Prima pagină » Sanatate » Nevralgia Arnold. Cum se manifestă și cum o putem trata

Nevralgia Arnold. Cum se manifestă și cum o putem trata

21 iun. 2024, 15:38,
în Sanatate

Durerile de cap sau migrenele sunt întotdeauna supărătoare, mai ales atunci când disconfortul se prelungește, iar intensitatea durerii se amplifică. În alte cazuri însă, durerea de cap este un simptom al unei afecțiuni care se numește nevralgia Arnold (nevralgia occipitala), mai gravă decât o simpla cefalee.

Ce este nevralgia Arnold

Durerile în cazul nevralgiei Arnold se localizează la nivelul cefei si sunt puternice, mai accentuate pe o parte sau pe alta și deplasându-se ușor spre partea superioara a capului.

Este important de reținut că nevralgia occipitală este mai complicată în măsura în care este un simptom al unei afecțiuni mai grave cum ar fi: probleme ale coloanei cervicale, guta, diabet, osteoartrita.

Nevralgia Arnold afectează nervii care se află la baza craniului, cei doi nervi occipitali în principal, situați de o parte si de alta a capului, dar și nervii care se află în jurul acestuia.

Simptomele specifice sunt: o durere ca o arsură, sau ascuțite intense, care ajunge să cuprindă întreg capul, durere persistentă și aparent fără motiv, dureri care apar atunci când pacientul încearcă să-și miște gâtul, dificultatea de a mișca gâtul, dureri care se localizează în spatele urechilor, sensibilitate la nivelul scalpului, sensibilitate la lumina, stare de mahmureala.

Cauza principală a nevralgiei Arnold este inflamarea nervului occipital și a celorlalți nervi din jurul acestuia, dar exista și alte cauze care trebuie investigate, precum: se atinge unui nerv de la rădăcina gâtului, pe fondul artritei, mușchii din partea dorsală a capului presează nervii occipitali, intervin traumatismele care lezează nervii din zona occipitală, intervenții chirurgicale care se efectuează la baza craniului, osteoartrita, tumorile de la nivelul gâtului, guta, diabetul, inflamația vaselor de sânge.

Diagnosticare și tratament

Diagnosticul se face având în vedere următoarele criterii: durere unilaterală sau bilaterală în teritoriul nervului occipital mare (urerea revine in atacuri paroxistice; acestea pot dura de la câteva secunde la câteva minute, durerea este severă în intensitate, se resimte ca o durere ascuțită sau ca o lovitură puternică.

Este important ca diagnosticul nevralgiei Arnold sa fie corect pus, pentru că medicul ar putea prescrie un tratament pentru o migrenă iar acesta să nu-și facă efectul în cazul nevralgiei Arnold.

Tratamentul în cazul nevralgiei Arnold presupune eliminarea cauzei care provoacă durerile. Cu toate acestea, prima urgență în cazul pacientului cu nevralgie Arnold este eliminarea sau ameliorarea durerilor.

Cei mai mulți medici încep tratamentul în cazul nevralgiei Arnold cu modalități de ameliorare a durerii, de aceea ei recomandă: aplicarea unei comprese calde în partea din spate a gâtului, odihnă într-o încăpere liniștită și fără lumina puternică, masaj cervical de relaxare, administrare de medicamente antiinflamatorii, pe baza de ibuprofen și naproxen, unele medicamente împotriva durerii se pot da și fără rețeta, dar pentru stabilirea unui diagnostic corect este bine sa mergeți la medic. Se poate încerca ameliorarea durerii cu analgezice.

În cazul în care aceste măsuri nu dau randament, medicul specialist va recomanda, în funcție de caz, tratament medicamentos, kinetoterapie sau, în cazuri mai grave, intervenții chirurgicale.

Câteva metode de a preveni această afecțiune sunt: să nu dormiți cu brațul sub pernă, să nu vorbiți la telefon ținând dispozitivul între umăr și ureche, să nu purtați rucsacul doar pe un umăr.

Nevralgia Arnold nu este o boală mortală, însă dacă vă confruntați cu simptome, cel mai bine este să vizitați medicul specialist pentru a stabili cauza și pentru a vă oferi tratamentul potrivit.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Mesajul lui Vladimir Putin în miez de noapte după trei ani de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat că....
observatornews.ro
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Întâlnire istorică Zelenski - Putin. Unde se vor afla față în față
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Nenorocire pentru familia Ganea, dupa ultima veste a medicilor. Chin trăit de băiețelul de doi ani
Playtech.ro
Testul rutier la care greșesc aproape 99% dintre șoferi. Care este ordinea corectă de trecere prin intersecție?
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 mai 2025
10 mai 2025