Prima pagină » International » Netflix şi Tik Tok suspendă activitatea în Rusia, în contextul războiului din Ucraina

Netflix şi Tik Tok suspendă activitatea în Rusia, în contextul războiului din Ucraina

07 mart. 2022, 11:20,
B, , h, , în International

Moscova continuă să primească sancţiuni după ce preşedintele Vladimir Putin a demarat o operaţiune militară de mare anvergură pe teritoriul Ucrainei. Astfel, după ce războiul pare să nu înceteze în ţara vecina, Netflix şi Tik Tok suspendă activitatea în Rusia.

Astfel, platforma de streaming şi reţeaua de socializare vor suspenda activităţile în Rusia după ce autorităţile din Kremlin au emis o nouă lege cu privire la audiovizual.

Netflix şi Tik Tok suspendă activitatea în Rusia, după ce Vladimir Putin a dat o nouă lege

În urmă cu doar câteva zile, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a informat că pe teritoriul ţării pe care o conduce s-a implementat o nouă lege a audiovizualului. Aceasta constă în includerea a doar 20 de canale publice care pot opera în statul rus. În acest context, Netflix a anunţat că îşi suspendă activitatea şi nu va respecta această hotărâre.

Legislaţia, a cărei intrare în vigoare era prevăzută pentru data de 1 martie 2022, obligă Netflix şi alte servicii audiovizuale să emită conţinuturi ale unor medii afiliate Kremlinului precum Perviy Kanal (Canal 1), canalul de divertisment NTV, sau Postul Bisericii Ortodoxe.

Pe lângă Netflix se alătura şi Tik Tok care suspendă conţinutul video pe teritoriul Rusiei, după ce Putin a dat legea cenzurii. Reţeaua de socializare a făcut anunţul ieri, 6 februarie 2022, prin care îşi suspendă transmisiile în direct și conținutul video. Conducerea Tik Tok afirma că nu poate garanta că se poate respecta legea dată de administrația de la Kremlin.

“TikTok reprezintă este un mediu de creativitate și divertisment care poate fi o sursă de ușurare și dialog în timpul războiului, când persoanele se confruntă cu o mare tragedie și izolare. Cu toate acestea, siguranța angajaților și utilizatorilor noștri rămâne prioritatea noastră principală. În lumina noii legi a „știrilor false” a Rusiei, nu avem de ales decât să suspendăm transmisiile în direct și conținutul nou pe serviciul nostru video în timp ce studiem implicațiile de securitate ale acestei legi.

Serviciul nostru de mesagerie în aplicație nu va fi afectat. Vom continua să evaluăm evoluția circumstanțelor din Rusia. Vom continua să evaluăm circumstanțele în evoluție din Rusia pentru a determina când ne putem relua pe deplin serviciile, cu securitatea ca prioritate principală”, se precizează în comunicatul oficial al rețelei.

BBC, Sephora și alte companii își suspendă activitatea în Rusia

Reamintim faptul că BBC News a declarat vineri că şi-a încheiat activitatea pentru o perioadă temporară în Federaţia Rusă din cauza implicaţiilor adoptate de autorităţile din această ţară. Compania îşi menţine serviciul în limba rusă, însă doar în afara Rusiei.

Pe lângă BBC, compania Sephora și OMV îşi suspendă activitatea comercială în Moscova.

În altă ordine de idei şi agenţia de presă Bloomberg News şi-a sistat activitatea jurnaliştilor săi în Rusia. Această decizie vine după ce Vladimir Putin a adoptat o lege care sancţionează difuzarea fake news-urilor despre forţele armate.

IKEA, o altă firmă care pune stop activităţii sale din Rusia, din cauza războiului izbucnit. Gigantul motivează decizia ca fiind o măsură radicală care a întâmpinat probleme în lanţul de aprovizionare, însă securitatea angajaţilor şi clienţilor este priomordială.

Deși Netflix şi Tik Tok suspendă activitatea în Rusia, în perioada imediat următoare cel mai probabil vor mai exista astfel de decizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *