Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă anunţă relaxarea restricţiilor: „Vom lua măsuri concrete” – VIDEO

Nicolae Ciucă anunţă relaxarea restricţiilor: „Vom lua măsuri concrete” – VIDEO

23 feb. 2022, 11:35,
în Actualitate

Anunţul aşteptat de toţi românii a fost făcut astăzi, 23 februarie 2022. Premierul României, Nicolae Ciucă, anunţă relaxarea restricţiile începând de lună viitoare.

Astfel, după expirarea stării de alertă de pe teritoriul ţării noastre, vor fi luate o serie de măsuri concrete de relaxare adecvate contextului actual al situaţiei pandemice. Prim-ministrul a menţionat că în urma analizelor efectuate, România a intrat pe o pantă descendentă a valului cinci.

Veste bună pentru români! Nicolae Ciucă anunţă relaxarea restricţiilor

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a menţionat miercuri, 23 februarie 2022, înainte de şedinţa de Guvern faptul că începând de pe 15 aprilie vor fi luate măsuri concrete, mai ales că starea de alertă expira în lună martie.

”Am spus că după data de 15 aprilie vom analiza situația pandemică. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de față în ceea ce privește valul cinci am intrat pe linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, iar în perioada imediat următoare, având în vedere că la începutul lunii martie expiră prevederile stării de alertă. Așa cum am înțeles de la domnul ministru există speranța că în perioada următoare să avem o scădere, ceea ce probabil ne va aduce în situația de a lua măsurile adecvate”, a spus Nicolae Ciucă.

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre creșterea prețurilor

În deschiderea şedinţei Cabinetului Ciucă, prim-ministrul a transmis că mâine va avea loc o ultimă ședință a comitetului interministerial pentru a se discuta despre măsurile de protecție a populației împotriva scumpirilor. Potrivit declaraţiei oficialului, aceste măsuri sunt în proporţie de 90 la sută finalizate și vor fi anunțate imediat după ședința.

Generalul român în rezerva susţine că măsurile vor fi luate în urma unor analize desfăşurate la nivelul mai multor ministere.

„Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul guvernului pentru a continua măsurile de protecție a populației și a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze. Am avut întâlnire la nivelul coaliției, măsurile sunt în principiu finalizate. Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interministerial, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Important de precizat faptul că liderii partidelor din coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR au ajuns la un acord comun în ceea ce priveşte înjumătățirea accizei la carburanți, la inițiativa ministrului finanțelor publice, Adrian Câciu. Alte măsuri vizează prețurile la energie după 1 aprilie 2022.

Nicolae Ciucă, despre criza din Ucraina. Premierul dă asigurări românilor

În ceea ce priveşte situaţia îngrijorătoare din Ucraina, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat tot astăzi că au fost luate toate măsurile necesare în conformitate cu hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În acest context, Ciucă a asigurat românii că sunt în siguranţă şi vor fi apăraţi în cazuri extreme.

„Vreau să-i asigur pe toți românii că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile CSAT. Sunt măsuri pe care le-am coordonat cu aliații noștri și cu statele membre ale UE. (…) Le solicit tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza și partea de evoluție a situației, fiind nevoie în continuare de coordonare și vigilență, astfel încât să putem să asigurăm cetățenii că suntem în măsură să le garantăm securitatea și apărarea”, a spus Ciucă.

Reamintim faptul că și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a dat asigurări românilor că în perioada următoare vom avea și un Paște fără restricții. Având în vedere faptul că și Nicolae Ciucă anunță relaxarea restricțiilor, cel mai probabil se va începe cu renunțarea la masca de protecție în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *