Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă a refuzat să spună ce medie a avut la Bacalaureat: „Nu intru la concurenţă cu nimeni pe trecut”
Nicolae Ciucă a refuzat să spună ce medie a avut la Bacalaureat:

Nicolae Ciucă a refuzat să spună ce medie a avut la Bacalaureat: „Nu intru la concurenţă cu nimeni pe trecut”

09 sept. 2024, 17:00, 1 ,
în Actualitate

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a evitat să răspundă la întrebarea unui jurnalist legată de nota obținută la examenul de bacalaureat, afirmând că nu dorește să intre „în concurență cu nimeni pe trecut”, făcând astfel o aluzie la Marcel Ciolacu, liderul PSD, care recent a dezvăluit media sa la BAC după mai multe discuții publice.

Nicolae Ciucă a fost prezent luni la deschiderea anului școlar la Liceul Tehnologic din Sebeș, unde, în calitate de candidat PNL la alegerile prezidențiale și proaspăt autor al unei autobiografii, a subliniat în discursul său că rolul școlii nu este să-i oblige pe elevi să memoreze informații, ci să le ofere un fundament solid pentru succesul în viață.

El le-a transmis elevilor un mesaj important: „Nu vă bazați doar pe ceea ce învățați la școală. Priviți în jur, observați schimbările din lume și căutați noi oportunități. Succesul nu constă doar în acumularea de cunoștințe, ci în dezvoltarea gândirii critice, a abilităților practice și a formării caracterului. Școala ar trebui să le ofere elevilor opțiuni și să le dezvolte aptitudinile pentru viitor.”

Întrebat de un jurnalist despre media de la bacalaureat, Ciucă a răspuns simplu: „Nu intru la concurență cu nimeni pe trecut. Haideți să ne concentrăm pe ce facem în viitor”.

Nicolae Ciucă a absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova în 1985.

Marcel Ciolacu și-a scos diploma de Bacalaureat de la naftalină

În contrast, săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe TikTok că a obținut media 7,03 la examenul de bacalaureat, după ce inițial declarase că nu își amintește exact nota.

Într-o înregistrare publicată online, premierul a dezvăluit ce media a avut la „examenul maturității”, susținut în urmă cu 38 de ani.

„Ca orice om normal, aseară, după ce am terminat și cu crescătorii de oi, m-am dus acasă. Am avut proasta inspirație să dau drumul la televizor și să văd știrile. Normal că toate știrile au început că eu n-am știut să răspund la întrebarea ce medie am avut la examenul de Bacalaureat. Oameni buni, eu Bacalaureatul l-am susținut acum 38 de ani. Normal că m-am apucat în toate documentele să caut toate diplomele să închidem acest circ, care la început am crezut că e unul într-o limită normală. Bacalaureat l-am susținut acum 38 de ani, când am terminat liceul, l-am luat cu media 7,03, iar dacă tot am căutat, am și diploma de licență de la facultate, unde am susținut examenul și am luat media 9. Sper că s-au lămurit din acest moment și nu o să vină cineva să mă întrebe ce culoare de pix am folosit acum 38 de ani sau ce tip de stilou am folosit la examenul de licență. Mulțumesc mult pentru înțelegere!”, a precizat premierul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *