Prima pagină » Local » Niciun moment de răgaz pentru medicii din spitalele suport COVID-19 din Iași! Unitățile medicale lucrează la capacitate maximă, iar Spitalul Militar are cinci angajați infectați cu coronavirus! Dr. Carmen Manciuc: „Situația este dramatică!”

Niciun moment de răgaz pentru medicii din spitalele suport COVID-19 din Iași! Unitățile medicale lucrează la capacitate maximă, iar Spitalul Militar are cinci angajați infectați cu coronavirus! Dr. Carmen Manciuc: „Situația este dramatică!”

14 sept. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Spitalele suport COVID-19 din Iași lucrează de mai bine de o lună la capacitate maximă. După ce cinci angajați de la Spitalul Militar s-au infectat cu COVID-19, unitatea medicală abia mai poate manageria pacienții cu coronavirus. Dr. Carmen Manciuc spune că situația este dramatică și asta pentru că în fiecare zi trebuie să facă loc altor zeci de pacienți nou-infectați cu COVID-19

Pentru următoarele zile, Iașul a tăiat de pe listă un spital suport COVID-19. De vineri, de când s-a anunțat că Spitalul Militar din Iași, unitate medicală suport COVID-19, are 5 angajați infectați cu coronavirus, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au decis ca timp de câteva zile să nu mai trimită acolo pacienții cu coronavirus. Această decizie a îngreunat și mai mult activitatea de îngrijire a pacienților cu coronvirus și asta pentru că celelalte unități suport COVID-19 lucrează la capacitate maximă. Zilnic, peste 50 de ieșeni sunt diagnosticați cu coronavirus și au nevoie de un loc în spital. Cuvintele: „Situația este critică” au devenit laitmotivul ultimelor săptămâni la Iași.

Dr. Carmen Manciuc: „La Spitalul Militar din Iași, unitate suport COVID-19, nu mai putem trimite pacienți”

Ieri, la Iași s-au înregistrat 55 de cazuri noi de infecție cu COVID-19. Spitalele suport COVID-19 au anunțat că lucrează la capacitate maximă și că, timp de câteva zile, vor evita să trimită o parte dintre pacienți către Spitalul Militar din Iași. După ce 5 cadre medicale care îngrijeau pacienții cu coronavirus s-au infectat, secția s-a închis pentru dezinfecție, iar angajații infectați au fost trimiși acasă.

„La Spitalul Militar din Iași, unitate suport COVID-19, nu mai putem trimite pacienți și asta pentru că angajații s-au infectat cu coronavirus. Conducerea unității medicale a dispus dezinfectarea spațiului și izolarea personalului infectat. Zilele acestea am lucrat la capacitate maximă. Astăzi dimineață, (n.r.- ieri), aveam doar două locuri libere în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, într-un salon de bărbați. Cu o zi înainte am jucat cu casa închisă. Situația este dramatică. Nu avem răgaz să facem bine externările, că locurile deja se ocupă”, spune dr. Carmen Manciuc, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Sâmbătă, doi pacienți cu COVID-19 au murit în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

În secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au murit sâmbătă doi pacienți infectați cu coronavirus. Această secție lucrează la capacitate maximă, iar secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași mai are doar 4 locuri libere.

„Am înregistrat două decese în secția de Terapie Intensivă în acest weekend. Pe lângă infecția cu coronavirus, pacienții sufereau și de alte comorbidități, printre care se numără diabetul și bolile cardiovasculare. Cele două locuri rămase libere după decesul celor doi pacienți au fost imediat ocupate de alți doi pacienți de pe saloane cărora starea de sănătate li s-a agravat și au avut nevoie de îngrijire specială. La Spitalul de Neurochirurgie mai aveam doar 4 locuri libere pe terapie Intensivă. Observăm o creștere a numărului de pacienți care intră în stare critică după ce au fost infectați cu noul tip de virus”, mai spune dr. Carmen Manciuc.

Zeci de ieșeni infectați cu COVID-19 au nevoie de suport de oxigen. Toate paturile care au tuburi de oxigen sunt pline

La Spitalul de Recuperare din Iași, unitate medicală suport COVID-19, rulajul pacienților este extrem de mare. În această unitate medicală se internează pacienții cu coronavirus cu forme ușoare sau pacienții asimptomatici care, la cerere, se pot externa la 48 de ore de la internare. Managerul unității medicale spune că locurile se ocupă imediat. La Spitalul „Căi Ferate” se lucrează la capacitate maximă, iar situația se regăsește și la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde sunt internați pacienții cu forme medii și grave ale infecției cu COVID-19.

„Situația devine din ce în ce mai critică în spitale. Numărul de pacienți infectați cu COVID-19 este în creștere. Totodată, din ce în ce mai mulți pacienți au nevoie de suport de oxigen, semn că infecția cu COVID-19 devine mai agresivă decât înainte”, încheie medicul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`