Prima pagină » Local » Nesimțire din partea șoferilor din Iași! Călătorii de la CTP sunt zilnic puși în pericol pe o stradă unde tramvaiele au prioritate. Vatman: „Dacă eram cu 2 metri mai în față, intra TIR-ul în noi” – FOTO/VIDEO

Nesimțire din partea șoferilor din Iași! Călătorii de la CTP sunt zilnic puși în pericol pe o stradă unde tramvaiele au prioritate. Vatman: „Dacă eram cu 2 metri mai în față, intra TIR-ul în noi” – FOTO/VIDEO

20 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Șoferii din Iași conduc într-un mod haotic, iar de multe ori au de suferit și călătorii din mijloacele de transport în comun. Pe strada Pădurii, tramvaiele au prioritate, însă acest lucru este respectat destul de rar de către șoferii din autoturisme

Vatmanii sunt îngroziți când trebuie să treacă cu tramvaiul pe strada Pădurii, din cauza șoferilor care nu respectă legea. Pentru a se feri de coliziuni, aceștia sunt nevoiți să cedeze trecerea, deși au drum cu prioritate. Angajații de la CTP cer, acum, soluții de la autoritățile locale pentru a putea fi în siguranță.

Șoferii din Iași pun călătorii de la CTP în pericol

În intersecția străzii Pădurii cu bulevardul Tudor Vladimirescu șoferii încalcă legea flagrant și pun în pericol viața călătorilor din mijloacele de transport. Vatmanii înaintează cu frică în intersecție, deoarece șoferii nu respectă indicatorul „STOP” și nu acordă prioritate tramvaielor. În zona respectivă au fost acroșate tramvaie din cauza șoferilor inconștienți. Primăria Iași ar trebui să monteze limitatoare de viteză pentru a forța șoferii să încetinească atunci când vor să intre în intersecție. Aici ține strict de conduita șoferilor care circulă haotic pe străzile din Iași și pun în pericol alți oameni. Intersecția este dirijată prin indicatoare, sunt și două treceri de pietoni, însă acest lucru nu pare să conteze prea mult pentru unii.
„Într-adevăr, avem prioritate, însă indicatoarele nu sunt respectate de către șoferi. Ei ar trebui să oprească pentru a trece tramvaiul, însă acest lucru nu se întâmplă. Profită de faptul că noi ne mișcăm mai încet cu tramvaiul și trec imediat prin fața ta. Trebuie să înaintezi ușor, până vezi pe unul că se oprește, după, poți trece liniștit. Zilnic întâmpinăm probleme acolo, iar nu de puține ori au fost și accidente, fix din această cauză. Nu mai vorbim că, pe acolo, trec și mașini de mare tonaj – se poate întâmpla o tragedie. Chiar zilele trecute am pățit. Dacă eram cu tramvaiul 2 metri mai în față, intra TIR-ul în noi. Chiar stăm în depou și povestim între noi ce mai pățim prin trafic, iar de multe ori este menționată intersecția de la stația Pădurii. Sperăm că primăria se va sesiza în acest sens și va interveni să monteze niște cocoașe, că altfel nu văd o soluție”, povestește un vatman de pe traseul 3.

Trebuie să fie luate măsuri

Cea mai bună soluție în această situație, este montarea limitatoarelor de viteză. Desigur că problema este mult mai profundă și ține de educația șoferilor, care sunt de părere că respectarea indicatoarelor rutiere este facultativă. În acest sens, Primăria Iași trebuie să ia o măsură, înainte să se întâmple o tragedie.
„În ceea ce privește montarea de limitatoare de viteză, este destul de complicat, deoarece primim de la cetățeni reclamații că zgomotul provocat de mașinile care trec peste ele este deranjant. Totuși, în ceea ce privește intersecția de la strada Pădurii, acolo ar fi indicat și posibil să montăm limitatoare de viteză. Au mai fost discuții în trecut. Dacă CTP-ul va face o propunere în acest sens, cred că este foarte posibil să fie avizată”, a precizat Radu Botez, membru în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași.
Angajații de la CTP vor avea o discuție în acest sens, pentru a face o propunere către Primăria Iași.
„Vatmanii pot propune, la ședințele de pregătire profesională, cu ce probleme se confruntă și nu numai. Aceștia pot spune și la întâlnirile cu siguranța circulației că până acum nu avem vreo solicitare în acest sens. Vom avea o discuție cu ei și ne vom lămuri. Cred că problema principală e de educație auto. Ar trebui să respecte semnele”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.
Șoferii din Iași ar trebui să fie mult mai conștienți în trafic, pentru a nu mai pune în pericol călătorii de la CTP sau pietonii.

Comentarii
  • Mulți dintre posesorii de permis sunt varza în trafic și nu respecta nimic ,începând de la semafoare ,indicatoare,treceri pietoni,NIMIC NU RESPECTA!!!!!Jungla !!!!!!!A ajuns sport extrem sa te deplasezi pe drumurile patriei…Domnilor polițiști rutieri mai verificați salbaticii și mai dați le niște amenzi de sa ii faceți mielușei care circula corect!

  • Bai eu nu inteleg de ce nu se baga mai mulți agarici de la rutieră sa dirijeze circulația in intersecții periculoase?..este de preferat să doarmă prin mașini? E durerea in cot! Băgați unul singur in mijlocul intersecției din Podul Ros in stil englezesc si are să vedeți cum se rezolva situația.

  • dupa oug84/2024 cine respecta vreo regula in trafic merita un ciocolacu 🙂 – in slujba tarii 🙂

  • Circulatia pe drumurile patriei, in mod special in orase este obositoare si anevoiasa. In mod firesc soferii invata sa „taie colturile” – se grabesc. O idee ar fi amplasarea de rizuri stradale, care atentioneaza apropierea de zona de cedare de prioritate, asa reducerea vitezei vine natural.

  • Camere fixe și amenda direct acasa. De 2 ori, zile si ore diferite aceiasi proasta cu un Volvo gri nu acorda prioritate pietonilor.

  • Cei care conduc TIRURILe sunt fara nici o lege. Merg cu autotrenul de parca sunt orbi.

  • de ce imi lasa impresia ca un onanist da raspunsuri peste tot in acest ziar?,,,,probabil ca mi se face greata….sictir cu tot ziarul vostru imputit!…este ultima data cand va mai accesez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`