Indiferența unei persoane de pe strada Dimineții din Iași lasă fără căldură și apă caldă 50 de familii. O avarie produsă la o magistrală ce trece fix pe sub casa persoanei respective nu poate fi reparată, întrucât familia nu permite accesul echipelor de intervenție Termo Service. Au trecut deja două săptămâni de când a fost sistată furnizarea căldurii și a apei calde la blocurile din zonă
UPDATE: „O soluție a fost găsită. Persoana respectivă a acceptat intervenția echipelor Termo Service pe proprietatea privată a acestuia. În cursul zilei de 17 noiembrie 2022, se vor efectua lucrările privind defecțiunea tehnică a magistralei repective. Vremea este puțin nefavorabilă, dar totuși încercăm să remediem problema“, precizează Alin Aivănoaei, director Termo Service Iași.
Peste 50 de familii care locuiesc în blocurile de pe strada Dimineții din cartierul Frumoasa au ajuns la disperare. Aceștia nu au căldură și apă caldă de două săptămâni. Indolența unui vecin, pe sub casa căruia s-a produs o avarie la o magistrală, este fără margini. Respectivul refuză accesul Termo Service pentru a remedia defecțiunea tehnică pe motiv că nu își dorește să își strice gazonul. Autoritățile au la dispoziție mai multe variante pentru a rezolva problema, însă toate necesită un timp mare de acțiune.
Fără căldură și apă caldă de două săptămâni
Au trecut aproape două săptămâni de când 50 de familii ce locuiesc pe strada Dimineții din cartierul Frumoasa nu au căldură și apă caldă. Problema, după cum este precizată de Alin Aivănoaei, directorul Termo Service, este reprezentată de o avarie la o magistrală. Practic, o conductă importantă ce transportă o cantitate uriașă de agent termic s-a defectat, ceea ce a condus la întreruperea furnizării căldurii și a apei calde, deși acest serviciu este disponibil pentru toți ieșenii de aproape o lună de zile.
Alin Aivănoaei susține faptul că remedierea defecțiunii tehnice nu reprezintă o problemă, echipele de intervenție putând în orice moment să repare avaria. Problema este reprezentată de faptul că avaria se află sub casa unei persoane ce refuză accesul echipei Termo Service.
„Dacă proprietarul nu îmi permite accesul pentru reparația respectivă, cele 50 de familii vor sta în frig. Dacă ajung în instanță, durează 3 ani până obțin o hotărâre judecătorească să pot intra pe proprietatea respectivă. Soluția de urgență nu este alta decât aprobarea devierii traseului de către Primăria Municipiului Iași, ceea ce implică un program de investiții. Ar dura în jur de două săptămâni. Trebuie săpat, pusă țeavă și conectat“, declară Alin Aivănoaei, directorul Termo Service.
Cele 50 de familii nu au căldură de mai bine de două săptămâni din cauza persoanei ce locuiește tot pe strada Dimineții, la nr. 7-9. Aceasta nu a dorit să comunice cu reporterii BZI, refuzând să își dezvăluie identitatea.
Ce variante au autoritățile pentru a rezolva problema
Nicu Penișoară, administratorul blocului nr. 4 de pe strada Dimineții, a precizat faptul că nu cunoaște familia ce locuiește la nr. 7-9. Acesta a menționat faptul că persoanele respective nu răspund la salut și nici nu comunică cu vecinii.
„Nu mai avem căldură și apă caldă de două săptămâni. Am înțeles că este o avarie și cei ce locuiesc vizavi de noi refuză accesul pe proprietatea lor pentru a se remedia problema. Nu știu ce o să facem, deja este foarte frig în casă. Sunt administratorul acestui bloc de 20 de ani și nu am pomenit așa ceva. Nu înțeleg de ce ei țin atâtea familii în frig!“, declară Nicu Penișoară, administratorul blocul nr. 4 de pe strada Dimineții.
Persoana cu pricina ar fi discutat telefonic cu Alin Aivănoaei, precizându-i că el refuză accesul pe proprietatea lui, iar factorul uman nu reprezintă un aspect ce l-ar putea interesa.
„M-am angajat să repun la final, conform legii, amplasamentul. În schimb, proprietarul nu este de acord și nu îmi permite accesul. Am încercat cu ajutorul colegilor mei, prin intermediul biroului de relații cu publicul și al biroului ce se ocupă cu rețele și intervenție, să îl convingem pe proprietar că îi vom amenaja amplasamentul așa cum a fost la începutul intervențiilor“, precizează Alin Aivănoaei, directorul Termo Service.
Până la găsirea celei mai bune soluții pentru a remedia defecțiunea tehnică, 50 de familii vor rămâne fără căldură și apă caldă pe timp de iarnă.
Când a avut autorizație de construcție știa sigur ca construiește peste țeavă,ceea ce nu este legal,ei acum trebuie chemata politia cu un executor judecătoresc și fiind caz de forță majora aplicata legea
De ce i s-a permis sa isi construiasca casa peste o conducta ? Autorizatiile nu stiau de respectiva conducta ?
Bravo !
Asa se face treaba.
Lasa-i sa devieze conductele.
Daca iti intrau pe proprietate aveai noroi, zgomot, fum, injuraturi, materiale, gunoi, etc.
Termoservice n-are decat sa vina cu grup mobil si sa alimenteze local, ca doar blocul nu e alimentat direct din magistrala, trebuie sa aiba punct termic. Deci la lucru, pionieri. Sa vedeti si voi cum e sa va rugati de cineva si ala sa zica pas.
PS Misto faza cu colegul de la relatii cu publicul. Am ras cu lacrimi.
Ii strica omului curtea si repara teava azi.
Maine crapa din nou si tot asa.
Solutia este clara: deviere.
Bani de la primarie, hihihihi, acolo e problema. Din bugetul de 78.000 euro al steagului. Sau mai putin circ. Sau mai putine sponsorizari la alde Bolea. E ?
De ce nu angajați avocați care sa negocieze cu ei? Suna totul a scuze, jenant. Care este rolul ordonanței presidentiale? Voi nu aveți juriști? Sau ii platiti ca sa fie?
Mult RAU a facut omul asta !!!! sa i ajute cel de sus.
Hai baietii, schinarea la treaba.
Deviere = certificat urbanism, avize si acorduri, proiect, autorizatie de constructie, finantare, gardienii publici in inspectie pe santier, executia si receptia.
Totul in 2 saptamani asa cum zice seful cel expert. Bagati mare, sa fie treaba gata de Ajun. Sa vedeti ce usor e si cum se elibereaza documentele necesare. Spor la treaba !!!
Proprietatea privata e sfanta, domnule, ca de aia nu ne-a placut socialismul si am vrut capitalism. Ordonanta presedintiala nu e pentru astfel de cazuri, mai ales ca exista varianta de solutionare. Deci daca omul zice nu pe proprietatea lui, nu ramane. Il poti da in judecata si dureaza cu mult peste 3 ani, cu toate caile de atac.
Iar faza ca o sa ii refaca asa cum era curtea, asta nici in campania electorala nu mai tine. Acolo sunt sapaturi, umpluturi de tasat, iar gazon, de unde ? Poate pune primaria panselute, asta pana la urmatoarea interventie.
Aivanoaie are dosar penal pt hotie ,ce cata acest gunoi penal in functii publice ?
Ați așteptat doua săptămâni cu mâinile în…buzunar..de ce nu găsiți o metoda actuala,gen pompa de căldură centrala termica.. Umblați cu , scuze puerile ,De ce nu mutați proprietatea privata de pe conductele alea vechi și depășite moral !
Cum a primit autorizatie sa construiasca daca avea conducta pe terenul acela ?????
Foarte ciudat si deasemenea merita de verificat cine a aprobat si mai ales cum a aprobat, sa raspunda in fata legii.
Un moment excelent pentru verificari amanuntite.
Dar nimeni nu s-a gandit sa verifice daca cumva acolo nu sunt si ilegalitati comise.
Săracii oameni ,de ce nu găsesc ei o soluție mai fac și ei o economie,!
cat plateste penalu de aivanoaiei ca sa nu i se publice trecutul penal ?
Mare coincidenta, firma Gip Est la care Alin Aivanoaei a fost director ani de zile a incheiat contracte cu toate institutiile si companiile de stat peste care ”politicianul” a fost si este sef @ A fost Aivanoaei vicepresedinte al Consiliului Judetean? @ Stim cu totii ca raspunsul este afirmativ dar s-a vorbit mai putin de faptul ca dupa aceea firma Gip Est a obtinut contracte de paza cu toate spitalele din subordinea CJ, Neurochirurgie, Boli Infectiose, Sfanta Maria, Maternitatea Cuza Voda @ Mai departe, dupa ce Aivanoaei a ajuns director la Termo Service, firma Gip Est a si obtinut imediat contract @ Toate contractele au fost incheiate prin achizitie directa
Ca sa vezi minune, firma de paza Gip Est la care seful PMP Iasi a fost director ani de zile a incheiat contracte cu toate societatile si institutiile la care acest politruc a fost sef iar daca ii intrebi pe toti cei implicati cum de s-a produs aceasta coincidenta toti iti spun ca totul a fost corect ”ca s-a facut pe SEAP”. Da, s-au facut pe SEAP (Sistemul Electronic de Licitatii Publice) dar cele mai multe dintre contracte au fost incheiate prin procedura de ”achizitie directa” care permite practic institutiilor sa aleaga firma pe care o prefera. Alin Aivanoaei a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi iar acum este consilier judetean PMP dar si director adjunct al SC Termo Service SA, societate aflata in subordinea Consiliului Local Iasi care se ocupa cu administrarea blocurilor de locuinte din municipiu. Si ca sa revenim la ”coincidenta” noastra, firma Gip Est a inceput sa incheie contracte de paza cu spitalele din subordinea Consiliului Judetean Iasi imediat ce Aivanoaei s-a lipit de o functie de sef al CJ Iasi. Desi colaborarea dintre Gip Est si spitalele din subordinea CJ Iasi (Spitalul de Copii, Spitalul de Neurochirugie, Maternitatea Cuza Voda) dureaza de ani de zile ne vom opri asupra celor mai recent ”achizitii”, sa nu obosim cititorul cu prea multe detalii.
Bani la greu de la spitale
fugiti de talharu penal aivanoaiei ,de 10 ani fura pensionarii din iasi cu firma fantoma termoservice iasi …
bzi va plateste bine penalu de aivanoaiei sau va are la mana ??
PMP e UDMR-ul iesean. O performanta extraordinara pentru un grup minuscul, o organizatie ajunsa aproape pe persoana fizica. Au doi consilieri in CJ si doi in Consiliul Local. La Primarie nici macar nu asigura majoritate. N-au trecut pragul in Parlament.
De la ruperea de PDL, puternica organizatie de la Iasi s-a destructurat pana n-a mai ramas decat nucleul din jurul lui Petru Movila, cu doi-trei acoliti. Au fost matrasiti oameni de afaceri, universitari, militanti cu idealuri civice, PMP s-a privatizat.
Pentru acesti cativa supravietuitori, planul de salvare e un succes extraordinar. Petru Movila este city-manager cu 3.000 de euro salariu si putere de decizie pe tot ce inseamna contract public si investitie.
Florin Briaur e presedinte de club, pe bani publici, cu alte mii de euro in contract.
Alin Aivanoaei a aterizat peste noapte director la Termoservice si ridica 20.000 de lei net lunar, pentru ca atat costa un obraz fin in administratia ieseana. Termenul „post de lux” il mai gasesti doar in sectorul public.
Danut Pila e director general la DRDP si gestioneaza un buget anual de zeci de milioane de euro, salariul de mii de euro intrand in pachetul de baza.
Iasul mai da un secretar de stat ramas din Guvernul Orban.
Si asta-i toata filiala PMP. Toti au dat lovitura. Rata de succes electoral mai mare nu exista. O balama buna in orice configuratie. Secretul este sa ai scor mic si sa fie putini, sa nu existe concurenta. Un PMP pentru interesul iesenilor e bun si langa PSD. Au mai facut asta in primul mandat al lui Chirica. In orice asezare nu deranjeaza. Doctrine, mari deziderate nu conteaza. Sunt imposibil de incadrat.
Daca pun mana de la mana partidele mari, le dau oricand 3.000 de voturi ca sa existe, cu restul de 2.000 vin ei de-acasa. O adaptare perfecta. Felicitari!
alin Aivanoaei a fost numit director-adjunct la Termo-Service, din subordinea primariei, fara concurs, fara nimic.
Domnu’ Movila, cum ramane cu alianta pe sub masa dintre PSD si PMP din Consiliul Local? Matale sareai ca ars si spuneai ca nu-i adevarat si ca-s doar barfe pe la coltul Primariei. Macar oficializati blatul, ca rade lumea prin targ si nu de alta, da’ mai vin si niste alegeri indata si se contabilizeaza la urne.
Astăzi voi da nume și tag celor care ne iau în batjocură, ne sfidează cu lefuri enorme în vremuri atât de grele, lefuri din banii noștri.
Ca o introducere, ce mă deosebește pe mine de ceilalți oameni care vorbesc împotriva autorităților locale este că eu locuiesc în casă socială, iar acest fapt m-a pus și mă pune în situații deosebit de grele, atât pe mine cât și pe copiii mei, deoarece sunt la mâna lor pentru orice hârtie cerută chiar de autorități ca să mai pot locui în casa „lor”. Pentru că așa consideră ei… Și anume că aceste case sociale sunt ale lor.
Foarte rar veți întâlni un om ca mine.
O spun direct, fără strop de laudă.
Majoritatea celor care ridică vocea împotriva autorităților locale, nu locuiesc în „gura lupului” ca să folosesc o sintagmă.
Cred despre mine că sunt un cetățean foarte implicat în rezolvarea problemelor unui anumit segment social din Iași.
Iar aseară m-am uitat la ședința de consiliu local, unde s-au votat acele salarii imense de 25000 lei pentru anumiți directori de instituții, pe criterii de
„Cine muncește câștigă bani”
„Cine are viziune câștigă bani”
Am citat de la Camelia Ciornia, colegă de partid cu Alin Aivanoiaiei, respectiv Partidul Mișcarea Populară PMP, cel despre care voi relata mai jos.
Useristilor li s-a pus pumnul în gură cu o atitudine mizerabilă, de haideți domle, ce tot o dați cu salariile mari, că noi trebuie să ne plătim foarte bine oamenii care acționează exact cum li se spune, că doar așa e în politică.
Doamna Ciornea ar trebui să se rușineze deoarece este imoral să ții o asemenea pledoarie
1. pentru salarii atât de mari pentru unii care au dosare la DNA. Logic ar fi să fie destituiți din funcții, nu plătiți regește.
2. În timp ce unii cetățeni au suferit pierderi cumplite în vreme de pandemie atât pe plan material, pierzând afaceri, case, intrând în datorii (nu mai spun că au pierdut oameni dragi), alții se scaldă în bani cu nerușinare.
Și aici ne referim exact la cel care este director la Termoservice, în speță domnul Alin Aivanoaei. Despre această instituție și cât de mult afectează viața persoanelor cu handicap din casele sociale s-a scris si în Recorder .
Cei doi oameni politici citați de mine mai sus ar trebui să se ia de mânuță, să meargă prin casele sociale să vadă în ce hal sunt administrate, cum țevile din pereți sunt sparte, cum noi, cetățenii plătim facturi la case sociale mai mari decât cei cu proprietăți (exemplu apartament cu 3 camere).
Apoi m-a intrigat enorm cum a pus problema primarului Iașului, Mihai Chirica.
El a spus că cererea useristilor de a nu face un astfel de dezmăț pe banii ieșenilor este cel mai marxist lucru pe care l-a auzit și că oamenii la revoluție au stat în genunchi și și-au pierdut viața pentru drepturi și ca un medic să nu câștige cât o asistentă, ca oamenii să câștige pe criterii de performanță.
Numai că ce nu a spus domnul primar este că oamenii care au murit la revoluție se întorc în mormânt văzând ce „criterii de performanță” au conducătorii de instituții și că este doar o mascaradă, o înșelăciune, o bătaie de joc pe banii noștri, deoarece noi nu am consimțit, nu am fost de acord cu astfel de măriri imense de salarii, repet, în vreme ce oamenii simpli au suferit pierderi mari pe foarte multe planuri, afectați de această pandemie.
O atitudine extraordinar de mizerabilă și de îngâmfare a avut-o și cel care a condus ședința de Consiliu local, domnul Alin Andries. Veșnic cu pumnul în gură pus celor care au fost votați să fie purtătorii noștri de cuvânt.
Practic, voi nu i-ați umilit pe useristi și nu le-ați pus lor pumnul în gură, ci nouă, cetățenilor!
Să vă fie rușine. Sunteți nesimțiți fără limite!
Ps. Din toți cei care au susținut cerințele ieșenilor, cei mai vocali au fost Răzvan Timofciuc și încă un domn de la PLUS Arhitect Iulian Nicolau
Despre restul consilierilor usr Plus pot spune că sunt slabi, temători, nu au vlaga necesară să înfrunte caracatița din primărie. Vinovați nu sunt ei, ci Cosette Chichirău , deoarece ea a promis ieșenilor o echipă puternică ce va lupta pentru interesele cetățenilor. Apoi a plecat la București, împreună cu Filip Havarneanu și Marius Bodea, lăsând orașul pe mâna unor copii de care primarul își bate joc după cum dorește.
„Vă felicit”! „Bravo” „Ați învins”.
Ps. E liber la block, pentru că iată, am criticat toate partidele și am supărat dintr-un foc pe toată lumea.
Nu e o singura persoana, este intreaga conducere Termoservice si a celor care au autorizat constructia casei care au asteptat ani intregi sa se intample asa ceva, desi putea sa rezolve simplu prin devierea conductei de indata ce aceasta a fost blocata pe o proprietate privata. mai nesimtiti sunt cei care au avizat autorizat, permis ridicarea unei constructii pe o teava. Cine raspunde pentru verificarea autorizatiilor si amplasamentelor?
Sa ziceti multumesc ca nu construit nimeni pe aductiunea de la Timisesti ca sa lase tot orasul fara apa. Exista cumva vreo institutie care raspunde de autorizarea si verifica amplasarea constructiilor in oras??
A venit caldura baaaa
A venit caldura baaaa