Prima pagină » Titlurile zilei » Nicoleta a avut o copilărie tragică, însă a fost salvată de sora sa în ultimul moment. Acum, a ajuns să uimească pe toată lumea cu talentul ei

Nicoleta a avut o copilărie tragică, însă a fost salvată de sora sa în ultimul moment. Acum, a ajuns să uimească pe toată lumea cu talentul ei

10 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Nicoleta Croitoru are vârsta de 15 ani, este din Vaslui, iar din toamnă va studia la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași. Când avea patru ani, a fost luată în plasament de către o familie iubitoare, astfel că a scăpat de calvarul pe care îl trăia zilnic alături de părinții biologici. A dezvoltat o adevărată dragoste pentru pictură, iar acum își găsește liniștea în această activitate.

Nicoleta a avut o copilărie tragică, însă a fost salvată de sora sa în ultimul moment

O adolescentă din județul Vaslui a fost admisă la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, reușind să obțină nota 10 la probele de aptitudini din cadrul admiterii în clasa a IX-a.

Nicoleta Croitoru a trăit, până la vârsta de patru ani, alături de părinții ei biologici și cei cinci frați, însă nu a știut ce înseamnă fericirea. Părinții ei se certau constant, uneori erau agresivi unul cu celălalt, iar cei mici erau victime colaterale de cele mai multe ori.

Sora mai mare a Nicoletei se săturase să își vadă frații suferind, astfel că a decis să anunțe reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, care au intervenit imediat. Nicoleta și un frate mai mic au ajuns la o familie iubitoare care le-a deschis noi orizonturi.

„Când eram mică, părinții mei erau neglijenți cu mine și cei cinci frați ai mei. Ei beau și se certau mereu, uneori se băteau, iar noi ne băgam între ei și ne loveau și pe noi. Într-o zi, când aveam patru ani, sora mea mai mare a sunat la Protecția Copilului pentru că se săturase să ne vadă cum suferim. Au venit reprezentații și ne-au luat din familie, din Huși, iar pe mine și pe un frate ne-au dus la o familie în satul Parpanița. Doar tata ne mai caută, facem întâlniri cu el și cu frații și pot spune că despărțirea de familie a fost dificilă la început. M-a afectat, dar mi-a trecut cu timpul”, declară Nicoleta Croitoru.

Tânăra va studia la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași

Imediat cum a ajuns în plasament, Nicoleta a dezvoltat o pasiune pentru pictură. Părinții ei i-au cumpărat cărți de colorat, iar cu timpul a început să realizeze diverse icoane.

„Sunt pasionată de mică de pictură, cum am ajuns la familia care m-a luat în plasament, am avut la dispoziție creioane, carioci, cărți de colorat și așa am dezvoltat această pasiune. Eu, când pictez, nu mă mai gândesc la nimic, este un mod de relaxare”, mai spune Nicoleta Croitoru.

În 2023, a aflat de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, iar anul acesta a participat la admiterea în clasa a IX-a, unde a fost admisă cu succes.

„Dintr-o simplă joacă am auzit de Seminarul Teologic Ortodox «Sfântul Vasile cel Mare» din Iași. Am fost la mare cu părintele din sat și mai mulți copii și a mai fost un părinte cu noi, ca supraveghetor. Acesta ne-a spus la fiecare la ce liceu ne-ar vedea, iar când a ajuns la mine, mi-a spus că m-ar vedea la Seminarul din Iași, iar când am auzit, m-am interesat și chiar am luat decizia de a studia aici. Am participat la admitere unde am obținut nota 10 la aptitudini. După ce voi termina liceul, vreau să continui și cu studiile superioare, iar cel mai mare vis al meu este să îmi deschid o galerie de artă”, adaugă Nicoleta Croitoru.

Deși a avut o copilărie tragică, Nicoleta uimește pe toată lumea cu talentul său, iar cel mai mare vis este să își deschidă o galerie de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *