Prima pagină » Actualitate » Nereguli pe o porțiune din Autostrada A0. Pericolul de accidente este iminent!

Nereguli pe o porțiune din Autostrada A0. Pericolul de accidente este iminent!

28 feb. 2024, 10:00,
în Actualitate

Recent, au fost sesizate nereguli pe o porțiune din Autostrada A0. La scurt timp după ce au fost inaugurați cei 6,5 kilometri din autostradă, au apărut primele probleme. Șoferii au sesizat că indicatoarele rutiere se mișcă la cea mai mică adiere de vânt, iar o parte dintre consolele rutiere sunt subdimensionate. Pericolul de accidente este iminent!

Nereguli pe o porțiune din Autostrada A0

La câteva luni după ce Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a semnat recepția finală a lucrărilor pe autostrada A0, au fost semnalate mai multe probleme cu indicatoarele rutiere.

Pe autostrada A0, între Bragadiru și Jilava, indicatoarele rutiere se mișcă şi la o simplă adiere de vânt, iar o parte dintre consolele rutiere sunt subdimensionate. Mai mult, există indicatoare care au până și culorile greșite, iar șoferii sunt revoltați.

„Este nepermis așa ceva. Indicatorul nici măcar nu este prins în pământ, pur şi simplu betonul pe care îl vedeți a fost turnat pe pământ.

După câteva ploi, tot pământul de dedesubt va dispărea și acest indicator va cădea.” a declarat Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație.

Probleme care pun viața șoferilor în pericol

Șoferii au sesizat neregulile de pe Autostrada A0 și sunt revoltați de faptul că oricând se poate întâmpla o tragedie. Problema indicatoarelor nu este singura. Un soclu înalt din beton a fost lăsat pe marginea drumului în loc să fie îngropat la nivelul solului. Zi de zi șoferii care circulă pe acolo sunt puși în pericol.

CNAIR susține că nu a văzut că lipsesc panourile obligatorii de informare, care ar fi trebuit montate cu 2 km înainte de ieșirea de pe autostradă și că nu știa de neregulile apărute.

,,Foarte bine că le vedeți… Mizăm pe astfel de observaţii petru că le trecem frumușel pe catastif și-l notificăm pe constructor. Vă lipsesc niște bucăți de semnalizare rutieră… Montați-le! La recepția lucrării, CNAIR de ce n-a văzut asta? Recepția lucrărilor… este o comisie întreagă… Este și Poliția, și ISC-ul. Nimeni n-a observat că lipsesc astfel de indicatoare. Să zicem că atunci nu s-a observat, dar se observă acum. Asta nu înseamnă că nu trebuie să le pună.”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Probleme sunt și pe Autostrada Soarelui. Circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2, pe sensul București – Constanța, pentru lucrările de reparații la pasajul peste calea ferată din zona localității Dragalina. Pe o distanță de aproximativ un kilometru, mașinile vor fi deviate pe Calea 2, a anunțat CNAIR.

„Începând de luni, 26.02.2024, circulația rutieră va fi închisă pe A2, sectorul cuprins între km 101+500 și km 102+200, Calea 1, București – Constanța, pentru executarea lucrărilor de reparații la pasajul situat la km. 101+862, peste CF din zona localității Dragalina, județul Călărași. Traficul rutier va fi deviat pe Calea 2, Constanța – București, unde circulația se va desfășura pe ambele sensuri.”

Autostrada A2, denumită și Autostrada Soarelui, este o autostradă din România care leagă capitala București de Constanța.

La câteva luni de la inaugurarea primilor kilometri din Autostrada A0, au fost semnalate mai nulte probleme cu indicatoarele rutiere, iar în unele locuri pericolul de accidente este iminent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024