Prima pagină » Economic Local » Nervii agenților de turism sunt întinși la maximum. Telefoanele sunt înroșite de câteva zile. Agent de turism: „Nu sunt închise aeroporturile. Nu e cazul să se facă isterie cu această situație”
Nervii agenților de turism sunt întinși la maximum. Telefoanele sunt înroșite de câteva zile. Agent de turism:

Nervii agenților de turism sunt întinși la maximum. Telefoanele sunt înroșite de câteva zile. Agent de turism: „Nu sunt închise aeroporturile. Nu e cazul să se facă isterie cu această situație”

26 feb. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Apariția coronavirusului în Italia a stârnit panică în rândul ieșenilor care și-au cumpărat vacanțe în peninsulă. O parte dintre aceștia au anulat plecarea în această țară din cauza riscului de a se îmbolnăvi. Din acest motiv, agenții de turism din Iași au fost asaltați cu telefoane din partea clienților. Aceștia susțin că cei care vor să plece nu au motive să fie alertați. „Telefonul sună non-stop. Toată lumea întreabă ce e în Italia, dacă mai e sigur să mai plece acolo. Noi le oferim ce informații avem, dar nu e cazul să se facă așa isterie cu această situație”, mai spune Mirela, agent de turism din Iași.

„Companiile nu au renunțat la zboruri”

Dacă unii dintre clienți au anulat vacanțele, alții nu au mai plecat deloc și au pierdut câteva mii de lei, banii plătiți în avans către agențiile de turism. Asta din cauză că nu sunt restricții privind sosirile în această țară.

„Au anulat biletele de avion o parte din clienți, alții vor să le anuleze. Avem o situație, un cuplu care trebuia să plece în Veneția vineri, dar nu au mai plecat. Un alt client care trebuia să plece la Milano săptămâna aceasta, dar nu vrea să mai plece. Mă sună clienții și mă întreabă dacă să anuleze biletele, ce se întâmplă, dacă pot să renunțe la bilete și să recupereze banii. Noi le spunem că în momentul de față companiile nu au renunțat la zboruri, deci nu pot recupera banii dacă renunță la bilete”, a spus Larisa Chirilă, agent de turism Travel 4 You.

„Nu sunt probleme cu zborurile”

Mai mult, aceștia sunt întrebați de clienți dacă mai pot pleca în vacanță. Agenții de turism susțin că nu trebuie să se panicheze pentru că zborurile spre și dinspre Italia nu au fost anulate.

„Acolo, în Italia, nu sunt închise aeroporturile, deci se poate circula în continuare. Oricum, cei care circulă sunt persoane care lucrează acolo. A venit o doamnă care voia să plece și ne-a întrebat dacă e situația ok acolo. Nu sunt probleme cu zborurile, cred că se exagerează puțin. Mai sunt și persoane din Iași care merg la ski în nordul Italiei, dar nu au anulat vacanțele. Știu că o agenție din București a anulat pachetele la ski, dar la noi nu e cazul să anulăm vacanțele. Altcineva care vrea să plece de Paște în Veneția m-a sunat și m-a întrebat care e situația”, mai povestește Larisa Chirilă.

Persoanele care vin din Italia, în carantină

Mai mult, în aeroporturi se fac verificări, iar persoanele care ajung în România din Italia, din zona unde au fost cazuri de decese din cauza coronavirusului, sunt ținute în carantină.

„Cum apare o nouă știre, sună telefoanele. O altă doamnă care vine din Veneția m-a sunat și mi-a spus că ea nu vrea să se întoarcă pentru că o să o pună în carantină. A spus că are treabă și nu vrea să fie pusă sub carantină. Sunt tot felul de situații, unele puțin exagerate. Noi îi ținem la curent cu toate informațiile pe care le avem”, mai spune Larisa Chirilă.

„Nu s-a răspândit virusul în toată Italia”

Cele mai afectate zone din Italia sunt Lombardia și Veneto. Potrivit autorităților, nu este vorba de o epidemie națională și nu sunt cazuri extinse la nivel național. De aceea autoritățile locale au luat măsuri specifice în această situație și s-au impus restricții. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice și trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.

„În celelalte zone din Italia nu s-a schimbat situația cu nimic, oamenii s-au panicat puțin, însă nu s-a răspândit virusul în toată Italia”, mai spune Mirela, agent de turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *