Prima pagină » National » Nicolae Ciucă, discuţii despre asigurarea stocurilor necesare pieței interne. Ce i-a îndemnat premierul pe fermieri

Nicolae Ciucă, discuţii despre asigurarea stocurilor necesare pieței interne. Ce i-a îndemnat premierul pe fermieri

08 apr. 2022, 11:48,
în National

Asigurarea stocurilor necesare pieței interne a fost unul dintre subiectele dezbătute astăzi, 8 aprilie, de către premierul Nicolae Ciucă. Prim-ministrul a mai discutat cu reprezentanții asociațiilor de fermieri și producători de semințe și ulei de floarea-soarelui despre securitatea alimentară, dar și despre soluțiile guvernamentale de răspuns la problemele cu care se confruntă acest sector.

La întâlnire, alături de premierul Nicolae Ciucă au participat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul finanțelor, Adrian Câciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, consilierul de stat George Agafiței și Remus Borza, consilier onorific.

asigurarea stocurilor necesare pieței interne, lan de floarea soarelui

România ar putea juca un rol important la nivelul Uniunii Europene pentru a compensa pierderea de importuri din Ucraina

Nicolae Ciucă, discuţii despre asigurarea stocurilor necesare pieței interne

Asigurarea stocurilor necesare pieței interne a fost unul dintre subiectele dezbătute azi în şedinţa susţinută de Nicolae Ciucă. Discuțiile s-au concentrat în mare parte în jurul obiectivului de a crește suprafețele cultivate cu floarea soarelui, producția de semințe și, în mod special, nivelul de procesare a semințelor și producția de ulei de floarea soarelui, pentru piața internă și pentru export.

Premierul a declarat că doreşte să primească asigurări direct de la sursă, să primească confimarea cum că avem stocuri suficiente de ulei pentru populaţie, inclusiv pentru cazul în care ar exista o cerere suplimentară a pieţei. Acesta a mai spus că România ar putea juca un rol important la nivelul Uniunii Europene pentru a compensa pierderea de importuri din Ucraina, în condițiile în care țara noastră este unul dintre principalii exportatori de cereale.

Aşadar, România poate să contribuie la siguranța alimentară a Uniunii Europene și a țărilor terțe, care sunt puternic afectate de consecințele agresiunii din Ucraina.

În timpul consultărilor, au fost analizate dificultățile din acest sector, generate de lipsa creditărilor pe termen mediu și lung, situația volatilă a forței de muncă și problema îngrășămintelor folosite pentru culturile agricole.

Totodată, premierul a subliniat că reabilitatea și dezvoltarea sistemului de irigații constituie o prioritate pentru actuala guvernare, iar măsurile de facilitare a accesului la finanțare vor fi continuate prin programe dedicate acestui domeniu. De asemenea, Nicolae Ciuca a arătat că este importantă o regândire a învățământului agricol pentru a răspunde mai bine cerințelor pieței muncii.

Aceste consultări vor continua în cadrul unui grup de lucru coordonat la nivelul ministerului Agriculturii.

asigurarea stocurilor necesare pieței interne, fermier ce studiaza plantatia, combina

România poate să contribuie la siguranța alimentară a Uniunii Europene și a țărilor terțe, care sunt puternic afectate de consecințele agresiunii din Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, despre sfârșitul pandemiei

Într-o altă ordine de idei, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, premierul Nicolae Ciucă a declarat că ne apropriem de sfârșitul pandemiei, iar acest lucru trebuie să ne ducă în punctul în care Guvernul trebuie să investească masiv în logistica medicală, în specializarea resursei umane dar şi în infrastructura medicală. Nicolae Ciucă a menţionat de asemenea, că sănătatea este foarte importantă și că pandemia a ucis milioane de persoane, în doar 2 ani, și a generat o criză sanitară dar și o criză economică.

”A fost o perioadă foarte dificilă, în care medicii şi întreg personalul sanitar, alături de alte categorii profesionale, s-au implicat, de multe ori până la epuizare, pentru sănătatea fiecărui pacient şi pentru sănătatea publică. Eforturile lor au contribuit în foarte mare măsură la depăşirea celor 5 valuri pandemice de până acum şi le mulţumesc tuturor pentru aceasta”, afirmă şeful Executivului.

Totodată, reamintim că zilele acestea premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura la șefia PNL. Acesta a susținut o conferinţă de presă în care și-a expus motivele pentru care a decis să candideze după ce Florin Cîțu și-a depus demisia.

Reamintim, că în timpul consultărilor cu de astăzi, 8 aprilie, premierul Nicolae Ciucă a purtat discuţii despre asigurarea stocurilor necesare pieței interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`