Prima pagină » Local » Nimeni nu are curaj să se pună cu ea! Dariana este campioană europeană la arte marțiale, iar acum pregătește o nouă generație de sportivi

Nimeni nu are curaj să se pună cu ea! Dariana este campioană europeană la arte marțiale, iar acum pregătește o nouă generație de sportivi

02 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Nimeni nu are curaj să se pună cu ea! Dariana este campioană europeană la arte marțiale, iar acum pregătește o nouă generație de sportivi. Predă de la 16 ani sportul care i-a schimbat viața. Tânăra în vârstă de doar 22 de ani se antrenează pentru campionatul mondial, care se va desfășura în 2026, iar dacă va câștiga, aceasta și-a promis că va renunța la competiții.

Tânără din Iași, campioană europeană la arte marțiale

Artele marțiale reprezintă un sport complex de tehnici de contact, cu sau fără arme, însușit la nivel individual. Prin ochii unei ieșence în vârstă de 22 de ani, artele marțiale, mai exact qwan ki do, reprezintă un stil de viață și o pasiune care arde în sânge. Dariana Gugulică și-a descoperit pasiunea pentru acest sport înainte de a intra în clasa I, iar de atunci știe exact ce își dorește să facă.

„Cel mai mult îmi place la acest sport respectul. Avem respect unii față de alții. Sunt sigură că, dacă nu practicam acest sport, ajungeam să fiu la fel ca generația asta, în ceea ce privește lucrurile rele care se întâmplă. Cumva, tot acest respect pe care îl am față de antrenori m-a făcut să mă gândesc de mai multe ori înainte să fac ceva. La fel se întâmpla și cu școala. Când eram mai mici, antrenorii ne cereau carnetele de note. Și dacă nu aveai note mari și aveai de exemplu 8 sau 7, erai pedepsit. Astfel, antrenorii ne-au învățat ce înseamnă disciplina. Antrenamentele la arte marțiale nu mă scăpau de școală, ci mă disciplinau și mă ambiționau să devin cea mai bună”, a declarat Dariana Gugulică, campioană europeană la arte marțiale.

Acum, la 15 ani distanță de când și-a făcut debutul în qwan ki do, Dariana formează și modelează visurile copiilor din Iași. A povestit reporterilor BZI, cu emoție, trăirile sale la competițiile micuților pe care-i antrenează.

„E ceva ce nu poate fi descris. Trăiesc din nou, cu tot sufletul, alături de ei ceea ce am trăit la momentul meu în competiții. Eu nu sunt ca alți antrenori, eu muncesc cot la cot cu ei la antrenamente, încerc să-i determin să ofere totul în acest sport, uneori, la antrenamentele lor muncesc mai mult decât la antrenamentele mele. Și asta pentru că eu cred foarte mult în puterea exemplului. Dacă ei mă văd pe mine că stau degeaba la antrenamente, ei nu vor face ce le spun. Așa că fac cot la cot cu ei. Pentru mine să văd că elevii mei ajung să fie pe locul I la competiții și sunt antrenați de mine este un sentiment ireal. Nu m-am gândit niciodată că acest sport poate să-mi ofere atât de multe. Când am început să antrenez, totul a fost cu gândul să-mi ajut antrenorul, dar nu m-ași fi gândit că o voi face cu acte în regulă”, a mai declarat Dariana Gugulică.

Deși își împarte viața între facultate, antrenamentele copiilor și ale sale, iar acest lucru devine solicitant, Dariana nu se plânge pentru că pasiunea i-a devenit un stil de viață.

Dariana este campioană europeană la arte marțiale, iar acum pregătește o nouă generație de sportivi. În paralel, tânăra se antrenează pentru campionatul mondial care va avea loc în 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *