Prima pagină » Titlurile zilei » Nevasta unui dezvoltator imobiliar a fost călcată de ANAF! A ascuns o tranzacție cu un apartament. Amenda a fost imensă, aproape cât cifra de afaceri
Nevasta unui dezvoltator imobiliar a fost călcată de ANAF! A ascuns o tranzacție cu un apartament. Amenda a fost imensă, aproape cât cifra de afaceri

Nevasta unui dezvoltator imobiliar a fost călcată de ANAF! A ascuns o tranzacție cu un apartament. Amenda a fost imensă, aproape cât cifra de afaceri

01 mai 2023, 02:00, 16 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Soția agentului Paul Tehuțu și-a deschis propria firmă și a început să închirieze apartamente. Însă un comision care nu a trecut prin contabilitate a fost văzut de inspectorii de la Antifraudă. Amenda a fost usturătoare, aproape cât cifra de afaceri a firmei

Soția unui agent imobiliar din Iași, implicat și în dezvoltarea unor proiecte privind edificarea unor blocuri de locuințe colective, a fost controlată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prin Direcția Regională Antifraudă Suceava. Mihaela Loredana Tehuțu, patroana societății New concept Imobiliare SRL, firmă înființată în 2021, a încheiat, la începutul anului, un contract cu un client pentru închirierea unui apartament din Iași.

Comisionul firmei era de 2.500 de lei. Însă suma menționată nu a fost trecută prin firmă, ca și cum Tehuțu ar fi băgat banii în buzunar. Pe fir au intrat inspectorii Antifraudă care au constatat că afacerista nu a întocmit registrul de casă privind operațiunile de încasări și plăți cu sume în numerar. Din cauza acestei omisiuni, Mihaela Tehuțu a primit o amendă de 24.000 de lei. Controlul a avizat perioada 01.02.2023 – 16.03.2023. Cuantumul amenzii se apropie de nivelul cifrei de afaceri a firmei, adică 31.000 de lei, conform ultimelor date financiare disponibile.

Nevasta unui dezvoltator imobiliar a contestat amenda de la ANAF

Mihalea Tehuțu nu s-a conformat și a contestat amenda în instanță. La acțiunea depusă la Judecătoria Iași a arătat că a fost vorba despre o simplă eroare și că inspectorii au fost zeloși, ar fi putut aplica doar un simplu avertisment.

„Eroarea aparține administratorului societății, care este și unic asociat al societății care are ca obiect de activitate prestări servicii agenție imobiliară, numita Tehuțu Loredana Mihaela, care a explicat agenților constatatori faptul că dintr-o eroare umană nu s-a transmis raportul «z» către ANAF, până în ziua de 16.03.2023, deși pentru suma încasată nu s-a eliberat bon fiscal, a intrat în contabilitatea societății, a fost avută în vedere în contabilitate ca încasare, iar din suma respectivă, pe data de 01 martie 2023, a fost achitată chiria pentru spațiul unde funcționează societatea”, se arată în acțiunea afaceristei.

Și alți agenți imobiliari din Iași au avut probleme cu autoritățile.

Afacerista: „Prejudiciul este zero”

Mihaela Tehuțu a mai precizat în acțiunea depusă că nu a încercat să încaseze banii la negru și că nu poate fi vorba despre un prejudiciu.

„Pentru suma de bani de 2.500 de lei au fost emise documente justificative, nu s-a urmărit în niciun mod încasarea acestor bani la negru și, aducând, astfel, prejudiciu statului prin nefiscalizarea lor, deci, prejudiciul este zero, în condițiile în care societatea petentei este la prima abatere în toată activitatea sa, este la zi cu plata taxelor și impozitelor către stat, iar sancțiunea contravențională este una exorbitant de mare pentru un agent economic aflat la început de drum în activitatea pe care o prestează. Sancțiunea aplicată de inspectorii fiscali, în condițiile în care se puteau limita la sancționarea cu un avertisment verbal sau scris, mai ales că au înțeles încă de la acel moment eroarea pe care a făcut-o reprezentantul societății și au constatat că nu există nicio sustragere a unor sume de bani privind fiscalizarea acestora”, se mai arată în contestația depusă de afaceristă la Judecătoria Iași.

Apelată telefonic, Mihaela Tehuțu nu a răspuns pentru a veni cu lămuriri suplimentare.

Cine este soțul afaceristei Mihaela Tehuțu

Mihaela Tehuțu este soția lui Paul Tehuțu, patronul agenției TNT Imobiliare. Afaceristul s-a implicat și în proiecte imobiliare pentru edificarea unui bloc de locuințe colective pe stradela Adunați (zona Smârdan), unde deține un teren de 483 de metri pătrați. În aprilie 2021, Paul Tehuțu a încercat să forțeze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+2E+M. La un coeficient de utilizare a terenului de 1,6 rezulta o suprafață desfășurată a clădirii 772,8 metri pătrați. Însă proiectul nu a fost aprobat.

Când a văzut că nu poate construi blocul a depus documentație pentru construirea unei locuințe individuale. În luna iunie 2022, noua variantă a fost analizată în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Însă surpriză: nici locuința individuală nu a obținut avizul de oportunitate. Reprezentanții CTATU au transmis că o locuință individuală nu se încadrează în zonă, pentru că deja s-au construit blocuri cu regim mare de înălțime. Investitorului nu-i mai rămâne decât să mărească suprafața deținută cu un teren învecinat, moment în care CTATU ar putea aproba chiar pentru un bloc de locuințe colective.

Comentarii
  • 1 Mai muncitoresc

    Comunistii care inca se mai intalnesc printre contemporani de ziua muncii obisnuiesc sa elogieze munca depusa cu abnegatie pentru realizarile marelui carmaci iubit si apreciat. Gratargiii patriei printre refluxuri gastroesofagiene de la mici si bere vor afla despre maretele realizari nemaivazute si nemaiauzite si vor striga cu totii uraaa uraaaa uraaaaa. Inseamna ca de asta canta doar cucuveaua in bucovina. A fugit cucul ingrozit de efectele paranoia.

  • El are coarne, ea i le pune. Se dă bine huța-huța tanti Tehuța

  • Galeria Foresta

    Lasă-ne !!!
    Lasă-ne !!!

    Liviule !!!
    Liviule !!!

    Ole !!!
    Ole !!!
    Ole !!!

  • NU MAI PUNETI PRESIUNE PE INSTANTE

  • Fufa asta zice că este ”om de afaceri”, nicidecum persoană care eludează legile, rotunjindu-și profitul!! Altceva nu o duce mintea să facă, în afară de furat. Mai știu câțiva oameni de afaceri care cumpăra guma dintr-un loc și o vinde la tonetă cu preț dublu, și zice că este ”om de afaceri”

  • la TNT IMOBILIARE,era ceva normal evaziunea,se pricep javrele la asa ceva!
    cuplul perfect,parasuta si fraierul!!

  • Turcul si pistolul

    In mod normal, nimeni n-ar trebui sa mai faca afaceri in aceasta tara de JAPCARI! Tot ii dam cu „tara mea” etc, dar daca te uiti in istorie vei vedea ca mereu , dar mereu! aceasta tara a fost condusa de japcari. Pana si URSS a avut taxe mai mici decat Romania…Pana si aia.

  • Asa e….EA e o fufa jalnica, ordinara!! EL e un papa lapte, un fraier cu coarne!!!

  • Lumea zice că sunt despărțiți și fiecare este cu afacerea sa, aici este o sesizare probabil, Mihaela și Paul sunt oameni ok.
    Păcat să tăvălești în mizerie oameni care au făcut ceva în viața asta, au copii sunt niște oameni care merită tot respectul.

  • Fiscalizați Suceava

    În județul Suceava și în această zi de distracție națională și în multe perioade de sărbătoare și de prilej de petrecere de mini vacanțe în zonele de agrement evaziunea fiscală este la cele mai înalte cote. Este mai aproape Iașul decât Gura Humorului sau decât Vatra Dornei pentru cei de la regionala Suceava. În loc să verificați acolo și să prezentați azi live ce muncitori zeloși sunteți stați ca trântorii și povestiți ce-ați făcut voi odată. Subiectul expus este slab și nu denotă nimic interesant.

  • Am vazut ca a comentat vascu despre talentele cucoanei. S-a orientat spre bunicute mister vascu! Ai imbatranit mosule si nu mai pun botul gsstele?

  • Tehutuleee da prost mai ești!!!! Mergi la curve da nu le aduci acasa nebunule🤣 de aia nu mai ai familie și copii. Amanta geloasa cumva pe nevasta ta?

  • Ea – o scursura, el un papa lapte cum zicea cineva de pe-aici. Insa dacă ați cauta mai atent, ați afla muuult mai multe despre fufa asta – divorțată. Pana nici ala n-a mai suportat-o!

  • fufe sunteti voi libidinosilor.
    Lasati o pe doamna in pace si vedeti va de treaba viastra

  • Sefa voastra

    Nu mai comentati voi ca mai aveti putin si nu mai aveti ce pune pe masa.
    Iauzi cica fufa si javra
    javre sunteti voi. nu stiti sa va stergeti la fund si comentati ca toti libidinosii

  • Huța-huța față cu reacțiunea 🤭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`