Prima pagină » Local » Nemulțumirile șoferilor CTP au fost rezolvate! Conducerea companiei, primarul Mihai Chirica și liderii sindicatelor de șoferi au negociat timp de 3 ore majorarea salariilor – FOTO/VIDEO

Nemulțumirile șoferilor CTP au fost rezolvate! Conducerea companiei, primarul Mihai Chirica și liderii sindicatelor de șoferi au negociat timp de 3 ore majorarea salariilor – FOTO/VIDEO

06 nov. 2021, 02:00,
George Popa în Local

Ieri, la ora 10:00, la sediul Companiei de Transport Public Iași (CTP), din zona Gării, a avut loc o ședință în care s-a discutat problema majorării salariilor angajaților din cadrul CTP. La ședință au participat liderii sindicatelor de șoferi, conducerea companiei, primarul Mihai Chirica și alți 6 șoferi

În cursul zilei de ieri, 05.11.2021, la sediul CTP a avut loc ședința pentru rezolvarea problemelor ridicate de șoferii companiei în cadrul protestului de marți. În cadrul ședinței de la ora 10:00 au fost prezenți primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, conducerea Companiei de Transport Public Iași, liderii sindicatelor de șoferi și 6 dintre șoferii de autobuze. Salariile au fost cea mai mare nemulțumire a șoferilor care au participat la protest. Aceștia, printre altele, au cerut o majorare salarială în sumă fixă, astfel încât șoferii să ajungă la un salariu de 4.000 de lei net. Inițial, majorarea salarială părea imposibilă din cauza lipsei de surse financiare. Însă, în urma ședinței de ieri, nemulțumirile șoferilor au fost rezolvate, iar aceștia nu mai au motive să reia protestul.

„În momentul de față am obținut o majorare salarială destul de consistentă în trei etape. Am ajuns la o înțelegere de comun acord cu conducerea CTP, verdictul ședinței fiind unul mulțumitor. Urmează pe viitor să purtăm negocieri referitoare la grilele de salarizare comasate pe care le-am cerut noi. În cadrul negocierilor, șoferii au plecat, în vederea majorării salariale, de la suma de 4.000 de lei.

Nu s-a ajuns la suma asta, în schimb, majorarea salarială etapizată pe care am obținut-o este una mulțumitoare pentru noi, șoferii. Prima etapă de majorare intră în vigoare de pe 1 noiembrie, anul acesta. Urmând apoi alte două etape, pe 1 aprilie 2022 și 1 octombrie 2022. Nu se mai pune acum problema unui nou protest, momentan”, a declarat în urma ședinței Neculai Savin, vicepreședintele sindicatului de șoferi.

Cu cât vor fi majorate salariile

În cadrul ședinței de negociere a unor prevederi ale contractului colectiv de muncă al CTP Iași, ședință prezidată de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, toate părțile prezente au convenit asupra următoarelor aspecte. De la 1 noiembrie, salariile de bază ale salariaților din cadrul CTP vor fi majorate cu suma de 175 de lei, mai puțin salariile din contractele individuale de muncă ale salariaților TESA.

De la data aprobării bugetului de venituri și cheltuieli ale CTP Iași, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2022, se majorează salariile de bază din contractele individuale de muncă ale tuturor salariaților din cadrul CTP Iași cu suma de 175 de lei. Iar de la data de 1 octombrie 2022 se majorează salariile de bază din contractele individuale de muncă ale tuturor salariaților din cadrul CTP Iași cu suma de 230 de lei. În concluzie, salariile șoferilor vor fi majorate, până la 1 octombrie 2022, cu suma de 580 de lei.

„Unii șoferi sunt mulțumiți, iar alții mai puțin, ca în orice domeniu. Nu știu dacă cei nemulțumiți se vor uni pentru a face un alt protest sau nu, nu pot să mă pronunț în această privință”, a spus Paul Păuleț, peședintele sindicatului de șoferi.

Ce decizii s-au mai luat în cadrul ședinței

Celelalte decizii luate în cadrul ședinței au vizat grilele de salarizare și procedura de evaluare a performanțelor personalului TESA. Așadar, până la 1 decembrie 2021, conducerea companiei CTP va propune organizațiilor sindicale o grilă de salarizare cu până la 4 nivele de salarizare pe fiecare categorie profesională, din care primul nivel se stabilește pentru salariații debutanți. Apoi, până la data de 1 decembrie 2021, se va finaliza procedura de evaluare a performanțelor personalului TESA și se vor stabili nivelele de salarizare pe care se vor încadra aceștia, precum și data de la care se va realiza încadrarea pe noile nivele de salarizare. Primarul Mihai Chirica a intervenit în conflictul de la CTP.

„Așa cum am promis, am avut o întâlnire în care am purtat discuții utile și responsabile, cu toate cifrele în față. Prin dialog deschis și rațional, am găsit soluții astfel încât ieșenii să nu mai sufere din pricina unor proteste, iar angajații să se bucure de venituri majorate, în limita posibilităților actuale. Le mulțumesc tuturor partenerilor de dialog pentru înțelepciunea de care au dat dovadă”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *