Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu îngroapă economia României! Amenințarea cu pușcăria distruge mii de afaceri din întreaga țară
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu îngroapă economia României! Amenințarea cu pușcăria distruge mii de afaceri din întreaga țară

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu îngroapă economia României! Amenințarea cu pușcăria distruge mii de afaceri din întreaga țară

17 dec. 2021, 15:58,
Lucian SAVA, în Actualitate

Lovitură pentru mii de antreprenori din întreaga țară. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și-a început mandatul cu stângul. Cel care vrea să arate că este salvatorul României, devine încetul cu încetul groparul acesteia. Marcel Ciolacu a promovat Ordonanța de Urgență prin care privații riscă pușcăria dacă nu își plătesc dărăriile către stat. Ceea ce face Marcel Ciolacu nu este doar absurd ci și anormal. Privatul este cel care suportă cheltuielile statului, privatul este cel care suportă mofturile unor politiceni precum generalul echer Nicolae Ciucă, cel care se îndoaie în fața oricui, și a caporalului SRI Marcel Ciolacu.

Practic, Marcel Ciolacu caută să-și protejeze aparatul de stat pe spatele firmelor private. În timp ce bugetarii prosperă, privatul muncește, iar pentru asta e amenințat cu pușcăria dacă nu își plătește la timp taxele și impozitele. Plata dărăriilor către stat este cât se poate de normală și firească, nimeni nu ar trebui să se eschiveze de la acest lucru. Însă modul în care Marcel Ciolacu pune problema este evident unul greșit. În timp ce privatul își plătește taxele, statul cheltuie și fură aiurea fondurile! Oare cum poate Marcel Ciolacu să răspundă în fața contribuabililor pentru banii cheltuiți inutil de statul român? Cum poate Marcel Ciolacu explica faptul că mii de bugetari trăiesc pe picior mare, în vreme ce atâția angajatori din mediul privat abia mai fac față cheltuielilor curente?

Politicienii noștri nu s-au gândit nicio clipă că poate sunt zeci sau sute de firme care abia acoperă salariile lunare ale angajațiilor și care nu au beneficiat de nici un sprijin din partea statului! Marcel Ciolacu nu sesizează un fapt cât se poate de evident dacă această Hotărâre de Guvern va fi adoptată. Într-un asemenea caz, mii de firme îşi vor cere insolventa, pentru ca nimeni nu vrea să rişte să înfunde pușcăria.

Dintre toate aceste fapte trebuie semnalate şi câteva aspecte concludente. Politicienii reprezintă doar instituţiile statului, nu îi reprezintă şi pe privaţii care duc greul în această ţară. Caporarul Ciolacu şi generalul eher ar trebuie să îşi pună o întrebare. Dacă ar apărea brusc o grevă fiscală ce ar face atunci Guvernul? Cu ar mai împărţii cei doi banii? Privații sunt gata să renunțe la firmele lor dacă au securea deasupra capului, iar asta poate duce la un colaps al economiei. Însă nici Ciolacu și nici Ciucă nu par că înțeleg acest lucru. Pentru astfel de politicieni contează doar banul și cum pot obține mai multe foloase pentru ei și cei din jurul lor.

Garnitura această politică este o rușine pentru țară, detalii care sunt însă bagatelizate de impostorii care se află vremelnic la butoane. Acești ar trebui să înțeleagă că marile datorii sunt ale statului, nu la privați. Acesta din urmă este mult mai conștient că trebuie să fie un bun platnic, însă cu o presiune suplimentară venită din culise, antreprenorii să văd nevoiți să își închidă afacerile. Firmele trebuie să își achite impozitele, însă în perioade normale, când lucrurile funcționează. În perioade de criză sau pandemie, statul trebuie să-i ajute pe acești oameni, nu să le ia și pielea de pe ei și mai mult, să-i amenințe cu pușcăria.

Din păcate, poporul român culege ce a votat, o mână de oportuniști care nu fac altceva decât să se îmbogățească din munca altuia. Și totuși, lucrurile puteau merge într-o direcție mai bună dacă există onlucrare de ambele părți. Niște oameni cu scaun la cap veneau cu strategii fiscale de acorare a facilităților, cu ajutoare pentru firme private greu încercate în această perioadă de pandemie, cu eșalonări de plăți, etc. O asemenea decizie putea să conducă la un alt lucru. Dacă firmele nu ar fi respectat aceste prevederi, atunci statul se putea îndrepta împotriva lor. Însă, atât generalul echer cât și Ciolacu nu au gândit aceste detalii. Românii ajung ca în Statele Unite, unde numai mafia plătea taxă de protecţie către stat. În România, firmele nu trebuie să plătească taxe de protecție. În țară trebuie să existe o conlucrare între stat și privat. Statul trebuie să înțeleagă că nu se poate face eșalonare fără garanții, că privatul trebuie sprijinit pentru a-și achita obligațiile și atunci toată lumea ar avea de câștigat.

Marcel Ciolacu a pompat mai mult din banii publici în instituțiile de forță și mai puțin în cele economice. Astfel, cei care îi sunt alături și care l-au promovat în structurile de forță o duc mai bine, în vreme ce întreg mediul economic suferă și acum, fără o finanțare clară. Rămâne de văzut și cum va fi împărțit bugetul pe 2022 și cine se va abona la fondurile publice pe care cei doi le împart în aceste zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *