Prima pagină » Eveniment-Social » Nicio zi fără nereguli! Polițiștii din Iași împart amenzi pe bandă rulantă. Nici dosarele penale nu lipsesc
Nicio zi fără nereguli! Polițiștii din Iași împart amenzi pe bandă rulantă. Nici dosarele penale nu lipsesc

Nicio zi fără nereguli! Polițiștii din Iași împart amenzi pe bandă rulantă. Nici dosarele penale nu lipsesc

06 sept. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au fost prezenți în trafic și au împărțit amenzi. O parte dintre șoferi s-au ales cu dosare penale

Polițiștii rutieri ieșeni au desfășurat o serie de acțiuni pe raza orașului Iași în cadrul cărora au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, mai ales a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. În cadrul activităților au fost controlate peste 48 de autovehicule și au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care 46 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere.

Controale și la Târgu Frumos

Nu doar în municipiul Iași au fost controale. La Târgu Frumos, a fost desfășurată o serie de acțiuni de tip „blitz” în cadrul cărora polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost controlate peste 35 de autovehicule, fiind legitimate aproximativ 40 de persoane. Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere.

Prins beat la volan

În urma controalelor, polițiștii rutieri de la Târgu Frumos efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. În seara zilei de 5 septembrie, un bărbat de 48 de ani ar fi condus un autovehiculul, pe raza orașului Tg. Frumos, iar din verificările efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu este expirat. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat dreptul de a conduce.

Dosare pe bandă rulantă

Tot sub influența alcoolului a fost prins un șofer de polițiștii din Pașcani. Polițiștii rutieri au oprit pentru control, pe raza municipiului Pașcani, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Caz tras la indigo

Cu dosar penal s-a ales și un șofer din Hârlău. Polițiștii rutieri din Hârlău au oprit pentru control, pe raza comunei Belcești, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *