Prima pagină » National » Nicușor Dan, despre spitalele din Capitală: „Avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană”

Nicușor Dan, despre spitalele din Capitală: „Avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană”

30 oct. 2020, 23:45,
Bianca Rebegea în National

Vineri, 30 octombrie, Nicușor Dan a declarat că spitalele din București au parte de toate dotările necesare, pentru a putea funcționa în ritmul care se cere. Cu toate acestea, primarul general al Capitalei își face griji din cauza lipsei de resursă umană, care să îi îngrijească pe bolnavii de la ATI.

Nicușor Dan a fost întrebat dacă spitalele dispun de toate dotările necesare, pentru a ține piept pandemiei de coronavirus, însă acesta a declarat că dortări sunt, doar că lipsește resursa umană necesară.

„Răspunsul este nuanțat, da. (…) Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană. (…) Paturi de ATI avem și putem să achiziționăm în ritmul în care este nevoie de ele. Nu este o problemă cu asta. În schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI”, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

Infrastructura spitalicească nu prezintă probleme

Nicușor Dan a precizat că atunci când spune că nu sunt probleme se referă doar la ceea ce privește infrastructura spitalicească.

„Da. Există de asemenea oameni care sunt trimiși de la București în alte orașe din țară. Aceasta este situația la acest moment. Însă, ce v-am spus eu… v-am spus că în infrastructura spitalicească din București există suficiente paturi și instrumente pentru necesarul de la acest moment. Problema însă este la resursa umană”, a explicat edilul.

Conform primarului general, această problemă se poate rezolva prin detașări dispuse de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Autoritatea locală poate doar „să nu pună piedici și să-și dea concursul”, a subliniat Nicușor Dan.

Nicușor Dan anunță că nu se va ține târg de Crăciun în București

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, le dă o veste mai puțin plăcută bucureștenilor. Nicușor Dan a anunțat că în Capitală nu va fi târg de Crăciun în această iarnă. Explicația pentru această decizie este faptul că „suntem pe marginea prăpastiei”. Noul primar al Capitalei a menționat că situația sanitară este una „excepțională”, în care mor medici și personal sanitar și nu trebuie amplificată aceasta pandemie.

„Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională. Suntem în situația în care mor medici și personal sanitar, nu ne permitem să amplificam această pandemie. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun, va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privați. Primăria va pune spațiu la dispoziție, aceștia vor plăti o chirie care poate să fie mare/ mică, o sa vedem ce va sune piața în momentul acela și la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale “, a declarat Nicușor Dan.

Noul primar general al Capitalei subliniază că la Sibiu se poate și la București, nu, fiindcă în Capitală „suntem pe marginea prăpastiei”.

„Eu spun cu toată responsabilitatea: noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, în București. Opinia fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a mai spus Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *