Nepalul oferă bani pentru cei care prind lăcuste. Ţara se confrunta cu o invazie uriaşă de lăcuste. Luptă este un acerbă şi invazia a făcut ravagii până acum în ţară şi în toată Asia de Sud. Conform purtătorului de cuvânt al ţării, guvernele provinciale au început să ofere sume de bani pentru cei care prin lăcuste
Nepalul oferă bani pentru cei care prind lăcuste, per kilogram
Conform datelor din ţară, guvernele locale oferă sume de bani pentru lăcustele prinse. Purtătorul de cuvânt al Departamenului pentru Agicultura,Mahadev Prasad Paudel, a explicat faptul că unele dintre guvernele locale şi provinciale au anunţat sume de bani pentru kilogramul de lăcuste prinse. Acestea oferă între 20 şi 100 de rupii (16,5-82,5 cenţi americani) pentru prinderea unui kilogram de lăcuste. Suma este diferenţiata pe zone. Cu cât invazia este una mai agresivă, cu atât suma este mai mare.
“Speranţa noastră este că astfel de scheme ar încuraja fermierii să salveze ferme”, a declarat marţi Paudel, adăugând că guvernul ia şi alte măsuri precum utilizarea de pesticide pe culturi.
Recompensele au stârnit interesul copiilor, ei sunt cei mai atraşi de oferta Guvernului
Conform presei locale, recompensele acestea au atras în special copiii şi oamenii cu venituri mici. Totuşi, lăcustele sunt folosite în special ca hraba pentru puii de găină. Ministrul Agriculturii, Ghanashyam Bhusal, a declarat că guvernul ia în considerare utilizarea melodiilor Heavy metal pentru a respinge invazia de lăcuste care a intrat în regiunea sudică a ţării prin India începând de săptămâna trecută. De asemenea, utilizarea muzicii pentru a salva de lăcuste fermele a câştigat popularitate în rândul fermierilor din Uttar Pradesh, un stat din India învecinat cu Nepalul, potrivit NDTV.
Invazie uriașă de lăcuste din cauza schimbărilor climatice
O invazie de lăcuste fără precedent devastează Africa de Est, Asia de Vest și Asia de Sud, suprafața totală afectată fiind de peste 16 milioane de kilometri pătrați, potrivit unui raport prezentat de Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
Țările din Cornul Africii sunt cele mai afectate. De 25 de ani, Etiopia, Somalia și Djibouti, nu s-au mai confruntat cu o asemenea invazie.
La rândul său, Kenya nu a mai înregistrat o invazie de lăcuste de șapte zeci de ani. ONU a avertizat că lăcustele din regiune se înmulțesc permanent, noile roiuri urmând să se forme în lunile martie și aprilie.În cadrul celui de-al 33-lea Summit al Uniunii Africii, din 9-10 februarie, Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat comunității internaționale să răspundă rapid la invazia de lăcuste din Africa și ofere asistență țărilor afectate.Guvernul pakistanez a anunțat, la începutul acestei luni, intrarea în situație de urgență, alocând 47 milioane USD pentru a face față invaziei de lăcuste.
Deși efectele invaziei s-au încheiat, în prezent, guvernul de la New Dheli a emis un avertisment potrivit căruia Asia de Sud s-ar putea confrunta cu o invazie severă de lăcuste, în luna iunie.
Lăcustele sunt insecte dăunătoare agriculturii
Lăcustele sunt insecte din ordinul ortopterelor, dăunătoare agriculturii, care au antene scurte și picioare posterioare foarte lungi, adaptate pentru sărit. Se caracterizează prin antene scurte, tarsele picioarelor posterioare sunt formate din 3 articule și prevăzute cu arolium