Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ceauşescu a fost „prea mult” pentru Regina Elisabeta a II-a. Aceasta s-a ascuns într-un tufiș pentru a evita o întâlnire cu el

Nicolae Ceauşescu a fost „prea mult” pentru Regina Elisabeta a II-a. Aceasta s-a ascuns într-un tufiș pentru a evita o întâlnire cu el

09 sept. 2022, 10:50,
în Actualitate

Nicolae Ceauşescu nu a fost pe placul Reginei Elisabeta a II-a. Alteţa Sa a fost nevoită să ia odată măsuri extreme pentru a-l evita, ascunzându-se în frunzișul grădinilor Palatului Buckingham. Precizăm că în 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a călătorit în Marea Britanie împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, pentru o vizită de stat.

Ocazie istorică, ce a marcat primul caz când un șef de stat comunist a făcut o vizită de stat în Marea Britanie, rămâne acum o amintire cu iz comic.

Ceausescu si Elisabeta a II-a

Întâmplarea comică dinte Regina Elisabeta a II-a şi Nicolae Ceauşescu apare în documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals

Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns în tufişuri pentru a nu da ochii cu soții Ceauşescu

Întâmplarea comică dinte Regina Elisabeta a II-a şi Nicolae Ceauşescu apare în documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals. În cadrul acestuia, jurnalistul Robert Hardman și fostul secretar de externe, Lord David Owen, și-au amintit că într-o zi, în timpul vizitei, regina Elisabeta a II-a a avut o reacție ciudată la întâlnirea cu soții Ceaușescu, în timp ce își scotea câinii la plimbare.

„Odată i-a povestit unui oaspete de prânz care, la rândul său, mi-a povestit și mie de ocazia în care soții Ceaușescu erau cazați acolo. Totul s-a întâmplat într-o dimineață când ea și-a scos câinii la o plimbare în grădina Palatului”, a spus Hardman.

Văzând cuplul apropiindu-se de locul unde se afla, jurnalistul a poestit ca reginei i-a venit o idee deoarece, spune acesta, Regina s-a gândit „chiar nu pot să vorbesc cu ei acum”.

„Așa că, pentru prima și singura dată în viața ei, Regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului pentru a-și evita propriii oaspeți”, a spus acesta.

În timp ce relata această povestioară în documentar cu întâlnirea Reginei și soţii Ceauşescu, lordul Owen a râs.

„Regina suportă tot felul de oameni, dar Ceaușescu a fost prea mult pentru ea. Ea a spus destul de clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a spus fostul ministru de Externe râzând.

Cu toate acestea, când Nicolae și Elena Ceaușescu au sosit pentru vizita lor de stat, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip la gara Victoria din Londra, apoi au mers la Palatul Buckingham într-o trăsură deschisă.

când Nicolae și Elena Ceaușescu au sosit pentru vizita lor de stat, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip la gara Victoria din Londra

Mesajul Principesei Margareta și al președintelui Iohannis pentru trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a

În contextul în care s-a anunțat că Regina Elisabeta a ll-a a încetat din viaţă joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, Majestatea Sa Margareta a României a spus că a aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale, anunţă Biroul de presă al Custodelui Coroanei.

”Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

De asemenea, și preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, 8 septembrie, un mesaj de condoleanţe, după aflarea veștii decesului Reginei Elisabeta.

”Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public. Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a 7 decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”, a transmis preşedintele Iohannis.

Şeful statului a menționat totodată că ”românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală”.

Într-o notă mai veselă, amintim că Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită odată să se ascundă în tufişuri pentru a nu da ochii cu soții Ceauşescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *