Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă va fi mai curajos dacă e ales președinte. Plănuiește discuții tête-à-tête cu Vladimir Putin
Nicolae Ciucă va fi mai curajos dacă e ales președinte. Plănuiește discuții tête-à-tête cu Vladimir Putin

Nicolae Ciucă va fi mai curajos dacă e ales președinte. Plănuiește discuții tête-à-tête cu Vladimir Putin

25 sept. 2024, 17:20,
Redacția BZI în Actualitate

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal și candidat la alegerile prezidențiale, a vorbit despre ceea ce i-ar solicita lui Vladimir Putin dacă ar ajunge președinte. Cu toate acestea, el se arată sceptic cu privire la posibilitatea unui dialog cu liderul de la Kremlin.

„Nu cred ca există această cale deschisă spre un dialog cu Vladimir Putin. La nivelul acesta se pregătesc toate aceste întâlniri și există la nivelul Ministerului de Externe, al tuturor structurilor care sunt implicate în pregătirea unei astfel de vizite, dosarele de țară și tot ceea ce reprezintă relația bilaterală și componenta complementară de context.

Primul lucru de la care aș porni – recuperarea tezaurului României. (…) Vorbim de zecile de tone de aur care se află acolo. Este avuția noastră, tezaurul nostru și trebuie să luptăm și să credem până la capăt ca ni-l recuperăm”, a declarat Ciucă miercuri, 25 septembrie, când a fost întrebat cum ar gestiona relațiile cu Vladimir Putin în cazul în care ar fi ales președinte.

Totuși, Ciucă subliniază că nu are certitudinea că ar exista oportunitatea unei discuții deschise cu președintele rus, exprimând îndoieli serioase în legătură cu șansele unui astfel de dialog.

Conflictul dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se accentuează

Într-o altă ordine de idei, reitrăm cum declarația recentă a covrigarului Ciolacu a venit în urma unor informații furnizate de surse liberale, conform cărora pe 3 aprilie ar fi avut loc o discuție între președintele PSD, Ciolacu, președintele PNL, Ciucă, și președintele Klaus Iohannis, privind susținerea unui proiect care ar fi permis mutului de la Cotroceni să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare.

Se pare că inițial Ciolacu ar fi fost de acord, dar ulterior s-a răzgândit.

„Un comentariu simplu: nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat – nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să fie clar pentru domnul Ciucă…”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Nicolae Ciucă a reacționat rapid, ironizându-l pe partenerul său de coaliție:

„Deși nimeni nu a menționat explicit data de 3 aprilie, mă îndoiesc că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă, având în vedere că a uitat ce am discutat chiar săptămâna trecută”, a replicat liderul PNL pe rețelele sociale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024