Prima pagină » Local » Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade în Iași, la Bacalaureat
Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade în Iași, la Bacalaureat

Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade în Iași, la Bacalaureat

22 iun. 2020, 12:16,
în Local

Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade nu a fost raportat astăzi la Iași, la proba la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, anunță Inspectoratul Şcolar Județean (ISJ) Iași.

„La proba de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat nu a fost înregistrat niciun caz de elev cu temperatură peste 37,3 grade. Până în acest moment nu avem semnalată vreo altă problemă la proba de astăzi“, spun reprezentanții ISJ Iași.

Nici la București nu a fost înregistrat vreun caz de elev cu temperatură peste 37,3 grade.

Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă a absolvenților liceu. Examenul a început la ora 9:00. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia curentă, iar 31.800 – din promoţiile anterioare.

Potrivit MEC, examenul este organizat în 1.095 de centre de examen.

Niciun elev cu temperatură peste 37,3 grade: Programul sesiunii speciale

Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a acestui examen.

Iată programul sesiunii speciale:

29 iunie – 3 iulie – înscrierea candidaţilor;

6 iulie – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie – afişarea rezultatelor (ora 12,00)

10 iulie – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)

12 iulie – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

Reguli la examene

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, adaugă reprezentanții MEN.

Elevilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, dar și cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc).

Cum vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2020

O premieră a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

Rezultatele examenului de bacalaureat 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor și prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`