Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă, apel înainte de Crăciun: „Îi îndemn pe români să respecte regulile“

Nicolae Ciucă, apel înainte de Crăciun: „Îi îndemn pe români să respecte regulile“

21 dec. 2020, 11:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, a lansat un apel înainte de sărbători. Nicolae Ciucă le cere românilor să respecte regulile de distanțare, astfel încât virusul să nu fie transmis.

„Transmit un mesaj cât se poate de simplu. Știu cât de greu este pentru noi să nu celebrăm Crăciunul alături de cei dragi. Îi îndemn pe români să respecte regulile astfel încât să finalizăm tot ce am putut noi să identificăm și să fim eficienți în campania de combatere a pandemiei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Pe 27 decembrie demarăm campania de vaccinare“

Premierul interimar al României a vorbit și despre campania de vaccinare anti-COVID-19 în România. Nicolae Ciucă a avansat din nou data de 27 decembrie drept prima zi în care va începe campania de vaccinare anti-COVID-19.

„Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare începând cu 27 decembrie. Îi îndemn pe toți cetățenii să aibă încredere în instituțiile statului“, a menționat Valeriu Ciucă.

Crae sunt primele persoane vaccinate în România

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a spus cine va fi primul român care se va vaccina.

„Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale. Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă”, a menționat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Gheorghiță a spus că se lucrează, la nivel european, la realizarea unui conținut unitar de imagine pentru acest moment al demarării campaniei de vaccinare.

„Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuțios, pentru că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel național, ci la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Klaus Iohannis a vrut  să fie primul român vaccinat împotriva COVID-19. Ce decizie a luat Valeriu Gheorghiță

Președintele Klaus Iohannis s-a oferit să fie primul român vaccinat împotriva COVID-19, dar nu s-a dorit să apară speculații, astfel că s-a decis că va fi imunizat atunci când îi va veni timpul, respectiv în etapa a doua, odată cu demnitarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *