Prima pagină » Titlurile zilei » Nervii șoferilor, întinși la maximum de angajații ApaVital! Lucrările de pe Poitiers încurcă traficul rutier: „Ne rupem mașinile pe străzile astea” – FOTO

Nervii șoferilor, întinși la maximum de angajații ApaVital! Lucrările de pe Poitiers încurcă traficul rutier: „Ne rupem mașinile pe străzile astea” – FOTO

16 aug. 2023, 02:00, 5 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Lucrările de pe străzile din oraș le dau mari bătăi de cap ieșenilor. Pe Bulevardul Poitiers, compania ApaVital a montat conducte de apă potabilă, însă a lăsat cetățenii să înghită un nor de praf

La sfârșitul săptămânii trecute, pe bulevard s-a efectuat o serie de lucrări pentru montarea unor țevi de distribuție a apei potabile. După ce au finalizat, lucrătorii au lăsat strada într-o stare deplorabilă, plină de denivelări și un strat gros de praf. Autoritatea contractantă are obligația să readucă întreg carosabilul la stadiul inițial. Imaginile au fost surprinse în cursul zilei de ieri, 15.08.2023.

Un nor de praf se ridică în aer

o poză cu Bulevardul Poitiers

Șoferii sunt nemulțumiți de calitatea străzii

Atunci când trece câte o mașină mai mare sau chiar un autobuz prin zonă, totul este acoperit de praf. Imaginea desprinsă parcă dintr-un deșert i-a disperat pe participanții la trafic și pe locuitorii din cartier, care s-au săturat să respire aer contaminat.

„E jale cum au lăsat ăștia aici, ne rupem mașinile pe străzile astea. Înțeleg că trebuie să finalizeze lucrarea mai întâi ca să refacă strada după, dar măcar să facă ceva, să nu o lase chiar un dezastru, și așa nu era prea bună nici înainte”, a spus un șofer.

Oamenii sunt îngroziți acum să mai iasă la plimbare pe bulevard din cauza prafului din aer. În timp ce coborau din autobuz, călătorii își acopereau gura sau încercau să-și țină respirația.

„Mai ieșeam seara la plimbare, că era bine așa, pe răcoare, acum stăm cu geamurile închise în casă că e prea mult praf. Sper să termine lucrările cât mai repede că e o situație tare neplăcută, dar ce putem face, așteptăm”, a specificat Valentina, o locatară din zonă.

Ieșenii trebuie să mai aștepte

o poză cu Bulevardul Poitiers

Autoritățile locale susțin că strada urmează să fie refăcută

Deocamdată nu se știe exact cât vor mai dura lucrările de pe Bulevardul Poitiers, însă cetățenii au promisiunea că muncitorii vor amenaja strada la stadiul inițial. Așadar, oamenii trebuie să mai îndure neplăcerile cauzate și să spere că nu vor apărea alte probleme pe viitor.

„Au fost lucrări ale operatorului de apă ApaVital, respectiv montare conducte de apă potabilă și acum refac strada la stadiu inițial”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Deși se lucrează, în special, doar pe timp de noapte, traficul este îngreunat din cauză că prima bandă este impracticabilă. Intenția muncitorilor a fost ca, pe timp de zi, toată strada să fie deschisă pentru a nu se crea ambuteiaje, doar că șoferii evită prima bandă și stau în coloană pe banda a doua. Reprezentanții ApaVital nu au comentat situația existentă pe șantier.

Bulevardul Poitiers a fost lăsat într-un nor de praf din cauza lucrărilor efectuate de operatorul ApaVital. Această situație a stârnit un val de nemulțumiri din partea participanților la trafic și a locatarilor din cartier.

Comentarii
  • in timp ce voi ingititi praf rechinul COLEA beneficiaza de aer curat in ranchul sau din L.Cetatuii, pt blocurile lui sau facut aceste lucrari si vor mai urma altele ca sa-i faca ,,burta mare escrocului . DE ce noi ieseni trebuie sai suportam lui toate mofturile oare nu-i poate nimeni pune frana furaciunilor si abuzurilor.?

  • verifica cineva cheltuielile de la Apavital? tot cu canistrele fura angajatii motorina? se reflecta in pretul apei tot ce fura ei

  • Daca sunteti dobitoci, e colea sau primarul de vina? Cand voi v ati cumparat apartament/casa in bucium sa visani, nu ati stiut ca aveti o singura varianta de a ajunge in oras? V ati luat ca niste dobitoci spre iesirea spre vaslui. Mergeti la vaslui ragaliilor. Si stati la cozi pana vi se goleste rezervorul. Pt ca sunteti prosti si dobitoci. De asta cele mai ieftine case si apartamente sunt in bucium. Il cumperi si iti blestemi zilele! De boi ce sunteti. Cum se anunta constructia unui bloc, cum apar dobitocii sa decarteze la dezvoltator. Sa stati in bucium si sa va faca sosea de centura la vaslui. Sa vebiti in iasi prin vaslui. Oricum e mai rapid sa ajungi din buciun in iasi prin vaslui. Boi si prosti cat incape! Nici 50.000 nu dau pe o casa in bucium. Ca pe urma ma mai costa 200.000 nervii ca sa ajung in iasi. In valea lupului nu va place, nu? E mai scump dar nu te enervezi. Dar prostii prefera bucium. Retardati, atat pot sa spun!!!

  • Ce se intampla cu garantia unui drum proaspat reabilitat, gaurit la scurta vreme de Apavital sau Delgaz Grid? De regula, lucrarile facute de astia dureaza cam 1 an (sau pana la prima iarna), dupa care incep surparile, gropile, etc. Primaria inchide ochii, Citadin se face ca ploua. Dar ne cheama la vot…

  • Valea Lupului?! De cand nu ai mai trecut pe acolo? E iesirea spre E85, Bucuresti… Se stau ore si la iesire, si la intrare. E cam la fel ca in Bucium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *