Prima pagină » Cultural » Nicu Covaci spunea că nu îi este frică de nimic, nici chiar de moarte: „Am trăit în viața asta câți alții în 10. Dacă…”

Nicu Covaci spunea că nu îi este frică de nimic, nici chiar de moarte: „Am trăit în viața asta câți alții în 10. Dacă…”

05 aug. 2024, 14:16,
Cezar Bulgaru în Cultural

Cu șapte ani în urmă, în cadrul unui interviu, Nicu Covaci spunea că nu îi este frică de nimic, nici chiar de moarte. Artistul povestea despre presiunea imensă pe care o simțeai în anii 60-70 cântând rock în România și despre cât de mult a costat să obțină tot ce a realizat.

„Eram băieții îi mai răi din Timișoara’, spunea Nicu Covaci. În plus, cunoscutul lider al trupei Phoenix povestea despre costurile uriașe pe care le-a suportat pentru a-și realiza visurile, nu doar el, ci și mama lui, făcând dezvăluiri emoționante.

Nicu Covaci nu avea frică de moarte

În cadrul aceluiași interviu, starul rock povestea prin ce momente a fost nevoit să treacă pentru a-și atinge scopurile.

„După ce am terminat facultatea, au vrut să facă din noi orchestra Armatei. Am luat toată formația, cu instrumente cu tot, i-am pus într-un bus și ne-am dus la casa de nebuni de la Gătaia. Am stat acolo aproape o jumătate de an. Veneau soldații la barieră și îi țineau. Directorul ne-a ținut acolo, ne-a hrănit, ne-a dat sală de repetiții. E bine să ai prieteni care cred în tine’, povestea Nicu Covaci.

A plecat din România, dar a revenit în Timișoara la Revoluție. „Mi-am parcat jaguarul între două tancuri’. Încă se mai trăgea, iar lumea pe stradă făcuse zid în jurul lui, după cum își amintea artistul.

Nicu Covaci avea amintiri dureroase legate de încercările sale de a părăsi țara, mama sa fiind cea care a avut cel mai mult de suferit.

„Mă doare tot timpul, zi și noapte. Nu pot să renunț la România, la români, nu se poate. Nu se poate pentru că sunt român și nu sunt altceva decât român și orice român ar trebui să își iubească țara, să-și iubească poporul. Eu personal nu mai pot să dau înapoi, aventura mea, cu ieșirea peste graniță a fost plătită de maică-mea. Maică-mea a fost tăiată în bucăți și i s-a dat foc simbolic. Mi-a spus căpitanul poliției: Covaci tu ești vizat. Nu au furat nimic din casă. Arsese pe jumate casa, dar am găsit în pupitru mărci, bani, ce îi trimiteam mamei. Deci acum chiar că nu mai dau înapoi’, povestea Nicu Covaci, potrivit gândul.ro.

Nicu Covaci a plătit scump realizările sale

Nicu Covaci dorea să accentueze cât de mult l-au costat realizările sale.

„Tot ce-am realizat am plătit foarte scump. Dar am avut și eu o data noroc, să găsesc colțisor de rai, în sudul Spaniei. Aici aș face pușcărie, aș începe să pedepsesc răul’, mai spunea el.

Întrebat dacă este fericit, Nicu Covaci spune: „Poate că ar trebui să fiu, uite că nu sunt. Am momente, plâng în fiecare zi, dar asta mă ține. De asta mă bat. Le spun băieților: în viață ca la box, cine rămâne în picioare, ăla a câștigat. Rămâi în picioare, bate-te până la capăt’.

De asemenea, cu o tărie de caracter fantastică, Nicu Covaci spunea că nu îi este frică de nimic, nici chiar de moarte: „Am trait în viața asta câți alții în 10. Dacă mâine mor, nu am nicio problemă’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *