Prima pagină » National » Nici așa nu se poate! Românii infectaţi cu COVID-19 nu vor să fie transferaţi în străinătate pentru că rudele nu le pot aduce mâncare în spital
Nici așa nu se poate! Românii infectaţi cu COVID-19 nu vor să fie transferaţi în străinătate pentru că rudele nu le pot aduce mâncare în spital

Nici așa nu se poate! Românii infectaţi cu COVID-19 nu vor să fie transferaţi în străinătate pentru că rudele nu le pot aduce mâncare în spital

18 oct. 2021, 14:59,
BZI.ro, în National

Este un paradox în România ultimelor săptămâni. După ce azi, pentru a multă zi, în Terapiile Intensive nu mai sunt locuri, pare că nici varianta transportului în străinătate a pacienţilor cu COVID-19 nu este una eficientă. Vorbim despre faptul că medicii au declarat că pacienţii şi aparţinătorii acestora îşi dau cu greu acordul pentru transfer. Aceștia se tem că nu are cine să le aducă mâncare în spitalele din străinătate.

Situaţia este unică mai ales într-un context în care în spitalele din România nu mai sunt locuri libere şi orice persoană care reușește să prindă un transfer în străinătate poate fi considerată a fi cu adevărat norocoasă.

Românii infectaţi cu COVID-19 refuză să fie transferați în străinătate pentru că nu pot primi mâncare de la rude

Poate părea un banc, dar este cât se poate de adevărat, mai mulţi medici spunând că acum se confruntă cu o altă situaţie hilară. Aparent, mai mulţi romani refuză să se transfere în spitalele din străinătate pentru că le este frică de ce li se poate întâmpla dar şi pentru că rudele nu pot să le aducă mâncare.

O altă temere a rudelor pacienţilor este legat de transport. Aşadar, dacă pacienţii mor, rudelor le este frică pentru că nu au resursele necesare de a asigura transportul cadavrului.

Așadar, pe lângă situaţia extrem de gravă, medicii din Timişoara au declarat că este extrem de dificil pentru că acum trebuie să îi convingă pe pacienţii internaţi că varianta unui transfer într-o clinică din străinătate este una sigură şi mai eficientă decât să aştepte eliberarea unui loc la Terapiile Intensive din țară.

Niciun loc liber la Terapiile Intensive din România

Autorităţile au dat publicării un raport zilniv privind situaţia Terapiilor Intensive din România. Aşadar, pe data de 18 octombrie 2021, la nivel național nu exista niciun loc liber:

În data de 18 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. se arată în comunicare autorităților.

Nesiguranța românilor este una renumită la nivel național, un astfel de exemplu stă în reticiența românilor de a se vaccina. Un medic român din Suedia a declarat că cercetătorii internaționali se miră de faptul că o țară care are acces la vaccin și care este membră UE are o rată extrem de mică de vaccinare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *