Prima pagină » National » Nicio demisie?! România, țara morților în incendii! În doar un singur au ars, în spitalele românești, zeci de persoane

Nicio demisie?! România, țara morților în incendii! În doar un singur au ars, în spitalele românești, zeci de persoane

01 oct. 2021, 12:53,
BZI.ro, în National

În cursul zilei de vineri în judeţul Constanța a izbucnit un incendiu puternic. La ora 10.00, s-a dat alarma iar pompierii au activat planul roșu şi planul alb de intervenţie. În spitalele din România au murit zeci de persoane în doar un singur an din cauza incendiilor.

Spitalele din România ard, iar drama rudelor pacienţilor este fără margini. Totuşi, până acum nimeni din puterea decizională nu și-a prezentat demisia.

În spitalele din România au murit arse, în ultima perioadă, zeci de persoane

Totul a început în contextul pandemiei de COVID-19 când sistemul sanitar şi-a arătat neputinţa. Medicii sunt obosiţi şi nici nu pot lucra cu aparatură şi instalaţii vechi.

Incendiul de la Spitalul din Neamț (detalii aici ) a rămas o pată neagră pe mesele politicienilor care nu şi-au prezentat nici până acum demisiile. La acea dată, la spitalul din Neamț au murit 15 persoane, multe dintre ele pur şi simplu arse în incendiu, iar altele au murit ulterior.

Un alt incendiu a izbucnit la spitalul Matei Balș (detalii aici), unde au murit 4 persoane care au ars. O altă tragedie s-a produs la Spitalul Victor Babeș (detalii aici ) unde au murit 3 persoane.

Părerea rudelor pacienţilor de la incendiu din Spitalul Constanța nu are nevoie de comentarii

Disperaţi, în aceste momente, rudele celor internaţi şi decedaţi în urma incendiului din Spitalul Constanța îşi strigă neputința. Aceştia au declarat că sunt pur şi simplu şocaţi că rudele lor au murit arse într-o unitate medicală din România:

Nimeni nu a făcut nimic, nu le e rușine? Instalaţiile, îmi e greață. Nimic nu fac. Mor oameni cu zile!

E adevărat că mama era grav bolnavă, dar de ce să moară arsă?

Sora mea este internată la ATI, am văzut-o acum două zile. A zis că e în stare gravă dar stabilă. Ce s-a întâmplat? A murit arsă. E posibil să moară oamenii arși ca şobolanii? Deja au suferit că au COVID-19, au murit arși. În ce țară trăim? Ce fel de conducători avem? S-a întâmplat la Neamț, nu au învăţat nimic! spun oamenii care așteaptă în fața Spitalului Constanța.

Când vă vedem demisiile, dragi guvernanți?!

Politicienii au avut reacții peste reacții în acest context. Toți au transmis condoleanțe familiilor îndurerate dar nimeni nu și-a prezentat demisia. Vorbim, de fiecare dată când arde un spital, de reacții și promisiuni de mai bine, dar nimeni nu face nimic concret.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *