Prima pagină » Titlurile zilei » Nepotul unui om de afaceri din Iași s-a stins într-un BMW după un accident extrem. O cruce ca în Cimitirul Vesel a fost așezată în locul blestemat: „Mulțumesc că v-ați oprit, povestea să mi-o citiți”

Nepotul unui om de afaceri din Iași s-a stins într-un BMW după un accident extrem. O cruce ca în Cimitirul Vesel a fost așezată în locul blestemat: „Mulțumesc că v-ați oprit, povestea să mi-o citiți”

10 sept. 2022, 02:00, 6 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Într-o localitate din Iași, nepotul unui om de afaceri și-a pierdut viața. La locul tragediei a fost așezată o cruce asemănătoare cu cele din Cimitirul Vesel

Nepotul unui om de afaceri s-a stins, acum 3 ani, într-o localitate din Iași. Pe drumul dintre localitățile Vlădeni și Șipote, tânărul ce era la volanul unui BMW a pierdut controlul, iar în urma impactului cu un copac a murit. A fost un moment dureros pentru toți cei care l-au cunoscut.

În memoria lui, în locul tragediei a fost așezată o cruce asemănătoare cu cele din Cimitirul Vesel.

„Mulțumesc că v-ați oprit, povestea să mi-o citiți… Eu, Andrei a lui Holban, spre bunici mă îndreptam, când mașina grav turată s-a oprit în pom deodată! Viața-n loc mi s-a oprit, amintire-am devenit! Frate mic, iubiți părinți, și voi… dragilor bunici, vă rog nu vă întristați, știu, e greu, sună ciudat… Sfaturi bune voi mi-ați dat, însă nu le-am ascultat, nici să nu mă mai grăbesc, nici viteza s-o iubesc! Și acum eu ce-am făcut?! Sunt tânăr și în mormânt. Viața mea a luat sfârșit, frate, fiu, nepot iubit! 21 de ani am trăit”, scrie pe crucea așezată la locul tragediei.

Tragedie greu de descris în cuvinte

Andrei Holban, un tânăr în vârstă de 21 de ani, și-a găsit sfârșitul într-un cumplit accident. Tânărul, student la Iași, gonea noaptea la volanul unui BMW, iar din cauza vitezei a provocat un accident în urma căruia și-a pierdut viața. Andrei Holban era cunoscut drept un tânăr sufletist, modest și plin de viață. Toți au rămas înmărmuriți când au aflat că a murit. Accidentul s-a petrecut noaptea și, dimineața, familia și apropiații tânărului au mers la locul tragediei, au montat o cruce și au aprins zeci de lumânări. În aceeași zi, un câine s-a așezat lângă cruce și nu a mai plecat săptămâni întregi.

Poveste emoționantă, țesută în jurul tragediei

Mai mult decât atât, în mediul online au apărut atunci mai multe fotografii în care câinele apare printre flori și lumânări. Odată ce imaginile au fost distribuite în mediul online, a fost lansată și o ipoteză. S-a spus că animalul a fost câinele lui Andrei Holban. În realitate, această informație era falsă. Acel câine nu a fost al tânărului, însă s-ar putea ca Andrei să-l fi hrănit vreodată.

Apropiații familiei au precizat că Andrei era atașat de animale și le iubea. Mai mult decât atât, tânărul ar fi stat într-o noapte lângă un cățel care fusese mușcat de o căpușă ca să îl îngrijească. Tatăl tânărului decedat, împreună cu bunicul acestuia, au o afacere pe bază de produse lactate. Cei doi le-ar fi spus angajaților să oprească și să hrănească animalul de fiecare dată când trec pe acolo.

Comentarii
  • Strofele 3/4

    Blea nepoate soferache
    Tinerel de nu se poate
    Cin’ ti-a dat masina tare
    Sa traiasca-n incantare
    Ti-a facut o bucurie
    Si-acu-ti face pomenire
    La ziar si-n drum la pom
    De parc-ai fi inca om

    BMW cine ti-a dat
    Drept in groapa te-a bagat
    Acum tu puteai sa fii
    Sot si tata cu copii
    Lumea care tot citeste
    Zice de asa poveste
    Ca masina-i fudulie
    Dac-o dai spre grozavie
    Ei traiesc si tu esti mort
    Ca cireasa de pe tort

  • Super tare strofele 3/4

  • Haoleu ce făcuși măi coaie
    De alergai ca și o oaie ?
    La ce dracu alerga
    Pînă sufletul să-ți dai ?

    Ai ajuns să mori ca prostul
    Unde nu se vede rostul
    Doreai să arăți cu avengură
    Ce-i a selecției natură

    Ai fi putut trăi și azi
    În iubire să te scalzi
    Dacă erai un pic mai stoic
    Si aveai calm în istoric

    Tei dus frate din prostie
    Ca învățătură să rămîie
    Pentru cei de aceiași teapă
    Tot o cruce îi așteaptă

    Cruce vie , colorată
    Pentru toată lumea moartă
    Întru aducere aminte
    Celor cu puțină minte

    Celor vii numai de bine
    Să nu faceți toți ca mine
    Lăsați dracuului viteza mare
    Dacă în viață aveți valoare

  • Demersuri literaro-cocălărești

    Tocmai pentru că la Ieși ezistă` mulțime mare de moftangii care-și zic etnologi și etnografi (groaznic de ignoranți), ascultați o poveste de la moșul. Cimitirul Vesel din Săpânța nu are precedent în perioada de dinainte de comoniști, ba încă există indicii că forma lui de amenajare și mesagiul transmis acolo ar fi fost încurajate vârtos de biroul PMR Sighetul Marmației, cam prin anii 50 ai secolului trecut. Știți, la români moartea cuiva o fi tristă (mă rog, depinde de situație), dar mai ales e solemnă, ca orice moment de trecere. Prin urmare, n-ar fi tocmai nimerit să te hlizești ca proasta-n țintirim, citind tot felul de texte naive despre tractoriști, țapinari, mineri, șoferi, soacre, bețîvani etc și felul în care au murit. Pentru că asta ar avea chiar ceva trimiteri la de-sacralizarea morții, îndreptând atenția către altceva (nu încercați să explicați asta pochilor cu cap pătrat, că nu vor înțelege). Așa că, înainte de a vă pune la căpătâi cruci de Săpânța, gândiți-vă un pic la semnificații, mai ales că scrierea unui epitaf nu-i lucru de șagă. Iar chestia de la urmă, cu ”mulțumesc că v-ați oprit” se poate interpreta în mai multe feluri, pentru că orice mașină se poate opri… în ceva. Domnii costoboci di la Ieși ar face bine să mai mediteze asupra dictonului ”Abyssus Abyssum Invocat”….

  • De fiecare data cand se intampla un accident rutier, apar si fanteziile prin exprimare orala si in scris.
    Daca erau asa cum se spune de fiecare data, accidentul nu se intampla.
    Cauza se afla intre scaun, volan, schimbator de viteza si pedalier.

  • Eu cred ca ar trebui la creier căutată cauza accidentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`