Prima pagină » Actualitate » Nicio altă ţară din UE nu vaccinează copiii, România fiind prima! Medicul Valeriu Gheorghiță: „Există diferențe de strategie de la o țară la alta”
Nicio altă ţară din UE nu vaccinează copiii, România fiind prima! Medicul Valeriu Gheorghiță: „Există diferențe de strategie de la o țară la alta”

Nicio altă ţară din UE nu vaccinează copiii, România fiind prima! Medicul Valeriu Gheorghiță: „Există diferențe de strategie de la o țară la alta”

02 iun. 2021, 15:00,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Miercuri, 2 iunie 2021, medicul colonel militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19 a menţionat faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană care imunizează împotriva noului coronavirus copiii.

„Așa știm și noi, știu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferențe de strategie de la o țară la alta. Știm foarte bine că în multe alte țări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluși de pildă copiii care au afecțiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns coordonatorul campaniei de vaccinare, unei interpelări din partea jurnaliștilor.

Oamenii pentru a fi vaccinaţi sunt condiţionaţi de criteriul de vârstă

Coordonatorul CNCAV a precizat însă că accesul liber la vaccinare împotriva virusului SARS – COV – 2 este într-adevăr condiționat de criteriul de vârstă în foarte multe țări europene.

Valeriu Gheorghiță a participat miercuri la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Serul utilizat pentru imunizarea adolescenților este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenția Europeană a Medicamentului.

Reprezentanții DSP Iași, despre vaccinarea copiilor peste 12 ani

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași au transmis faptul că de astăzi, 2 iunie 2021, copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina împotriva COVID-19! Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.

Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. Vaccin autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste: Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.

În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie.

Date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer găsiți la: http://bit.ly/vaccin-Pfizer
Chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti
Formular de exprimare a acordului informat pentru minori îl puteți descărca de la: http://bit.ly/formular-minori

Maraton de vaccinare anti-Covid-19 pentru adolescenţi, organizat la Iaşi

Un maraton de vaccinare pentru adolescenți a fost organizat la Iași, în intervalul 31 mai, ora 20.00 – 1 iunie, ora 08.00. Tinerii care au împlinit 16 ani și dorit să se vaccineze s-au putut prezenta în intervalul menționat în centrele de la Cinema Victoria-Sala Unirii, la Casa de Cultură a Studenților și la centrul drive –thru din parcarea Palatului Culturii.

De asemenea, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, se pot vaccina zilnic la toate centrele de vaccinare din judeţ unde există Pfizer, fără programare, în intervalul orar 8-20.
Tinerii sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de un aparținător – tutorele legal, părinte sau bunic.

„Doar împreună putem face încă un pas către revenirea la normalitate!”, Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publica Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *