Prima pagină » Titlurile zilei » Nevoiți să înoate în noroi pentru că așa vrea primarul. O comună din Iași, departe de a fi modernizată – FOTO/VIDEO

Nevoiți să înoate în noroi pentru că așa vrea primarul. O comună din Iași, departe de a fi modernizată – FOTO/VIDEO

20 apr. 2023, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

În comuna ieșeană Ciurea, cetățenii care nu locuiesc în centru sunt nevoiți să înoate în noroi. Dezinteresul autorităților este îngrijorător

Problemele din comuna ieșeană Ciurea sunt departe de a putea fi rezolvate din cauza lipsei de interes a autorităților locale. Mare parte din străzile dintre case sunt pline de gropi și noroi. Localnicii sunt revoltați din cauză că primarul Cătălin Lupu nu ia atitudine și nu demarează proiecte de modernizare. Mai mult decât atât, în perioadele ploioase, unele străzi sunt impracticabile.

Localnicii comunei Ciurea sunt nevoiți să înoate în noroi

În comuna ieșeană Ciurea, localnicii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de primarul Cătălin Lupu. Aceștia susțin faptul că în perioadele ploioase sunt nevoiți să respire tot praful produs de mașinile care trec pe drum, dar și că, în cele ploioase, zonele se transformă în adevărate mlaștini.

„Când plouă nici nu îți vine să ieși din casă. Oricum nu poți, doar dacă ai cizme lungi. Cum e posibil așa ceva? Nici măcar o mână de pietriș nu a fost capabil să pună. În fiecare an, ne confruntăm cu aceeași problemă”, a transmis un localnic de pe strada Principală.

Mai mult decât atât, localnicii care locuiesc în satul Piciorul Lupului din comuna Ciurea se plâng de problemele întâmpinate în perioadele ploioase.

„Ne rugăm să nu ne intre apa în casă. Dacă ploua aici, se umple tot, de zici că e piscină, nu stradă. Mergem prin glod, nu prin noroi, ăsta e glod! Îndurăm de ani de zile bătaia lor de joc”, a transmis un cetățean din zonă.

„Băile Purcica s-au mutat în această zonă din cauza lipsei de respect și interes a primăriei”, a replicat un localnic.

Se pare că problemele din comună sunt departe de a fi rezolvate, lucru ce îi deranjează pe localnicii care s-au săturat să facă sesizări și să ceară să fie respectați.

„La noi, în comuna Ciurea ar trebui să se deschidă o stațiune balneară și să fie declarată zonă protejată. Unde mai găsiți noroi și bălți pe aproape întreg teritoriul. Cred că s-au cheltuit sume importante de bani pentru întreținerea arealului”, a ironizat un localnic situația din zonă.

Străzi transformate în mlaștini, dar salarii de „baroni”

La Ciurea, lucrurile se întâmplă doar după bunul plac al primarului. Mai exact, se pare că, deși societatea nu produce nimic, directorului i-a fost mărit salariul. Servicii Publice Ciurea înregistrează, de câțiva ani, niște cifre de afaceri și profituri rușinoase, în schimb, contrar acestui aspect, directorului Cătălin Belcescu i-a fost mărit salariul la 8.000 de lei.

Potrivit datelor financiare, societatea Servicii Publice Ciurea înregistrează anual cifre de afaceri şi profituri ce ridică mari semne de întrebare. Mai exact, în anul 2016, firma avea 30 de angajați, o cifră de afaceri de 1,075 milioane de lei şi un profit de peste 55 de mii de lei, dar lucrurile se pare că au intrat pe o linie descendentă. În 2019, Servicii Publice Ciurea avea doar 7 angajaţi, o cifră de afaceri de 466 de mii de lei şi un profit negativ, mai exact acesta a fost de – 49.837 de lei. Mai mult decât atât, în 2020, profitul a fost de 4.000 de lei, iar în anul 2021, doar 1.367 de lei.

Cu toate acestea, Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, a stabilit clar, Cătălin Belcescu va primi, de la 1 mai 2023, un salariu de 8.000 de lei, cu 144 la sută mai mare decât în anul 2021. Se pare că salariul este pentru „realizările deosebite” ale acestuia în cadrul companiei şi comunei. Și mai interesant este faptul că, în 2020, Servicii Publice Ciurea nu a avut vreun angajat, astfel, se pare că, în acel an, firma nu a făcut nimic pentru comună.

Problemele din comuna ieșeană Ciurea sunt departe de a fi rezolvate. Cu investiții inutile, de la WC-ul de 80.000 de euro și până la măririle de salarii fără vreun fundament real, localnicii sunt nevoiți să înoate în noroi din cauza lipsei de interes a Primăriei Ciurea și a primarului Cătălin Lupu. Menționăm faptul că reporterii BZI au încercat să ia legătura cu primarul comunei, Cătălin Lupu, însă, până la publicarea articolului, acesta nu a răspuns apelurilor.

Comentarii
  • Un articol de cacat.Vad ca va plictisiți tare de tot domnilor ziariști.Va sfătuiesc sa va lăsați de meserie dacă credeți ca asta este un articol serios.Mai întrebați-l și pe Alexe de ce drumul arata asa ca el îl administrează nu Ciurea.Sunteti de toată jena și va vindeți pe doua parale.

  • Georgia, mananci rahat. Vino si vezi! In Lunca Cetatuii, cartier Astoria de 7 ani nu a trecut cu o lama sa dezapezeasca, nu a pus nici o mana de piatra pt ca „e scumpa” au pus tot locatarii bani sa puna pietris. Trece cu lama doar pe la dezvoltatori si consilieri si platim impozit la fel!

  • in toate comunele de linga iasi primavara se pietruiesc drumurile…..voi ati vazut la ciurea drumuri pietruite.?.. au am platit pe 2 masini si o casa 2500+2500+700 adica 57 milioane impozit iar in cartier la mine nu am vazut masina cu piatra de 3 ani………..banii platit de mine unde s-au dus pe salriu lui Belcescu futul in aripa de mustacios

  • In Hlincea nici nu poti circula pe strada de masinile care trec cu viteza. Iti iei copilul de la scoala si te rogi sa nu fii acrosat. Loc de un trotuar ar fi, dar nu il intereseaza pe domnul Primar de locuitorii din Hlincea. Atata timp cat nu ies voturile sanatate la neamuri

  • Va invitam sa veniti la noi in comuna Tibana , e noroiul pana la gat iar primarul e ales din 2012 , nimic nu a facut pt comunitate , cine indrazneste sa ii comenteze ii face dosar penal ca i-a scos dintii din gura , are angajati si avocati platiti tot de noi , deci asta e sistemul corupt din Romania sustinut de mai marii corupti

  • Mergeti in Voinesti si Vocotesti si vedeti si mai mare batae de joc. Asa stiu sa gospodareasca primarii ,, iubitii nostri primari cu gasca lor cu tot .

  • Pentru primarul de la Miroslava , pe strada Nicolae Hartan mai asfaltati sau ne lasati in apropierea alegerilor , sa va umplem frigiderul de carne…..putori corupte

  • Asta e! Vreti casa la tara, stati in glod! Vrei asfalt, stai in centrul orasului. Cand v-ati facut case la Piciorul Lupului, Ciurea, Hlincea, la tara, nu stiati ca nu aveti asfalt la poarta???? Sau nici nu stiati ce e ala asfalt? Acum aveti pretentii! Veniti in oras, lasati cizmele la bariera, va schimbati in pantofi si …s-a rezolvat!

  • Și la Tansa primarul e la fel de gospodar ca ăștia de mai sus…daca te abați de la drumul principal înnoit in noroi.

  • Esti frate cu primarul, de ii tii partea, tarani cocliti ce sunteti, comentati aiurea, mergeti in Miroslava si vedeti ca toate ulitele sunt asfaltate !

  • Taran coclit care esti , ii tii partea primarului ?
    Mergi in Miroslava si vezi ca toate ulitele au asfalt !

  • MAI VOTATIL PE LUPU

  • vreti delasare nepasare si neamprostie din partea primariei mergeti pe mdrumul ce leaga chicerea de comarna sa vedeti starea drumului care nu a fost asfaltat niciodata . o bucata de drum de 500nde metrii intre comarna si chicerea lasata intentionat neasfaltata

  • Daca tot nu face nimic de atâția ani (Lupu) de ce îl mai votați?

  • Unu, esti prost de bubui. De asta am plecat din oras la tara ca sa scap de idioti ca tine.

  • Nu iese lumea la vot de aia! L-au votat doar tiganii din Ciurea si asistatii sociali! O mana de oamesi l-au facut iar primar pt ca nu iese lumea la vot!

  • Un cetățean din Ceplenița

    Și în comuna Ceplenița este la fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *