Prima pagină » Titlurile zilei » Niciun detaliu care ar duce către crimă în cazul studentei de la UMF. Ancheta merge direct spre o sinucidere de neînțeles. Procurorii nu i-au citit încă mesajele

Niciun detaliu care ar duce către crimă în cazul studentei de la UMF. Ancheta merge direct spre o sinucidere de neînțeles. Procurorii nu i-au citit încă mesajele

12 ian. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Niciun detaliu nu duce către o crimă în cazul studentei de la UMF găsită moartă în Copou. Anchetatorii nu au intrat încă în telefonul sau în laptopul tinerei. Totuși, toate indiciile strânse până în acest moment duc către o sinucidere plănuită de tânăra studentă. Anchetatorii mai caută însă răspunsuri și așteaptă rezultate de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași

Ancheta în cazul studentei de la UMF găsită moartă în zona Sărărie continuă. Până în acest moment, niciun indiciu nu duce către o crimă, cu toate că, la început, o eventuală sinucidere părea destul de greu de probat. Iată că după căteva zile de la tragedie, anchetatorii au ajuns la concluzia că Maria Andreea Albu și-a pus capăt zilelor. Până acum nu s-a stabilit de ce a recurs tânăra la un asemenea gest.

Cert este că anchetatorii nu au intrat în telefonul sau în laptopul ei pentru a vedea dacă are vreun mesaj sau vreun indiciu care să ducă către motivele sinuciderii. Cert este că, de-a lungul timpului, au mai existat sinucideri la Iași, iar anchetatorii nu au aflat niciodată de ce s-au petrecut acestea. Nici în cazul de față nu este clar. Maria Albu era o studentă bună, fără probleme la facultate. Era implicată și în acțiuni de voluntariat la UPU-SMURD.

Maria Albu și-a cumpărat coliere de plastic de la Dedeman

Maria Andreea Albu ar fi mers la depozitul Dedeman din zona Socola și ar fi cumpărat colierele de plastic. Ulterior ar fi mers în Sărărie, a discutat cu câțiva prieteni și a plecat. A doua zi, adică vineri, pe 8 ianuarie, a fost găsită moartă chiar de cunoscuți, după ce în prealabil ar fi indicat zona în care merge. Alarma s-a dat puțin după ora 15:00. Chiar un prieten de-al fetei a găsit-o moartă și a cerut ajutor. Povestea începe cumva joi seara, când Maria Andreea Albu s-a despărțit de câțiva prieteni spunându-le că merge în zona pârtiei pentru a fuma o țigară.

Tânăra a plecat și nu s-a mai întors. Părinții fetei au început să se îngrijoreze, iar vineri au mers la poliție să o dea dispărută. Prietenii fetei au mers în zona în care studenta a spus că se duce. Nu a durat prea mult și au găsit-o moartă pe tânără, cu fața în jos. Au sunat la 112 și au cerut ajutor. La scurt timp, mai multe echipaje de poliție și un echipaj medical au ajuns în zonă. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să declare decesul. Tânăra avea semne de moarte biologică instalate, cel mai probabil decesul survenise joi seara.

Cinci coliere puse cap la cap, găsite în jurul gâtului studentei

Vă reamintim că anchetatorii au luat în calcul toate variantele și au apelat vineri după-amiază inclusiv la ajutorul unui câine polițist. La început, anchetatorii au crezut că este vorba despre o crimă, însă, treptat, și-au dat seama că tânăra studentă s-ar fi sinucis. Tânăra avea legate 5 coliere de plastic în jurul gâtului. Colierele respective sunt folosite de regulă la fixarea capacelor pe jantele autoturismelor. Un aspect important a fost acela că toate colierele găsite pe gâtul fetei aveau „nodul” în față, semn că aceasta și le-ar fi prins singură. Mai mult decât atât, surse din cadrul anchetei au precizat că într-unul din buzunarele fetei a fost găsit un bon fiscal de la un magazin de bricolaj, semn că fata și-a cumpărat singură respectivele coliere.

Autopsia, făcută pe repede înainte vineri seara, pentru stabilirea decesului

Vineri după-amiaza, trupul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași (IML) pentru necropsie. Tot atunci, specialiștii de la IML au început necropsia pentru a stabili cauzele decesului. Inițial, anchetatorii nu au exclus varianta unei crime și toate detaliile erau foarte importante. Până ieri, anchetatorii nu au găsit vreun mesaj de adio lăsat de studentă, însă surse din cadrul anchetei au precizat că mai multe persoane ar urma să fie audiate pentru a se stabili motivele pentru care Maria Albu ar fi recurs la un asemenea gest. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Vă reamintim că Andreea Maria Albu era studentă la UMF Iași și făcea voluntariat la UPU SMURD. Era o persoană apreciată de cunoscuți și prieteni și extrem de apropiată de familie. Din câte se pare, nu ar fi avut probleme de sănătate, iar în ultima perioadă nu s-a comportat ciudat, asta din spusele apropiaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *