Prima pagină » National » Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Virgil Popescu soluţii pentru criza energiei. PSD ar putea ieşi de la guvernare
Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Virgil Popescu soluţii pentru criza energiei. PSD ar putea ieşi de la guvernare

Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Virgil Popescu soluţii pentru criza energiei. PSD ar putea ieşi de la guvernare

14 feb. 2022, 11:05,
în National

Săptămâna aceasta este una dificilă pentru coaliţia de guvernare a României. Prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă i-a cerut ministrului Virgil Popescu să vină cu o serie de soluţii pentru a stopa criza energiei. Acestea vor fi puse pe masa Guvernului.

Partidul Social Democrat, potrivit unor surse, ar putea ieşi de la guvernare dacă este de acord cu rezolvarea propusă pentru facturile imense primite de romani.

Premierul Nicolae Ciucă îi cere lui Virgil Popescu soluţii pentru criza energiei

În cursul săptămânii acesteia, ministrul Virgil Popescu trebuie să prezinte la cererea prim – ministrului Nicolae Ionel Ciucă câteva soluţii pentru a rezolva criza energiei din România

În cazul în care, conform unor surse din partid, PSD nu ar fi de acord cu aceste măsuri, probabilitatea ca formaţiunea politică să iasă de la guvernare este mare. În acest moment totul depinde de propunerile lui Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Reamintim faptul că în continuarea exista neînțelegeri între Partidul Social Democrat și Partidul Naţional Liberal în ceea ce priveşte măsurile care ar trebui luate pentru a rezolva criza energiei. Liberalii alături de premierul României, Nicolae Ciucă, afirmă că nu se poate reveni la o piață reglementată după data de 1 aprilie 2022. Social-democrații susțin public faptul că se poate reveni la un preț reglementat, cel puțin pentru consumatorii casnici și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

În altă ordine de idei, PNL a propus și ia în calcul reducerea Taxei pe Valoare Adăugată în energie la 5 la sută, potrivit unor surse guvernamentale, dar PSD susține că este mult prea puțin. Marcel Ciolacu a declarat că cel mai probabil mâine va avea loc o ședință a coaliției.

Va fi demis Virgil Popescu?

Având în vedere faptul că ministrul Energiei se afla într-un scandal masiv din cauza facturilor imense la energie şi gaze acesta ar putea fi demis. Însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

O eventuală demitere a ministrului va fi făcută de premierul Nicolae Ciucă, dar nu a fost luat în calcul un asemenea pas.

”În urma apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect”, a transmis Dan Cărbunaru.

Reamintim faptul că împotriva ministrului Energiei a fost depusă o moţiune simplă. Aceasta a fost respinsă în Parlament cu 98 „pentru”, 198 „împotrivă” și 2 „abțineri”. Coaliţia de guvernare a votat împotriva acestui demers făcut de membrii USR. În timpul dezbaterii moțiunii a izbucnit un scandal între George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor și Virgil Popescu. Ambii și-au transmis cuvinte grele, precum „hoț” și „prost”, iar totul s-a încheiat cu o plângere penală.

În moțiune se reliefa faptul că Virgil Popescu este unul dintre cei mai longevivi miniștri ai Energiei, iar în ultimii ani nu a reușit să repare „dezastrul”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va trebui să prezinte într-o ședință a Guvernului Ciucă o serie de soluții pentru ca România să depășească criza energiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`