională va fi grea. Mai ales în contextul unei crize financiare pe care ar putea să o provoace pandemia.

“Urmează o perioadă grea, ca pentru toată lumea, dar cu foarte multe proiecte. M-am apucat deja să lucrez pentru noua colecţie de la Paris, din toamnă. Scot o nouă linie vestimentară, peste două săptămâni, care se va intitula La Donna by Cătălin Botezatu. Veţi regăsi peste 40 de modele în culori diversificate. Pe lângă produsele cu care deja i-am obişnuit pe domni, le-am pregătit o surpriză şi am scos şi o linie sport pentru aceştia.”, a mai spus Cătălin Botezatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *