Prima pagină » Eveniment-Social » Nici măcar o zi fără șoferi prinși băuți la volan. Polițiștii din Iași încearcă să-i lămurească pe toți participanții la trafic să respecte legea. Nu de fiecare dată reușesc

Nici măcar o zi fără șoferi prinși băuți la volan. Polițiștii din Iași încearcă să-i lămurească pe toți participanții la trafic să respecte legea. Nu de fiecare dată reușesc

18 sept. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Polițiștii din Iași încearcă să-i lămurească pe toți participanții la trafic să respecte legea. Însă nu de fiecare dată reușesc. În timp ce o parte dintre polițiști discutau cu șoferii și le explicau cum ar trebui să respecte legea, o altă parte deschideau dosare penale

Polițiștii Biroului Rutier Iași au desfășurat pe raza municipiului Iași și a comunei Tomești o activitate informativ-preventivă, în cadrul proiectului european ROADPOL Safety Days. Astfel, s-a urmărit conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Totodată, activitățile vizează reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, iar proiectul derulat la nivel european propune ca ziua de 17 septembrie să devină o zi fără persoane decedate în accidente rutiere. În cadrul activităților desfășurate astăzi, polițiștii au oferit recomandări participanților la traficul rutier și au distribuit 200 de pliante cu informații preventive.

În timp ce unii polițiști încearcă să-i lămurească pe șoferi să respecte legea, alții îi rețin

Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 14 septembrie a.c., un bărbat de 30 de ani, din comuna Deleni în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza comunei Deleni, nu ar fi respectat semnificația indicatorului ”Oprire” dintr-o intersecție și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului, patru persoane au fost rănite. În urma testării șoferului de 30 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 septembrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Un șofer a fost prins beat, iar altul cu numere false

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control pe raza orașului Podu Iloaiei un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul care avea montat număr de înmatriculare emis de autoritățile din Olanda a fost radiat din circulație. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

Și polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au oprit pentru control pe raza municipiului Iași un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Iași. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *