Prima pagină » National » Neurochirurgul Leon Dănăilă, pe lista de așteptare de la Spitalul Foișor. Medicul suferă de coxartroză și are dureri insuportabile
Neurochirurgul Leon Dănăilă, pe lista de așteptare de la Spitalul Foișor. Medicul suferă de coxartroză și are dureri insuportabile

Neurochirurgul Leon Dănăilă, pe lista de așteptare de la Spitalul Foișor. Medicul suferă de coxartroză și are dureri insuportabile

06 mai 2021, 23:17,
Bianca Rebegea, în National

Celebrul medic Leon Dănăilă are nevoie de o protezare, o operaţie prin care i se montează o proteză de şold. Însă, din cauza faptului că la Spitalul „Foișor” nu se pot efectua transplanturi, fiindcă acolo se află doar pacienți COVID-19, medicul se află pe o listă de așteptare.

Potrivit unor documente prezentate de Antena 3, la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, transformat acum aproximativ o lună în spital COVID-19, sunt internați doar 13 pacienți, dintre care 11 se află la ATI. Astfel, sute de persoane au de suferit, deoarece nu au mai fost operate, iar alte zeci de oameni se află pe listele de așteptare pentru transplant. Printre aceștia se află și renumitul profesor Leon Dănăilă. Acesta suferă în tăcere și așteaptă operația salvatoare.

Leon Dănăilă se confruntă cu dureri insuportabile

Sergiu Cora, jurnalist Antena 3, a vorbit despre situația în care se află medicul Leon Dănăilă. Acesta a declarat că neurochirurgul era programat la o operaţie la Spitalul Foişor, operație amânată din cauza modificărilor produse acum o lună.

În momentul de față, medicul se confruntă cu dureri din ce în ce mai mari, insuportabile.

„Situaţia profesorului Leon Dănăilă nu este una bună, cel puţin în momentul de faţă. Medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold. A venit peste Foişor acea evacuare pe care am văzut-o cu toţii şi nu mai are rost să mai amintim despre ea. Iată, că printre sutele de pacienţi se află şi Leon Dănăilă care la rândul lui a salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Leon Dănăilă şi-a amânat operaţia acum. Informaţia vine de la apropriaţii medicului care îmi spuneau zilele trecute, că deja durerile sunt din ce în ce mai mari, insuportabile”, a spus Sergiu Cora, jurnalist Antena 3.

Leon Dănăilă, „sculptorul de creiere”. A efectuat 35.000 de operaţii pe creier

Profesorul Leon Dănăilă, numit și „sculptorul de creiere”, este cel mai mare neurochirurug din România, dar şi o somitate internaţională. Academicienii din lumea întreagă îi caută sfatul și îl vor ca și coleg de breaslă. A scris peste 40 de cărți, deține 18 brevete de inventator și a efectuat 35.000 de operaţii pe creier. Acest record îl face unic în lume.

Leon Dănăilă va rămâne, pentru posteritate, unul dintre cele 500 de mari genii ale secolului XXI, iar pentru pacienţii săi, „Dumnezeu”.

Nerochirurgul a redus mortalitatea din România de la 49%, la 4%, în ceea ce privește anevrismele intracerebrale. De asemenea, acesta a introdus în spitalele din Romania microscopul operator în 1979 şi laserul, în 1984.

Într-un interviu acordat pentru zf.ro, medicul Leon Dănăilă a fost întrebat care ar fi primele trei măsuri pe care le-ar lua, dacă ar fi ministrul Sănătății. Răspunsul medicului a lăsat pe toată lumea fără cuvinte.

„Mi s-a propus pe vremea lui Ceauşescu să fiu ministrul Sănătăţii, dar eu am refuzat. Am zis că dacă nu ai bani să îmbunătăţeşti sistemul sanitar degeaba mă duc eu acolo. Că te judecă toată lumea. Ministrul nu vine cu sacul cu bani. El depinde de bugetul care i se dă. Dacă aş fi acum tot n-aş avea posibilitate să fac ceva. S-au perindat la noi cei mai mulţi miniştri şi n-au putut rezolva dotările, salariile medicilor care sunt foarte mici.”, a spus neurochirurgul Leon Dănăilă, pentru Ziarul Financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *