Prima pagină » National » Nicolae Ciucă le-a cerut demisia. Dezvăluiri incredibile de la Guvern
Nicolae Ciucă le-a cerut demisia. Dezvăluiri incredibile de la Guvern

Nicolae Ciucă le-a cerut demisia. Dezvăluiri incredibile de la Guvern

10 dec. 2020, 12:33,
BZI.ro, în National

Nicolae Ciucă le-a cerut demisia din Guvern tuturor apropiaților fostului premier Ludovic Orban. Actual premier interimar a ținut să precizeze și ce mesaj să transmită aceștia presei. „Să spuneţi în presă că eu v-am cerut să plecaţi”, ar fi spus acesta. Noile mișcări făcute de Nicolae Ciucă au stârnit un adevărat haos în PNL.

Tot mai mulți lideri din PNL s-au arătat deranjați de cumportamentul acestuia.

Nicolae Ciucă le-a cerut demisia

După ce și-a intrat în rolul noii funcții, Nicolae Ciucă s-a debarasat de locotenenţii fostului premier Ludovic Orban. De asemenea, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, adjunctul său, Costel Barbu, şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, şi consiliera Mădălina Simion şi-au dat demisia la ordinul premierului interimar.

Premierul interimar a reușit să deranjeze mai mulți lideri ai PNL cu atitudinea sa. Aceștia nu văd cu ochi buni un nou guvern condus de Nicolae Ciucă în următorii patru ani.

Nu toți liderii PNL sunt încântați de ideea de a avea în fruntea guvernului un militar, fie el și în rezervă. Fostul premier, Ludovic Orban, este un adversar al ideii de guvern condus de militari, însă nu este singurul.

Nu este clar însă dacă opozanții lui Ciucă, în numele principiilor democrației, vor avea curajul să se opună și prin vot, în cadrul ședinței BPN, având în vedere că ultimul cuvânt îi aparține lui Klaus Iohannis.

Liberalii au stabilit și calendarul pentru negocieri și pentru validarea noului Executiv în Parlament.

Pe 21 decembrie Klaus Iohannis ar urma să convoace Parlamentul

Astfel, consultările constituționale la Palatul Cotroceni vor avea loc la finalul săptămânii, posibil chiar în weekend, în paralel cu negocierile cu UDMR și USR-PLUS.

Pe 21 decembrie Klaus Iohannis ar urma să convoace Parlamentul, pe 22 decembrie ar avea loc prima ședință a noului Parlament, iar pe 23 decembrie ar putea avea loc audierile miniștrilor în comisiile parlamentare.

„Miercuri discutăm. Vom valida seara, probabil în BPN în jurul orei 19,00 sau 20,00, după ce la prânz vom sta de vorbă pe propuneri. (…) Toate numele sunt membri PNL, au fost membri PNL, vor fi membri PNL”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul liberal a spus că Nicolae Ciucă, premierul interimar, este unul dintre cele trei-patru nume luate în calcul pentru poziţia de premier.

„Preşedintele are ultimul cuvânt. Noi vom face propunerile şi domnia să vă alege, pentru că vă trebui să fie într-un parteneriat cu domnia să şi, de asemenea, într-un parteneriat asumat cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu USR PLUS şi UDMR. Vă fi o coaliţie de 244 – 245 de parlamentari, plus, ne bazăm şi pe cei 16 reprezentanţi ai minorităţilor naţionale”, a adăugat Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *