Prima pagină » Actualitate » Nicoleta Nucă suferă de depresie și ADHD! „Am avut gânduri suicidale!“

Nicoleta Nucă suferă de depresie și ADHD! „Am avut gânduri suicidale!“

26 ian. 2024, 09:01, 1 ,
în Actualitate

Nicoleta Nucă suferă de depresie și ADHD, însă ani la rând a crezut că suferă de depresie, de aici venind și gândurile negre pe care le-a avut timp îndelungat. Ea se confruntă cu o boală neurologică, respectiv Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD), boală de care a aflat în urmă cu doar câteva luni.

Nicoleta Nucă suferă de depresie și ADHD

Nicoleta Nucă este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de la noi din țară. Deși pe plan profesional se bucură de un succes incredibil, pe plan personal lucrurile nu sunt la fel de strălucite. Ea se confruntă cu o boală neurologică, respectiv Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD), boală de care a aflat în urmă cu doar câteva luni.

Vedeta a făcut terapie, a mers la psihiatru, ba chiar o perioadă a luat și tratament specific depresiei, însă lucrurile nu păreau să se îmbunătățească. După ce, inițial, a fost diagnosticată cu depresie, cântăreața a găsit, întâmplător, un videoclip pe TikTok despre ADHD. A început să citească articole, studii, ca mai apoi să realizeze că se confruntă cu aceleași simptome. Cu toate acestea, Nicoleta Nucă nu a vrut să-și pună singură diagnosticul, așa că a mers la un psiholog specializat în diverse tulburări comportamentale, care i-a confirmat că se confruntă această boală.

„Am descoperit cu câteva luni în urmă. Eu vin dintr-un istoric destul de lung de depresie, anxietate, tot pachetul, așa credeam că sunt astea. După terapie, ajungeam într-un punct în care mă blocam, nu mergeam înainte și nu funcționa nimic, am zis «hai să merg la psihiatru, că poate sunt nebună pe bune, poate am o problemă reală, psihică». Dânsa m-a diagnosticat inițial cu depresie, am ales varianta de tratament medicamentos pentru că deja erau mult prea mulți ani în care nu reușeam să ies din abisul ăla“, a spus Nicoleta Nucă.

Cântăreața a precizat că de la psiholog a aflat că are ADHD.

„În primă fază, am simțit niște îmbunătățiri, dar mult prea mici, nu mi s-a schimbat viața în mod radical. TikTok-ul e de vină, mi-a ieșit în cale un video despre ADHD și am început să studiez mai mult, am început să citesc mai multe articole, să caut studii. Bifam tot, eu eram sigură că am, dar diagnosticul nu mi-l pun singură. M-am dus la doctorița mea, i-am spus toată epopeea asta și m-a trimis la un psiholog specializat pe evaluare pentru ADHD și diverse tulburări comportamentale. În urma testului, mi-a dat frumos dosarul în mână, «da, ai ADHD». Și din momentul ăla mi s-au deschis ochii”, a menționat Nicoleta Nucă.

Se tratează pentru ADHD

Nicoleta Nucă se află sub tratament medicamentos pentru ADHD, aceasta spunând că această îi tulburare i-a afectat atât viața profesională, cât și pe cea personală, manifestându-se prin neatenție și incapacitatea de a se concentra pe termen lung.

„Sunt pe tratament medicamentos, pentru că am obosit să nu mai fiu funcțională în totalitate, să nu mă pot focusa pe lucrurile pe care le am de făcut. Oamenii care nu se confruntă cu tulburarea asta nu au cum să înțeleagă, dar sunt extrem de mulți ca mine. Se reflectă foarte mult asupra vieții profesionale, dar și personale. În primă fază este neatenția, nu ai capacitatea să te concentrezi pe ceva mai mult de câteva secunde, minute, mai ales dacă nu este ceva de interes”, a mai declarat Nicoleta Nucă.

Nicoleta Nucă a menționat că a avut și gânduri suicidale în trecut, în timpul unei perioade de depresie severă accentuată de ADHD.

„Am avut gânduri suicidale, când eram în depresie foarte agresivă. Era o depresie amplificată de ADHD. Am trecut peste, acum sunt foarte bine. Dar implică muncă foarte multă cu tine, implică foarte multă înțelegere și din partea celor din jurul tău”, a mai zis Nicoleta Nucă, ce suferă de depresie și ADHD.

Comentarii
  • Mi-e scarba!

    Ea de fapt e alta proasta botoxata care nu a evoluat psihologic si are inca varsta de 12-13 ani.

    Acum se preface ca are probleme psihice ca sa mai stranga 10-20 de likeuri pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *