După aproape două luni de la incidentul din Constanța, locatarii blocului ars sunt îngrijoraţi din cauză că nici acum nu se pot muta în apartamente şi că nimeni nu păzeşte locaţia, bunurile lor putând fi oricând furate.
După incendiul ce a avut loc la sfârşitul anului trecut, în decembrie, paza imobilului a fost asigurată de poliţie, iar după ce s-au terminat cercetările la faţa locului, blocul a fost mereu supravegheat de Poliţia Locală.
Locatarii blocului ars din Constanța, se tem pentru bunurile agonisite de-o viaţă
Un incendiu care a pornit din parcarea aflată la subsolul unui bloc de locuințe din Constanța a distrus 35 de apartamente, 37 de mașini și a lăsat sute de oameni pe drumuri, în prag de sărbători. Toată tragedia a pornit de la o joacă periculoasă a unor copii. Unul dintre ei, un minor în vârstă de 15 ani, este în arest la domiciliu.
Acum însă, blocul nu mai este supravegheat de nimeni, polițiștii locali doar patrulează în zonă.
Pentru că unele apartamente nu au geamuri, iar acolo a fost adusă și o schelă, oamenii se tem că hoții ar putea urca pe ea și ar putea să fure foarte ușor în case.
În prezent, oamenii nu s-au putut muta nici acum în imobil, dat fiind faptul că în apartamente nu este curent electric, trebuie schimbate contoarele și siguranțele pe casa scării, iar lucrările vor mai dura.
Peste 200 de pompieri, jandarmi şi paramedici au intervenit la incendiul izbucnit la Constanța. Peste aproximativ 250 de locatari au fost evacuaţi, zeci de apartamente și mașini au fost incendiate. Pompierii au activat planul roșu de intervenție. În urma incendiului, 6 persoane au fost nevoite a fi transportate la spital, cu atacuri de panică, intoxicate cu fum sau cu arsuri.
Autoritățile le-au oferit oamenilor rămași fără locuință în prag de sărbători posibilitatea de a se caza temporar în două locuri din Constanţa.
Filmul unui alt incendiu petrecut în Iași
Un alt incendiu ce s-a petrecut pe strada Libertății, la etajul 1 al unui bloc de locuințe, a ars diverse obiecte de mobilier și textile, cât și diverse materiale de uz casnic. La intervenție s-au deplasat imediat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară de salvare de la înălțime și un echipaj medical de la SAJ Iași.
Cauza de producere a incendiului fiind probabil efectul termic al curentului electric, dar apoi martorii au spus că incendiul ar fi pornit de la o placă de păr uitată în priză.
George Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iași, a declarat atunci că pompierii militari au evacuat 12 adulți și 3 copii, iar 4 persoane din apartamentul incendiat s-au autoevacuat. O persoană a avut nevoie să fie asistată medical la locul intervenției, dar nu au fost victime și nici nu a necesitat deplasarea la spital a vreunei persoane. Acesta a mai spus că intervenția autospecialei pentru salvarea de la înălțime a fost dificilă, din cauză că erau multe autoturisme parcate în zonă.
Într-o altă ordine de idei, locatarii blocului ars din Constanța continuă să trăiască cu teamă, fiind îngrijoraţi din cauză că nici acum nu se pot muta în apartamentele lor, pentru care au muncit o viață. Dar mai ales, le este teamă că bunurile lor pot fi oricând prădate de hoți.