Prima pagină » Radio » Actualitate » Nidia, fiica lui Horia Moculescu, a avut o copilărie traumatizantă. „Mâncam multe bătăi”

Nidia, fiica lui Horia Moculescu, a avut o copilărie traumatizantă. „Mâncam multe bătăi”

28 iun. 2023, 10:20,
BZI.ro, în Radio

Nidia, fiica celebrului Horia Moculescu, susține că a avut o copilărie traumatizantă și plină de evenimente care au marcat-o. Aceasta susține că totul avea legătură cu comportamentul violent al mamei sale, Mariana Moculescu. Astfel, fiica lui Horia Moculescu a rămas cu sechele din cauza abuzurilor la care a fost supusă, mergând chiar și la psiholog.

Mariana și Horia Moculescu au fost căsătoriți vreme de 11 ani, timp în care a venit pe lume Nidia, fiica lor. La momentul divorțului părinților săi, fata avea aproape șapte ani și a locuit în primă fază cu mama ei. Abia când a împlinit 14 ani, Nidia s-a mutat la tatăl ei pentru a scăpa de certurile și bătăile pe care i le administra mama ei.

Nidia, fiica lui Horia Moculescu, a avut o copilărie traumatizantă

Nidia, fiica celebrului compozitor Horia Moculescu, susține că a avut o copilărie extrem de dureroasă, plină de evenimente care au marcat-o. Potrivit acesteia, responsabilă pentru cele întâmplate a fost chiar mama ei, care dădea dovadă de un comportament abuziv fizic, psihic și emoțional la adresa sa.

Nidia este fiica Marianei și a lui Horia Moculescu, între părinții ei fiind o diferență de vârstă de 31 de ani. Din nefericire, căsnicia lor a ajuns la final după 11 ani, în urma serioaselor neînțelegeri care apăruseră. Nidia, fiica lor, a rămas cu serioase traume din cauza abuzurilor la care a fost supusă și la care a asistat, motiv pentru care a apelat la ajutorul unui psiholog.

Până când aceasta a împlinit șapte ani, părinții ei au locuit împreună. După divorțul părinților, fata a stat cu mama ei, până la vârsta de 14 ani, când Nidia a decis să locuiască împreună cu tatăl ei, Horia Moculescu. Aceasta susține că ajunsese să nu mai suporte certurile și bătăile de care avea parte în mod frecvent.

Primii șapte ani din viața ei, cât a locuit cu ambii părinți, nu au reprezentat o perioadă deloc frumoasă și a descris-o ca fiind una „morbidă”.

„Vedeam colegii mei fericiți, vedeam părinții luându-i de la școală, erau fericiți. Mergeam, fiind copil, la petrecere în pijama și părinții lor erau așa de fericiți și se iubeau, iar eu mi-aș fi dorit foarte mult lucrul ăsta, dar nu era niciodată așa. Ajungeam acasă, era dezastru”, s-a destăinuit Nidia Moculescu în emisiunea „În oglindă”.

Nidia Moculescu a trăit în teroare

Din cauza situației tensionate de acasă, Nidiei îi era frică să intre în apartamentul în care locuia. Pe lângă certurile care ajunseseră să fie la ordinea zilei, mama Nidiei o bătea atât de mult, încât rememorează acele momente cu durere în suflet.

„Mâncam multe bătăi, foarte multe, extrem de multe, mult prea multe. Era o stare continuă de nervi, știai că o să se întâmple ceva rău, oarecum pândeai răul. Pentru că știam că, în fiecare zi, se iscă câte un scandal, când urcam scările, începea o tahicardie”, își amintește fiica lui Horia Moculescu.

După mai multe ședințe la psiholog și după ce a trecut totul prin filtrul minții, cu o doză mare de maturitate, Nidia Moculescu este de părere că tot acest comportament al mamei sale a fost cauzat de vârsta fragedă la care a rămas însărcinată.

„Acum, gândindu-mă, a chiar a fost foarte tânără când m-a născut, a avut 22 de ani. N-a știut să gestioneze nervii și cred că și i-a vărsat pe mine. Când mâncam bătăi, nu era acasă (n.r. – tatăl ei). Nu, ca să nu se certe (n.r. – dacă îi spunea că mama ei o bate).

Gelozie, neajunsuri, devenise ură, nu mai era o simplă ceartă. Eu mă ascundeam în baie și vedeam farfurii sărind, am văzut niște lucruri foarte nasoale și le-am și trăit”, a mai spus Nidia Moculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 iulie 2024
09 iulie 2024