Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă, mesaj tranșant pentru partenerii din coaliție: „Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună”
Nicolae Ciucă, mesaj tranșant pentru partenerii din coaliție:

Nicolae Ciucă, mesaj tranșant pentru partenerii din coaliție: „Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună”

26 aug. 2024, 23:40,
în Actualitate

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că partidul său trebuie să continue guvernarea, indiferent de situația din coaliția cu PSD, subliniind că PNL „nu va părăsi guvernarea”, relatează News.ro.

Nicolae Ciucă a avut un mesaj ferm pentru partenerii din coaliție, afirmând: „Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să spună”, a spus liderul liberalilor.

„Îmi place că, odată la ceva timp, când are loc câte o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul coaliţiei. Ca atare, ceea ce trebuie scos în evidenţă şi ceea ce doresc să scot în evidenţă în acest moment este faptul că, indiferent de ceea ce se întâmplă în interiorul coaliţiei, datoria noastră este să continuăm guvernarea”, a declarat Ciucă luni seară, la Antena 3.

Nicolae Ciucă a insistat că PNL nu va renunța la guvernare și că, dacă PSD nu mai dorește să colaboreze, „să își asume responsabilitatea și să ne anunțe, astfel încât să știm ce avem de făcut. În caz contrar, să păstreze decența și onestitatea necesare unui parteneriat în cadrul coaliției”.

Liderul PNL este de părere că actul de guvernare poate continua în paralel cu o campanie prezidențială desfășurată în limitele decenței.

Nicolae Ciucă: PNL nu va dezerta de la guvernare

Întrebat despre posibilitatea ruperii coaliției înainte de alegerile prezidențiale, Ciucă a răspuns:

„Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluşi ceva, eu cred că este următorul aspect, şi anume că, dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-şi asume bărbăteşte, să ne spună şi ştim ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decenţă, de onestitate, de tot ceea ce înseamnă un partener în interiorul coaliţiei.”

Tot luni, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat că guvernul va funcționa până la alegerile din decembrie și că nu vede o altă coaliție posibilă în viitor decât cu PNL.

Tensiunile dintre PNL și PSD continuă să escaladeze. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a criticat PSD, afirmând că „agresivitatea și aroganța par a fi parte din ADN-ul acestui partid, de fiecare dată când se simt puternici”.

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a subliniat că social-democrații nu au inițiat niciun conflict, ci doar au reacționat. El a sugerat ca reprezentanții PNL „să își modereze puțin discursul pentru a nu distruge complet relația cu PSD”.

Romașcanu a explicat că în discursurile de la Congresul PSD s-au făcut referiri și la partidele extremiste, dar accentul a fost pus pe cei care au influențat deciziile țării, menționând că „Guvernul trebuie să continue să funcționeze până la sfârșitul mandatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`