Prima pagină » Actualitate » Nelu Tătaru va propune introducerea vaccinării obligatorii pentru sectoarele esențiale de activitate: „Binele comun este mai important”
Nelu Tătaru va propune introducerea vaccinării obligatorii pentru sectoarele esențiale de activitate: „Binele comun este mai important”

Nelu Tătaru va propune introducerea vaccinării obligatorii pentru sectoarele esențiale de activitate: „Binele comun este mai important”

14 sept. 2021, 17:45,
în Actualitate

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, actual consilier al prim-ministrului Cîțu, a anunțat că va propune introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru angajații din sectoarele esențiale de activitate – medici, profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

“Binele comun este mai important decât binele individual! Drepturile omului se încalcă și pentru cel care stă în Terapie Intensivă, venit cu o boală cronică în spital și infectat cu COVID-19.“, a declarat fostul ministru al Sănătății, la DigiFM.

“Atunci când sunt reclamate încălcări ale drepturilor omului, ar trebui mers pentru lămuriri până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a mai spus acesta.

“Ne gândim la vaccinare sau testare – acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului-ministru. În această categorie intră: tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV-SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, tot ce înseamnă imunodeprimați. Stimulările ar trebui să înceteze și să folosim banii pentru testări.“, a declarat Nelu Tătaru.

“În această perioadă se lucrează intens pe două paliere – la acele precauții, ca să nu ajungem la restricții, și la vaccinare. Nu cred că este vorba de discriminare, este o formă de prevenție. Această infecție cu SARS-CoV-2 trebuie să devină o boală sezonieră ca gripa. Până ajungem la acel nivel, cred că trebuie să trecem prin niște etape – una din acestea este și impunerea acestui Green Pass unde este imperios necesar.“, a spus fostul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru, despre valul al patrulea al pandemiei cu Covid-19

Proaspăt numit consilier onorific al premierului pe probleme de sănătate şi în gestionarea pandemiei, fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că vârful valului patru al pandemiei va fi la începutul lunii octombrie, menţionând că autorităţile vor putea face faţă acestuia, deoarece nu mai sunt atât de nepregătite ca în 2020.

Nelu Tătaru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că sunt peste 4.200 de pacienţi internaţi în spital cu COVID, dintre care 543 sunt la Terapie Intensivă.

„Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat.

Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a afirmat Tătaru.

Nelu Tătaru: „Nu suntem nepregătiți ca în 2020!”

El a precizat că România poate gestiona valul patru al pandemiei.

„Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona.

Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. (…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a mai transmis Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`