Prima pagină » Cancan » Niculina Stoican – biografie. Ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară 

Niculina Stoican – biografie. Ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară 

15 nov. 2021, 15:37,
în Cancan

Este una dintre cele mai apreciate interprete de folclor din România, dar puțini sunt cei care știu că Niculina Stoican are o biografie impresionantă. Artista s-a confruntat de-a lungul timpului cu mai multe situații dificile, iar admiratorii ei se întreabă ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară.

Niculina Stoican – artista cu o biografie surprinzătoare

Niculina Stoican este un nume emblematic pentru folclorul românesc, aceasta având la 50 de ani o carieră de succes în muzică. Extrem de apreciată pentru talentul artistic și vocea inconfundabilă, cântăreața a avut parte de o viață plină de provocări și momente dificile. 

Interpreta de muzică populară a absolvit Facultatea de Etnomuzicologie și Folclor din București, sub îndrumarea celebrei Mărioara Murărescu. La vârsta de 26 de ani s-a angajat la Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, unde s-a remarcat imediat. 

Înainte de succesul în folclor, Niculina Stoican a avut altă meserie. Puțini sunt cei care știu detaliile inedite din viața privată a artistei, care a lucrat ca baby-sitter în Grecia timp de trei ani. 

Vedeta a vorbit în cadrul unui interviu despre această experiență în străinătate, dar și despre dorul de casă și familie.

„Am locuit o perioadă de trei ani în Grecia unde am lucrat ca baby-sitter, am gustat şi eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustrat de dorul ţării tale, să încerci să înţelegi oameni diferiţi de tine, a căror concepte poate nu le înţelegi dar trebuie să le adopţi, pentru că trăieşti în ţara lor şi este dreptul lor de a se impune. Dorul de-acasă m-a făcut să înţeleg cât de important e să preţuieşti locul unde te-ai născut”, a mărturisit aceasta.

Niculina Stoican a avut parte de mai multe provocări și în mariajul alături de Vasile Stănescu, surprins de mai multe ori în compania altor femei. Se pare că îndrăgita interpretă de muzică populară a știut mereu de infidelitățile soțului, dar a trecut de fiecare dată peste escapadele amoroase. 

Mai mult decât atât, aceasta a fost alături de partenerul ei de viață și l-a susținut în perioada în care a fost arestat. Niculina Stoican și-a așteptat soțul timp de 3 ani să fie eliberat din închisoare pentru a-și continua căsnicia.

„Soțul meu a stat acolo aproape 3 ani și, când s-a întors, viața noastră a luat-o de la capăt. Cred că am făcut față cu demnitate la toată situația asta. Viața noastră a fost întreruptă de nedreptăți. Eu și soțul meu am învățat să retrăim această viață care ne-a fost întreruptă. Eu am trecut prin momente foarte grele, am făcut depresie, atacuri de panică. Am avut multe griji, dar am încercat să nu-i împovărez pe ceilalți cu ele”, a spus solista de folclor.

Secretele din viața privată a îndrăgitei cântărețe

Dincolo de cariera de succes în folclorul românesc, Niculina Stoican a încercat să își țină viața privată departe de ochii curioșilor. Cu toate că aceasta s-a confruntat cu mai multe situații dificile, a încercat de fiecare dată să le depășească și să meargă mai departe.

Copilăria interpretei de muzică populară a fost una grea. Mama Niculinei Stoican a crescut-o singură pe ea și pe sora ei după ce au fost părăsite de tată. Bărbatul nu a dorit să păstreze legătura cu fiicele sale, fapt care a afectat-o enorm pe celebra artistă.

„Mama a rămas însărcinată cu mine, ei s-au despărţit şi eu am trăit cu restul familiei. Am ajuns la concluzia că dacă lucrurile nu se petreceau aşa, mama nu mai ajungea Angelica Stoican. Între el şi mama mea a fost o iubire profundă dar s-a sfârşit urât din cauză că el nu a avut puterea să recunoască că iubeşte o femeie mai tânără decât el. Mama l-a iubit profund.”, a declarat Niculina Stoican.

De asemenea, vedeta a vorbit și despre bătăile pe care le-a primit de la mama ei atunci când nu era ascultătoare.

„Mama mea era în perioada respectivă o femeie extrem de ocupată. Avea concerte prin toată țara, era obosită, își pierduse răbdarea, iar noi, eu și sora mea, pe care pot spune că am crescut-o, eram lăsate în grija unei bone. Într-o zi, eu am încălcat una dintre reguli și am plecat din fața blocului, așa că nu am auzit când mama m-a chemat în casă. Rezultatul: m-a bătut cu furtunul de la mașina de spălat, o bătaie pe care, chiar dacă am încasat-o pe bună dreptate, nu am uitat-o nici până acum.”

Nici mariajul cu Vasile Stănescu nu a fost lipsit de provocări și momente grele. Niculina Stoican a mărturisit că a trecut peste infidelitățile soțului și că la un moment dat a vorbit la telefon cu amanta partenerului ei de viață. Replicile îndrăgitei cântărețe la adresa acelei femei au fost de-a dreptul surprinzătoare.

„Am primit și telefoane, ”Știi că soțul tău mă iubește?” și i-am spus ”Da, te iubește?! Mă bucur foarte mult pentru tine, dar să-ți spun ceva ce cred că tu ai omis, pe mine mă cheamă Stănescu. Mă suni să-mi spui că te iubește soțul meu când o să te cheme pe tine Stănescu și pe mine nu o să mă mai cheme.”, a dezvăluit interpreta de muzică populară.

Niculina Stoican are o biografie impresionantă și o carieră de succes în folclorul românesc. La vârsta de 50 de ani, artista se bucură de viață și încântă publicul de fiecare dată cu proiectele sale muzicale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *