Prima pagină » Cultural » Nicu Covaci are probleme mari de sănătate. Ce s-a întâmplat după operația pe creier

Nicu Covaci are probleme mari de sănătate. Ce s-a întâmplat după operația pe creier

01 aug. 2024, 10:02,
Cezar Bulgaru, în Cultural

Nicu Covaci se confruntă în continuare cu probleme serioase de sănătate. După operația pe creier, artistul se recuperează cu dificultate. Colegii săi de trupă au declarat că pronosticurile privind recuperarea sa sunt rezervate.

Reprezentanții trupei Phoenix au oferit recent informații actualizate despre starea de sănătate a legendarului Nicu Covaci, anunțând că situația este departe de a fi optimistă. Deși operația a reușit, tratamentul post-operatoriu nu aduce rezultatele așteptate.

Nicu Covaci are probleme mari de sănătate

Într-o postare pe rețelele sociale, membrii trupei Phoenix au explicat că tratamentul postoperatoriu al lui Nicu Covaci nu a avut efectul dorit și că au apărut complicații care împiedică recuperarea acestuia. De asemenea, au subliniat că situația le adâncește emoțiile, iar incertitudinea le împiedică să aibă mari speranțe.

„Salutare, oameni frumoși! Spuneam, acum puțin timp, că vom reveni cu detalii despre starea lui Nicu de îndată ce vom avea vești bune. Și am tot așteptat. Și așteptat…Realitatea este că lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine. Tratamentul postoperatoriu nu s-a putut finaliza din cauza complicațiilor, iar asta ne ține conectați și cu emoții. Mari emoții!”, a scris trupa în mesajul lor.

Deși situația este complicată, trupa Phoenix și Nicu Covaci rămân optimiști și apreciază sprijinul oferit de fani.

„Noi vă mulțumim pentru sutele de mesaje și pentru că ne sunteți aproape în această perioadă dificilă! Conform dorinței Sfântului Nicolae de a continua, cu fiecare întâlnire ne dați forța de-a rămâne uniți și la rândul nostru foarte aproape de voi! Ne revedem curând!”, și-au închis artiștii mesajul.

Trupa Phoenix a promis să ofere actualizări imediat ce situația se va schimba. În ciuda dificultăților, mesajul trupei rămâne unul de speranță și solidaritate pentru marele artist al României: „Fie să renască!”.

Cine este Nicu Covaci

Nicu Covaci este un muzician, compozitor și pictor român, cunoscut în principal ca lider al trupei rock Phoenix. Născut pe 19 aprilie 1947, în Timișoara, Covaci este fondatorul și principalul chitarist al formației Phoenix, una dintre cele mai influente și revoluționare trupe de rock din România.

Phoenix a fost formată în anii 1960 și a avut un impact major asupra muzicii rock românești, combinând elemente de rock occidental cu motive folclorice românești și teme mitologice. Nicu Covaci a fost un inovator în muzica românească, cunoscut pentru stilul său distinctiv de chitară și pentru abilitatea sa de a integra muzica tradițională românească în rock progresiv. Pe lângă cariera sa muzicală, Covaci este și un artist plastic, având numeroase expoziții de pictură.

Covaci și Phoenix au avut o carieră tumultuoasă, marcată de conflicte cu regimul comunist din România. În 1976, Nicu Covaci a reușit să fugă din România comunistă, iar o parte din membrii trupei l-au urmat ulterior. În exil, Phoenix a continuat să facă muzică și să performeze, păstrând vie flacăra rock-ului românesc și a libertății culturale.

Din nefericire, Nicu Covaci are probleme mari de sănătate, iar situația acestuia este incertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024